SaPKo suoraviivaisti kolme pistettä

Niko Laakkonen oli yksi illan onnistujista.
Kuva © Antti Romsi
SaPKo avasi Mestis-kautensa voitokkaasti joukkueen kohdatessa Joensuussa Jokipojat. Työteliäs savonlinnalaisnippu vei vahvan kolmannen erän turvin ottelun nimiinsä lukemin 3-4 (1-1, 1-0, 1-3).

Itäisen Suomen klassikkokohtaamisessa Joensuussa nähtiin kohtuullisen vauhdikas peli Jokipoikien ja SaPKon iskiessä yhteen. SaPKo onnistui parantamaan peliään halki ottelun, ja loppulukemiksi kirjattiin savonlinnalaisten 4-3-voitto. Mestis-debyyttinsä tehneelle SaPKo-luotsi Saku Martikaiselle voitto teki silminnähden nannaa.

- Eihän tämä olisi voinut paremmin alkaa. On kiva aloittaa voitolla Jokipoikien kaltaista kovaa joukkuetta vastaan, totesi Martikainen tyytyväisenä.

Isäntien puolella kolmannen erän kolme vierasmaalia vetivät ilmeet hieman totisemmiksi.

- Tyytyväinen ei voi olla. Aiheutettiin omilla virheillä vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä. Harmittaa, pohti Jokipojat-käskyttäjä Mikko Haapakoski.

Uruguay ja Paraguay

Jokipojat tuli otteluun hyvin, vaikka joukkue olikin menettänyt hyökkäyspään syömähampaitaan sekä sairastuvalle että kurinpidollisista syistä. Etenkin ärjypaitojen kärkikentät saivat aikaan mylläkkää savonlinnalaispäädyssä ensimmäisessä erässä. Joukkue siirteli kiekkoa näyttävästi, mutta sangen tehottomasti, sillä laukausten määrä jäi vähäiseksi ja varsinaiset maalipaikatkin olivat kortilla. Joensuulaiset onnistuivat kuitenkin kertaalleen maalinteossa Roope Rannan ohitettua Niko Kaulion vapaasta paikasta.

Erän loppupuolella SaPKo tuli tasoihin Niko Kallelan siirrettyä pelivälineen joensuulaispakin jalan kautta ohi joensuulaisvahti Antti Rautiolan pässipaitojen jauhaessa kahden miehen ylivoimaa.

Toisessa erässä peli tasaantui, mutta kumpainenkin joukkue keskittyi edelleen hyökkäysalueella syöttelyyn maalien tekemisen sijasta, eikä maalipaikkoihin hakeuduttu kummallakaan puolella riittävän hanakasti. Joukkueiden osittainen kesäterä näkyi myös keskialueella, jossa kummankin peli oli ajoittain sekavaa ja huonojen syöttöjen sävyttämää.

Erän ainokaista juhli ensimmäisen maalinsa Mestiksessä tehnyt Jesse Paukku, joka ohjasi ylivoimalla maalinedustalta lukemiksi 2-1. Paukku esiintyikin koko illan energisesti ollen joukkueensa parhaimmistoa. Juniorin otteen kirvoittivat Haapakoskelta kiitokset.

- Jesse on osoittanut pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla. Hänen tyyppisensä pelaaja tarvitsee pelaavan roolin, ja tänään sellainen oli tarjolla.

Savonlinnalaisten yritykset toisessa erässä kilpistyivät kerta toisensa jälkeen joko heikkoon viimeistelyyn tai Antti Rautiolaan, joka pelasi varsin kelvollisen pelin.

- Puhuttiin toisella erätauolla, että nyt pelissämme oli aivan liikaa uruguaylaisia vivahteita, kun pelivälinettä siirreltiin ihan turhaan. Sovittiin siinä, että suoraviivaistamme peliämme kolmanteen erään, kertasi Martikainen.

- Jos SaPKon pelissä oli niitä uruguaylaisia, niin meillä oli sitten vähintään paraguaylaisia. Turhan vahvasti oli Etelä-Amerikan sävyjä, ei vastuuta voi aina siirtää ja siirtää, lohkaisi puolestaan Haapakoski.

Työ tekijäänsä kiittää

Kolmanteen erään SaPKo onnistui parantamaan peliään. Ratkaisut olivat aiempaa suoraviivaisempia ja joukkue teki hartiavoimin töitä kaksinkamppailuissa. Työnteon hedelmiä savonlinnalaiset pääsivät maistamaan ensimmäisen kerran jo reilun kolmen minuutin jälkeen, kun Oskar Essen toi vieraat tasoihin.

Jokipojat pääsi vielä johtoon latvialaisapu Vitalijs Pavlovsin nostettua pelivälineen pömpeliin maalinedustalta. Hanakasti pelannut SaPKo oli kuitenkin tyly vierailija ja käytti isäntien virheet hyväkseen. Lukemat tasoihin tuonut SaPKon kolmas maali oli seurausta Jokipoikien virheestä hyökkäysalueella. 3-1-läpiajoon rynnistänyt savonlinnalaistrio ei erehtynyt, ja KalPa-laina Simo-Pekka Riikola viimeisteli hyökkäyksen kliinisesti.

Lopullisen niitin iski Niko Laakkonen Jokipoikien oman alueen harhasyötön seurauksena. Ottelun lopussa isännät yrittivät tasoihin väellä ja voimalla, mutta SaPKo puolusti hyvin maalinedustaansa, ja todellinen kiri jäi lopulta uupumaan.

Joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina, jolloin Jokipojat kohtaa vieraissa Hokin, ja SaPKo korkkaa kotikautensa ottelulla JYP-Akatemiaa vastaan. Jokipoikien kokoonpanomurheisiin ei ole tällä haavaa tiedossa helpotusta.

- Turha näitä poissaoloja on miettiä, päivä kerrallaan mennään eteenpäin. Paljon jäi opittavaa. Oman pelimme täytyy suoraviivaistua, totesi Haapakoski lopuksi.