Viimeinen kymmenminuuttinen varmisti Jokipoikien pudotuspelipaikan

MESTIS / Raportti
Jokipojat etenee pudotuspeleihin. Arkistokuva.
Jokipojat isännöi lauantai-illan kierroksella LeKiä. Vaikka ottelun alku ei lupaillut ärjypaidoille hyvää, saivat joensuulaiset kuitenkin vahvan viimeisen erän turvin kaivettua itselleen tärkeän 5−3-voiton. Tällä voitolla Jokipojat varmisti paikkansa kevään pudotuspeleissä.

Vaikka ottelun kaksi ensimmäistä erää vaikuttivatkin lukemien perusteella varsin tasaiselta, ei Jokipojat pystynyt antamaan parastaan kuin viimeiset kymmenen minuuttia.

− Kaksi viikkoa ollut vatsatautia ja kuumetta, todella vaikeaa. Eilen uupui viisi pelaajaa ja tänäänkin kärkimiehiä poissa, Jokipojat-käskijä Jouni Varis kertasi ottelun asetelmia.

Peräti viisi täysosumaa ottelun aikana iskenyt joensuulaispoppoo ei aluksi meinannut onnistua oikeastaan millään osa-alueella, ja loppujen lopuksi peli ratkesikin ennemmin LeKin väsymiseen: lempääläläisten raskas kolmen vieraspelin viikko antoi Jokipojille mahdollisuuden iskeä.

− Alkuun tulimme ihan hyvin ja saimme alivoimamaalinkin, mutta siitä eteenpäin oli LeKi kyllä kuskin paikalla, Varis totesi.

− Olimme pelin päällä ihan hyvin, mutta nämä ovat tiukkoja pelejä. Paikat ratkaisee, ja se on ollutkin meidän pulma koko kauden ajan, summasi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela illan esitystä. 

Kun Anton Ollikainen iski toisen erän aikana LeKin 2−1-johtomaalin, käytettiin joensuulaisaitiossa aikalisä oitis hyväksi. Loppulukemista päätellen kurinpalautuksella oli jonkinlaista vaikutusta, sillä päätöserässä aiempaa piristyneempi isäntäjoukkue antoi palaa.

− Toisessa erässä olimme todella jännittyneitä eikä ollut mitään rentoutta, Varis harmitteli. 

Joensuulaisjoukkiosta päätöserän loppuvaiheessa piristyivät ennen muuta Tuukka Rajamäki, joka teki toisen ja syötti kolmannen osuman, sekä Ville Halonen, joka osallistui sekä toisen että kolmannen osuman syntyyn.

Otto Mäkisen 3−4-osumalla LeKi pisti pelin vielä viimeisillä sekunneilla jännittäväksi. Markus Ruusun ollessa poissa maaliltaan Jokipojat kuitenkin iski takaisin: Esa Lehikoinen pääsi viimeistelemään 5−3-voittolukemat tyhjään maaliin.

− Toki täytyy olla iloinen kolmannesta erästä ja siitä, että pääsimme pudotuspeleihin. En ole huolissani pelistä, mutta terveeksi meidän pitää tulla, Varis totesi.

LeKin kamppailu pudotuspeleistä jatkuu yhä. 

− Pettymys on suuri, sitä ei voi kiistää. Se on päällimmäisenä tunteena, mutta ei auta selittely. Tulos on taululla, Kuusela harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle