Tasatahtiin kesäillassa

MESTIS / Raportti
Jukurit ja Sveitsin B-Liigan joukkue HC Thurgau väänsivät tasaisen mittelön Kalevankankaan syyskauden avajaisissa. Maaleilla ei avauksessa herkuteltu, vaikka ottelun alku lupailikin muuta. Tulokseen 1-1 (1-1, 0-0, 0-0) voivat molemmat olla lopulta ihan tyytyväisiä, sillä sen verran kesäterässä tuntui viimeistelytaito vielä olevan.

Kouvolassa leireilevä Thurgau oli jo harjoitellut kotimaassaan A-Liigan Klotenia vastaan, mutta kotijoukkue Jukureille ottelu oli vasta viikon jääharjoittelun jälkeen ensimmäinen. Molemmat olivat liikkeellä laajalla kokoonpanolla ja peliaikaa riitti kaikille lähes huoltajia myöten. Jukureilla näytti olevan jo valmiimmat kentälliset, kun taas Thurgau sekoitti pakkaansa alituiseen. Jukureilta puuttui kokoonpanosta ainoastaan maalivahti Mikael Vuorio, joka oli päävalmentaja Risto Dufvan tavoin 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana Lake Placidissa.

Thurgau oli pelityyliltään mielenkiintoinen tuttavuus. Joukkue pelaa hyvin kanadalaistyyliin, joka eroaa melkoisesti nopeaa suunnanmuutospeliä suosivasta Jukurilaumasta. Thurgaun pelaajat ovat isokokoisia vääntäjiä, jotka lähtevät rauhallisesti omasta päädystä, mutta ajavat kovaa maalin edustalle. Joukkueesta löytyy kuitenkin myös tuttua vauhtikiekkoa, kun joukkueen ehdoton tähtihyökkäjä ex-Jukuri Mikko Liukkonen aloittaa toisen kautensa joukkueessa.

Maalit

Avauserä lähti tunnustellen liikkeelle ja varsinaisia kuvioita vielä säästeltiin. Kotijoukkueen Aku Joki-Erkkilän jäähyn aikana vieraat olivat heti lähellä avausmaalia, kun Andy Rufener löysi Christian Wohlwendin avopaikasta maalin edustalta. Wohlwend oli kuitenkin Jukuripakki Esa Saksisen pihdeissä, eikä päässyt sohaisemaan kiekkoa. Loppuun saakka ei kotijoukkueen jäähy kuitenkaan kestänyt, kun punalamppu jo syttyi. Jukurien hyökkääjät karvasivat liian innokkaasti sinisellä ja kiekko ajautui syvemmälle Liukkosen lapaan, joka antoi nappisyötön maalin edustalle hiipineelle Raphael Schoopille, joka onnistui ohittamaan ajassa 04.25 kotijoukkueen maalissa pelanneen Mikko Strömbergin.

Maalin jälkeen tarjoutui kotijoukkueelle oiva tasoituksen mahdollisuus, kun vieraiden kaksi lähes peräkkäistä jäähyä karsivat pelaajia kentältä. Vasta ensimmäisen jäähyn päätyttyä Jukurit sai kuvionsa kuntoon, mutta tehoton kiekon siirtely ei avannut namupaikkoja. Jäähyjen jälkeen kotijoukkue kuitenkin onnistui, kun maalivahti Strömbergin avauksen ohjasi Joki-Erkkilä keskialueella Tuomo Jormakalle, joka muutamalla terävällä harhautuksella sai kömpelön Thurgaun puolustuksen sekaisin ja vielä maalivahdinkin sivuttaisliikkeeseen. Takakulma avautui lopulta sen verran, että Jormakan sutaisema kiekko löysi tiensä verkon perille ajassa 09.08.

Erän lopulla vieraiden paras paikka oli kapteeni Michael Dienerillä, joka hyvän nousun päätteeksi kuitenkin jähmettyi ratkaisevalla hetkellä, kun laukauksen olisi pitänyt lähteä. Kotijoukkueen parhaat tilanteet viritteli Lehtosen kenttä, johon KooKoosta tullut Tomi Lindfors tuntui sopivan mainiosti.
Erätauko jouduttiin aloittamaan jo ajassa 17.59 pehmenneen jään vuoksi. Hallin jää vaikutti muutoinkin ihmeen ohuelta, mutta kesti ottelun lopun kiitettävästi.

Jäähyjä..

Toista erää värittivät lukuisat jäähyt, joita tuomari Jarkko Kosonen vihelteli puolin ja toisin heppoisimmistakin tilanteista. Erityisesti Thurgau harrasti paljon mailahäirintää, pelityylinsä mukaisesti, mutta kokonaisuutena ottelu oli varsin siisti ja siksi ottelun jäähymäärä (Jukurit 6x2min, Thurgau 9x2min +20min) hieman ihmetytti. Toisaalta harjoituspeleissä linja ilmeisesti halutaan pitää tiukkana, jotta peli pysyisi mahdollisimman siistinä, eikä loukkaantumisia tulisi ennen kauden alkua.

Erän alussa Markku Erholtzin jäähyn aikana Thurgaun paras paikka oli jälleen Wohlwendillä, joka ei kuitenkaan saanut sinisellä kiekkoa haltuunsa selvässä läpiajon paikassa. Erän puolivälissä kotijoukkueen Samuli Piiroinen järjesteli Tero Touruselle avopaikan maalin kulmalle, mutta Tourusen sutaisu puhdisti vain kiekon pinnan.

