Jukureille helppo voitto

Jukurit kaatoi helposti vaisusti esiintyneen FPS:n. Tulostaululla oli lukemat 3-0 ajassa 8.18. Lopulta tulostaululla komeilivat lukemat 7-1 (4-0,1-0,2-1).
haastattelu

Pelliselle hattutemppu
[lue lisää]

Ossi Pellinen oli jälleen ottelun hahmo tekemällä kolme maalia. Antti Laakso (2+1), Petri Lehtonen (1+2) ja Kai Öhberg (0+3) olivat muut tehomiehet. Juho Santanen oli tullut korvaamaan SaiPaan siirtynyttä Ville Hostikkaa ja debyytti FPS-paidassa ei ollut paras mahdollinen.

- Santasella oli pitkä pelitauko alla ja varmuus puuttui, arvioi FPS:n pettynyt päävalmentaja Karri Kivi.

Jukureiden salama-alku lannisti FPS:n

Jukurit oli pystynyt säilyttämään KooKoo-pelissä löytyneen vahvan vireen ja hallitsi ottelun alkua suvereenisti. Ensimmäinen todellinen maalipaikka oli neljän minuutin kohdalla Tuomas Tikkasella. Ossi Pellisen hyvä syöttö laidasta tavoitti yksin maalilla päivystäneen Tikkasen, mutta kiekko karkasi mieheltä viime hetkillä.

Niko Nikkilän jäähyn aikana Jukurit siirtyi 1-0-johtoon. Antti Laakso toi kiekon laidasta maalille ja nosti lätyn hallitusti ohi Santasen. Jukurit jatkoi myllytystä ja Santasella riitti töitä. 2-0 syntyi Ossi Pellisen toimesta. Pellisen laukaus hieman epäonnistui, mutta yllätti Santasen. Jukurit rankaisi heti aloituksen jälkeen ja Janne Jaakkolan maalilla taululle syntyivät lukemat 3-0. FPS oli onnistunut saamaan yhden laukauksen kohti Ari Reunasta. Kivi otti aikalisän ja yritti herätellä joukkuetta.

- Ennen peliä oli ohjeet puolusta, puolusta, mutta taululla lukemat 3-0. Liian helposti maalit lipsahtivat, tuhahti Kivi.

Erän lopussa FPS:n peliä sotkivat vielä jäähyt ja Jukurit jatkoi painostusta. Laakso-Lehtonen-Kanerva loi jatkuvaa painetta, mutta Santanen esti lähentelyt. Erän viimeisellä minuutilla Ossi Pellinen viimeisteli vielä lukemat 4-0 ylivoimalla. Santanen pudotti Andreas Sundinin laukoman kiekon eteensä ja Pellinen ehti tuikkaamaan kiekon maaliin. Jukureiden hallinnasta kertovat maalivahtien torjunnat: Santanen 23- Reunanen 5.

Hyvä ote katosi

Jukurit siirtyi heti toisen erän alussa jo 5-0-johtoon. Osa katsojista harhaili vielä hallin käytävillä, kun Laakso iski toistamiseen. Santanen torjui Kanervan laukoman kiekon eteensä, ja Laakso ehätti irtokiekkoon. Maalin jälkeen Jukureiden ote katosi ja myös FPS pääsi peliin mukaan. Toinen erä oli leppoisaa pelailua. FPS:n Pekka Rautio nilkutti erän alussa koppiin ja ei enää kaukaloon palannut. Ari-Pekka Hakala sai oman pelaajan laukoman kiekon jalkaansa ja oli erän lopun poissa pelistä, mutta oli mukana taas viimeisessä erässä.

Ottelun viimeinen erä pelattiin alta pois. Kotiyleisö jännäsi lähinnä, onnistuuko Pellinen tai Laakso viimeistelemään hattutempun ja pelaako Reunanen toisen nolla-pelin putkeen.

6-0-maalin viimeisteli Lehtonen maalin edestä Jukureiden pelatessa ylivoimalla. Syöttöpisteet Laaksolle ja Kanervalle. Perään FPS:n "kultakypärä" Veli-Matti Savinainen laukoi ohi puolittain tyhjästä maalista. Anssi Rantanen onnistui rikkomaan Reunasen haaveet nollapelistä, kun pelikello näytti aikaa 58.20. Lauri Kinoksen jäähyn aikana kiekko pelattiin Rantaselle b-pisteen kohdalle, josta laukoi kauden toisen maalinsa. Pellinen viimeisteli illan kolmannen maalinsa vajaat 20 sekuntia ennen ottelun loppua, kun miehen veto yllätti Santasen.

Reksaa hymyilytti - Karria ei

FPS oli tänään todella vaisu. Karri Kivi tiivisti asian lehdistötilaisuudessa.

- Karmea peli, karmea fiilis. Pelaamisen taso heittelehtii liikaa kotona ja vieraissa muutaman pelaajan kohdalla, Kivi totesi.

FPS:n pelaajista voi mainita maalivahti Juho Santasen. Miehelle meni muutama helppo maali, mutta Santanen nappasi vastineeksi muutamia todella hyviä koppeja. Kenttäpelaajista Savinainen ja Lasse Lintula pysyivät ajoittain jukuripelaajien vauhdissa.

Jukureiden valmentaja Reijo Ruotsalainen oli tyytyväinen pelin jälkeen.

- Voitto on aina hyvä asia ja myös lukemat miellyttävät. Pojat olivat valmiita pelaamaan ja hyvä asenne säilyi loppuun asti. Tiivis joukkuepelaaminen oli pystytty säilyttämään Kouvolasta, Ruotsalainen myhäili.

Jukureiden ja kentän hahmo oli tänään Ossi Pellinen. Ketju Laakso-Lehtonen-Kanerva oli pirteällä päällä ja vauhti säilyi pelin loppuun saakka.

Jukurit kohtaa lauantaina vieraissa SaPKon. FPS saa samaan aikaan kotihalliinsa vieraaksi Sportin.