Jokipojat tyrmäsi vaisun SaPKon

Joni Muranen käynnisti Jokipoikien maalijuhlat.
Mehtimäen kiekkoillassa vierailija SaPKo pysyi Jokipoikien kintereillä kahden erän ajan. Kolmannessa erässä savonlinnalaisilta katkesi kuitenkin selkäranka, ja Jokipojat tyylitteli sarja-avauksessa selvään kotivoittoon lukemin 5-1.

Kauden avausotteluille tyypilliseen tapaan myös keskiviikon kohtaamisessa ottelun ensiminuuteilla pelissä oli enemmän vauhtia kuin järkeä. Molemmat joukkueet pyrkivät alusta alkaen suoraviivaisiin pystysuunnan hyökkäyksiin.

Kauden avausosumaa Joensuussa ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä kotijoukkue Jokipojat siirtyi kuskin paikalle ajassa 12.52. Joensuulaisten Jesse Paukku jätti kiekon hyvässä kierrossa olleelle Joni Muraselle, joka purjehti kiekon kanssa aina maalille asti ja hassutti SaPKo-vahti Joonas Toivosen.

Paukun peli päättyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin hyökkääjän taklattua Casimir Jürgensia pelirangaistuksen arvoisesti. SaPKo-puolustaja varautui varomattomasti Paukun tulevaan taklaukseen ja sen kontakti tuli selkäpuolelta.

SaPKon pakkopeli pyöri ajoittain mallikkaan näköisesti saadun viiden minuutin ylivoiman aikana, mutta maaleja vieraat eivät onnistuneet tekemään. Jokipoikien luotsi Ari Aaltonen oli tyytyväinen alivoimataisteluun.

− Me hoidettiin se viisiminuuttinen äärimmäisen hyvin. Siinä oli SaPKolla mahdollisuus kääntää peli, mutta onnistuttiin tosi hienosti tänään.

Pässipaidat tippuvat kelkasta

Toisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia pelattiin pitkälti erikoistilanteiden merkeissä molempien joukkueiden sortuessa jäähyminuutteihin. Ylivoimapeli oli kuitenkin luvalla sanoen vaatimatonta molemmissa päissä.

Pienen suvantovaiheen jälkeen otteluun löytyi jälleen eloa, kun ottelun paras pelaaja Joel Olkkonen pääsi laukomaan tulisella rannelaukauksella Jokipojat 2−0-johtoon ajassa 33.24.

Vain pari minuuttia myöhemmin savonlinnalaiset onnistuivat kuitenkin kaventamaan ottelun. Pässipaitojen illan pirtein pelaaja Toni Henttonen oli tarkkana maalin edessä ja siirsi Kalle Saramäen nappisyötön verkkoon ohi hölmistyneen ärjyvahti Samuel Jukurin.

Jokipojat iski kaasun pohjaan kolmannessa erässä ja SaPKo tippui auttamatta kärryiltä. Teemu Nissisen, Oskari Lehtisen ja Joonas Larinmaan osumien myötä tulostaululla oli lukemat 5−1 loppusummerin soidessa.

SaPKon valmentaja Pasi Räsänen oli pettynyt joukkueensa esitykseen.

− Omaan piikkiin pitää ottaa, ettei saatu joukkuetta valmistettua otteluun, vaikka kaikki koukerot sinne aamulla piirrettiin, mitä sieltä tänään tuli. Tää on kamppailupeli. Jos häviää noin paljon kamppailuja, ei voi voittaa peliä.

Joensuulaisten käskijällä Aaltosella oli sen sijaan syytä omiensa suitsutukseen.

− Kaksi keskinäistä harjoituspeliä alla, ja tiedettiin millainen joukkue tulee vastaan. Lähdettiin sitä kautta kääntämään peliä nopeasti ja onnistuttiin siinä. Toisessa erässä SaPKo pääsi vähän peliin mukaan, mutta se kestettiin. Kyllähän tuo viimeinen erä oli meiltä suvereeni.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluitaan tulevana perjantaina. Jokipojat kohtaa tuolloin Hokin Kajaanissa, kun taas SaPKon haastajaksi Talvisaloon saapuu sarjanousija IPK.