Jokipoikien takaa-ajo tuotti tulosta

Illan ensimmäisen maalin tinttasi ylämummoon Matti Järvinen.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Joensuun Jokipojat ja Kouvolan KooKoo tarjosivat lauantai-iltana viihdyttävän kiekko-ottelun 2177 silmäparin edessä. Värikkäiden vaiheiden kautta kaksi pistettä jäi susirajalle voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4 (1-2, 1-2, 2-0).

Ottelun kolmannessa erässä tilanteen ollessa 2-4 ja kotijoukkueen Esa Lehikoisen ottaessa 5+20 minuuttia Mikko Alikosken päähän kohdistuneesta taklauksesta, oli moni Mehtimäen jäähallissa ollut katsoja valmis julistamaan KooKoon ottelun voittajaksi. Jokipoikien ahdinkoa lisäsi se, että joukkue otti vielä kahden minuutin lisäjäähyn, jonka myötä KooKoo pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa.

Kotijoukkue pelasi kuitenkin loistavaa alivoimaa, eikä KooKoo kyennyt niittaamaan ottelun ratkaisua ylivoimiensa aikana monesta tekopaikasta huolimatta. Jokipoikien raivokas kiri ottelun lopulla tuottikin tulosta ja joukkue taisteli pelin lopulta tasoihin ja nappasi ekstrapisteen voittolaukauskilpailussa.

KooKoo ensimmäisen erän herra

Vierasjoukkueen hallitessa niukasti ensimmäistä erän alkuosaa ensimmäisen maalin teki kuitenkin Jokipojat. Vastahyökkäykseen päässeet Sami Blomqvist ja Matti Järvinen eivät antaneet Mikko Rämölle mahdollisuutta torjuntaan Järvisen laukoessa kiekon Blomqvistin namupassista ylänurkkaan.

Loppuerä menikin täysin KooKoon hallitessa. Tasoituksen laukoi kotijoukkueen Jani Oinosen virheen seurauksena Jussi Nättinen, joka pääsi kasvokkain Timo Niemen kanssa. Hetkeä myöhemmin johtomaalin ohjasi taidokkaasti Mikko AlikoskiMolempiin maaleihin syöttöpisteen nappasi Timo-Pekka Heikkinen.

Me näytettiin jääkiekkojoukkueelta ensimmäisessä erässä. Kiekko liikkui hyvin ja puolustettiin uhrautuvasti. Saatiin keskialue tukkoon todella hyvin sekä teimme hyviä riistoja, analysoi KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi joukkueensa ensimmäisen erän otteita.

Toiseen erään meno tasoittui

Toiseen erään Jokipojat tuli paremmalla jalalla, ja omasta päästä joukkue pääsi paremmin vastustajan puolustusalueelle. KooKoo karkasi kuitenkin kahden maalin johtoon Alikosken illan toisella. Alikoski heitti kiekon nollakulmasta maalille ja kiekko pomppasi joensuulaispuolustaja Lehikoisen koiven kautta ohi hölmistyneen Niemen.

Hetkeä myöhemmin Jokipojat pääsi ylivoimalle, eikä kavennusta tarvinnut kauaa odottaa. Maalin eteen pompanneen kiekon verkon perukoille rouhi Otto Karvinen.

- Toisessa erässä meillä oli hyviä jaksoja. Hämmästytti se, tietysti se oli myös KooKoon hyvyyttä, mutta meillä sekosi peli hetkittäin totaalisesti ja oli tajuton virhemäärä, myönsi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski

Erän loppupuoliskolla KooKoo karkasi jälleen kahden maalin karkumatkalle hurjaan maalivireeseen äityneen Julius Nyqvistin kovan rannelaukauksen myötä. Maalin ansiosta KooKoo sai lisäpontta peliinsä ja hallitsi erän loppua.

Koko draaman kaari loppuottelussa läpi

Lehikoisen kova taklaus KooKoon illan sankariin Alikoskeen oli kolmannen erän alun kohahduttavin tapahtuma. Tapetut alivoimat antoivat selkeästi kotijoukkueelle voimaa kiriin, ja Jokipojat tiivistikin peluutustaan kolmeen ketjuun ja muun muassa joukkueen kultakypärä Roope Ranta oli penkillä koko kolmannen erän.

Erän puolivälissä Jokipojat pääsi toisen kerran ylivoimalle ottelun aikana, ja tälläkin kertaa se tuotti tulosta ja Jokipojat olivat enää maalin päässä. Torjunnan myötä pötkölleen jäänyt Rämö ei kyennyt torjumaan Juuso Rajalan maalin kattoon laukomaa kiekkoa.

Ottelun tasoitus syntyi puolestaan Joona Karevaaran mailasta. B-pisteen kaarelta lähtenyt tarkka rannelaukaus upposi Rämön hanskapuolen ylänurkkaan. Tilanteen järjesti illan toisen syöttöpisteen saalistanut Rajala. Loppuerä oli tasaista kiekkoilua joukkuiden varoessa virheitä ja ottelu venyi lopulta voittolaukauksille asti.

Voittolaukauskilpailussa onnistuivat kotijoukkueen Blomqvist sekä Rajala kliinisillä rannelaukauksillaan. KooKoon laukojina toimineet ulkomaalaisvahvistukset Justin DaCosta ja Nick Dineen epäonnistuivat ratkaisuissaan, joten joukkue joutui tyytymään yhteen pisteeseen.

- Tappioasemasta kun noutiin rinnalle kaiken sen jälkeen, ja vielä rankkareissa saatiin voitto, niin kyllä pitää olla tyytyväinen pisteisiin, myhäili Haapakoski.

- Kyllä minä olen tyytyväinen meidän joukkueeseen. Paremmalla viimeistelyllä meidän olisi pitänyt tämä peli voittaa, viimeistely oli meillä luokatonta, analysoi Juujärvi omiensa otteita.

KooKoon seuraava ottelu on keskiviikkona Vantaalla kun vastaan asettuu K-Vantaa. Jokipoikien seuraava ottelu on puolestaan perjantaina Savonlinnassa SaPKoa vastaan.