Ajassa 33.03 Jukurien Teppo Tuomasen maila osui puhtaasti vahingossa Liukkosen alaleukaan ja 2+2 -jäähy oli aiheellinen. Thurgau kuitenkin tuhri ylivoimansa typerällä tavalla, kun Wohlwendillä pimeni lopullisesti hänelle tuomitun kolmannen jäähyn (10min sisällä) seurauksena. Wohlwend puhui itsensä lopulta suihkuun, eikä malttanut ensin suunsoitoltaan löytää tietä kentältä pukukoppiin oman valmentajansa avustuksesta piittaamatta. Jäähysumasta huolimatta maalit jäivät tälläkin kertaa näkemättä.
Kotijoukkueen ylivoima näytti toimivan paremmin kuvioiden rakentelun osalta, mutta röyhkeys maalintekosektorilla puuttui täysin. Liekö pelaajilla soinut päässä kesähitti 'rusketusraidat', kun olisi tarvinnut laukaista, eikä haaveilla lentoon lähdöstä...

Tehottomuus jatkui..

Päätöserässä sama linja jatkui. Muutama turha jäähy ja maalipaikoilla ajatukset karkasivat. Peli aaltoili päästä toiseen, vaikka Jukurit pitikin kiekkoa ottelussa enemmän. Thurgaun hyökkäykset rakentuivat yleensä Liukkosen oivalluksista, mutta eväät loppuivat usein ketjutovereilta, kun olisi tarvinnut tehdä maali. Jukurit hieman säästeli vielä avausottelussa, eikä Matthias Müllerin vartioman maalin edustalle ajettu tarpeeksi rohkeasti tai sitten kokeiltiin Müllerin suojusten pitävyyttä.

Erän lopulla Jukurit pyöritti muutamaan otteeseen vaarallisesti ja ottelussa tukun maalipaikkoja hukannut Antti Laakso oli lähellä onnistua, mutta läheltä suuntautunut laukaisu jäi jälleen maalivahdin suojiin. Myös Thurgau oli lähellä voittoa ja viimehetken maalia, kun Liukkosen kenttä painoi pelin Jukuripäätyyn ja isokokoinen Harijs Vitolinsch oli parkkeerannut maalille. Vitolinsch onnistuikin sorkkimaan kiekkoa vaarallisen näköisesti Strömbergin suojista, mutta maaliin asti hän ei sitä saanut.

Ottelu oli odotetun kaltaista tunnustelua. Kuviot toimivat lähinnä tutuilta tutkapareilta, mutta muutoin ottelu kävi hyvästä harjoituksesta. Jukurien laajassa kokoonpanossakin pelipaikkoja vielä haetaan, mutta suuria muutoksia tuskin tullaan näkemään. Kotijoukkueen tuoreista vahvistuksista esiintyivät edukseen erityisesti maalivahti Strömberg, puolustajat Ilkka Vaarasuo ja Markku Erholtz, sekä hyökkääjät Lindfors ja Joki-Erkkilä. Muutamilla tuntuma oli vielä hieman kadoksissa, mutta luistin kuitenkin liikkui kaikilla suhteellisen hyvin, joten lisääntyvä jääaika parantaa varmasti otteita.

Jukurit jatkaa harjoitusottelujaan seuraavan kerran tiistaina 12.08., kun Kalevankankaalle saapuu seuraava vieras Sveitsistä, eli B-Liigan VISP. Thurgaun harjoitusohjelmassa on jo huomenna lauantaina ottelu Kouvolassa KooKoota vastaan.

KentällisetJukurit

18 Tuomo Jormakka - 9 Mikko Hakkarainen - 23 Aku Joki-Erkkilä

11 Tomi Lindfors - 31 Petri Lehtonen - 12 Antti Laakso

28 Tero Tourunen - 27 Tero Koponen - 14 Samuli Piiroinen

29 Olli Sipiläinen - 13 Miro Laitinen - 26 Teemu Siren

17 Iivo Hokkanen - 19 Perttu Ahvenainen

4 Ilkka Vaarasuo - 10 Matti Kuusisto

8 Esa Saksinen - 6 Markku Erholtz

22 Ilkka Kallioinen - 7 Teppo Tuomanen

5 Kari Riepponen - 15 Esa Hämäläinen

2 Petri Pölhö

1 Mikko Strömberg (35 Tapio Tarkiainen)

HC Thurgau

14 Marco Singer - 6 Michael von Gunten - 23 Christian Strasser

36 Mikko Liukkonen - 21 Harijs Vitolinsch - 47 Andy Rufener

10 Philip Bucher - 52 Andre´ Nussbaum - 19 Alexis Weber

15 Alex Krstic - 11 Steven Lüthi - 41 Christian Wohlwend

13 Ronald Korsch - 18 Daniel Sigg

33 Patrick Mäder - 5 Roman Diethelm

46 Marco Knecht - 3 Pascal Lamprecht

9 Raphael Oberholzer - 31 Raphael Schoop

63 Michael Diener

27 Matthias Müller (49 Claudio Bayer)

» Lähetä palautetta toimitukselle