Jokipojat sysäsi kolmessa minuutissa RoKin pudotuspeliviivan alle

MESTIS / Raportti
Esa Lehikoinen tuuletti pitkästä aikaa joensuulaisyleisön edessä.
Joensuussa elintärkeistä pisteistä taistelivat lauantaina pudotuspeliviivan tuntumassa pyörivät Jokipojat ja RoKi. Taistelu tiivistyi lopulta toiseen erään ja muutamaan minuuttiin, kun Jokipojat tappoi pelin tehtailemalla kolme maalia reilussa kahdessa minuutissa. Pelin lopuksi tulostaululla loistivat numerot 6−2.

Ottelun alku oli tasainen ja vauhdikas. Jokipojat aloitti maalinteon Ville Halosen osumalla kuuden minuutin kohdalla voitettuaan ensimmäistä kertaa hyökkäyspään aloituksen, mutta Rokin Atte Antinaho kuittasi tilanteen tasoihin jo seuraavassa vaihdossa.

Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen alkoi melkoinen erikoistilanneralli, kun jommasta kummasta joukkueesta oli käytännössä koko ajan joku lämmittämässä jäähypenkkiä.

Maaliin kiekko ei kuitenkaan enää avauserän aikana eksynyt, vaikka Jokipojat pääsi pelaamaan pitkään kahden miehen ylivoimallakin.

− Jokipojat oli tänään tosi hyvä, selvästi meitä edellä. Ensimmäinen erä pyristeltiin mukana, sitten jäähyt sotkivat meidän peliä ja varmaan vastustajankin - ja sitä kautta koko peliä. Toisen erän alussa meillä olisi ollut paikat tulla, ei tultu, totesi RoKin valmentaja Benjamin Laurinkari.

Toisen erän Jokipojat aloittikin menemällä jälleen johtoon Eetu Rissasen osumalla. Sen jälkeen lämpimänä pysyi lähinnä kotijoukkueen jäähypenkki, kun Jokipojat otti kolme rangaistusta peräkkäin - kaksi niistä tuli pelin viivyttämisestä alivoiman aikana, kun kiekko lensi holtittomasti katsomoon. RoKi pääsi tässä vaiheessa puolestaan pelaamaan kahden miehen ylivoimalla, mutta Timo Niemi ei antanut kiekon ohittaa itseään.

Erän puolivälin tienoilla Jokipojat oli pakotettu vaihtamaan maalivahtia, kun Niemi luisteli yllättäen pelikatkolla kesken alivoiman pois kentältä ja suuntasi pukukoppiin, eikä tullut enää ottelun aikana takaisin. Torjuntavastuun ottanut Joonas Harald suoriutui kuitenkin yllättävästä urakastaan loppupelin ajan mallikkaasti.

− Toisen erän alku oli tosiaan meiltä hyvä, siinä isoja tappoja. Pitää kiittää meidän alivoimaa ja maalivahtia maalissa, ettei kaveri päässyt karkuun, iso asia pelin kannalta, kiitteli Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

Kolme nopeaa maalia ratkaisivat ottelun

Tämän maalivahdin vaihtumisen jälkeen Jokipojat kuin taikaiskusta teki kolme maalia reilun kahden minuutin sisällä. Onnistujina olivat Timo Hiltunen, Tuukka Rajamäki ja Mika Koivisto.

Kun vielä erän lopussa Esa Lehikoinen, joka teki ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä taannoisen Jokipoikiin paluunsa jälkeen, toimitti kiekon ohi Rasmus Reijolan, lähdettiin viimeiseen erään Jokipoikien 6−1-johdossa.

− Siinä toisen erän alun jälkeen tapahtui jotain, mistä meidän pitää ottaa tarkemmin selvää, mitä se oli. Peli oli aika lailla taputeltu siinä vaiheessa. Viimeinen erä oli tietynlainen luonnetesti meille, ja kunniakkaasti vedettiin loppu. Jokipojat oli kuitenkin selvästi parempi tänään, Laurinkari analysoi.

Viimeisessä erässä ottelun aiempi tunne ja vauhdikkuus olivat tipotiessään. RoKi jaksoi vielä taistella, mutta pääosin erä oli leppoisaa pelailua. Ottelussa vihellettiin yhteensä 13 kahden minuutin rangaistusta, mutta ainut erikoistilanteen aikana syntynyt maali nähtiin viimeisen erän puolivälissä, ja sekin tehtiin alivoimalla.

RoKin Antti Järvelä pääsi karkaamaan, ja tuikkasi omasta paluukiekostaan kavennusosuman. RoKin kiri ei kuitenkaan tämän innokkaammaksi yltynyt, ja summeri päätti ottelun numeroihin 6−2.

− Totta kai toisen erän tehokkuus oli ratkaisevaa, pelattiin suoraviivaisesti ja maalia kohti, ja päästiin karkuun, peli siinä ratkesi, Varis sanoi.

− Meille on kuitenkin selvää, mitä maanantaina tehdään: Jokipojat harjoittelee ylivoimaa. Molemmilla joukkueilla oli tänään paljon ylivoimaa, jäähyjä oli runsaasti - toki molempien alivoima oli hyvää, mutta kyllä tuohon ylivoimaan pitää saada tehokkuutta, Varis paukutti.

Tärkeät pisteet

Kokonaisuudessaan ottelun ensimmäinen erä oli erikoistilanteisiin saakka tasaista ja hyvävauhtista peliä. RoKi puolusti alun tiiviisti, mutta kun erikoistilanteet rikkoivat pelin, hajosi myös RoKin puolustuspelaaminen.

Jokipojat jaksoi pitää alun vauhdin yllä, alkoi päästä hieman alkua paremmin maalipaikoille ja käytti ne myös tehokkaasti hyväkseen.

Käytännössä ottelu ratkesi toisen erän muutamaan minuuttiin, kun Jokipojat iski reilussa parissa minuutissa kolme maalia ja oli yhtäkkiä jo neljän maalin karkumatkalla. RoKi ei tästä enää toipunut.

Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy viivan tuntumassa tiiviinä. Lauantaisella voitolla Jokipojat pudotti RoKin kymmenennelle sijalle ja nousi itse RoKin paikalle kahdeksanneksi. Piste-erot ovat niin pieniä, että jokainen piste on tuossa taistelussa tärkeä, ja Varis toivottikin kolme pistettä erittäin tervetulleiksi joensuulaisille.

− Kova paikka joukkueelle, iso peli, nämä kolme pistettä otetaan todella mielellään, me tarvitsemme niitä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan viikkoon. RoKista vielä sen verran, että selvästi näki viimeisessä erässä, etteivät halua luovuttaa, ja taistelivat loppuun saakka, niin sen pitääkin mennä, Varis jakoi kiitosta.

Jokipojat jatkaa pisteiden tavoittelua keskiviikkona, kun SaPKo matkaa joensuulaisten vieraaksi. RoKi puolestaan pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun rovaniemeläiset reissaavat Keuruulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle