Ketterä elää ja voi hyvin − "Hyvä kevään kiekko" toi jo yhdennentoista perättäisen voiton

MESTIS / Raportti
Ketterä jatkaa voittokulkuaan. Arkistokuva.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Imatran Ketterä jatkaa vahvaa voittokulkuaan. Keskiviikon kierroksella hurjassa vireessä olevaa sarjakolmosta sai isännöidä Jokipojat, jonka illan esitys kaatui lähinnä ylivoiman heikkouteen ja liian myöhäiseen heräämiseen. Ketterä oli jatkoajalla parempi niukoin 2−1-lukemin ja kasvatti näin voittoputkeaan jo 11 ottelun mittaiseksi.

Isäntäjoukkue Jokipojat puolusti läpi illan hyvin, mutta heräsi omaan hyökkäyspelaamiseensa vasta päätöserässä. Ensimmäisen ja toisen erän aikana ärjypaitojen hyökkäyspeli vaikutti huolimattomalta ja kiekkoa ei saatu kesytettyä.

Ketterä puolestaan riisti kiekkoa ja käsitteli sitä huomattavasti joensuulaisia etevämmin, ja peli valuikin kerta toisensa jälkeen Jokipoikien päätyyn. Täyttä timanttia ei kuitenkaan ollut imatralaistenkaan peli, sillä vaikka kiekko napattiinkin lapaan helposti, ei sillä tunnuttu saavan mitään aikaiseksi.

− Hyvää kevään kiekkoa. Tiukkaa vääntöä ja molemmat pelasivat hyvin, kommentoi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen illan kamppailua.

− Tasainen peli, mutta kyllä kaksi erää jotenkin tuntui siltä, että sylinterit kävivät vähän epätahtiin, totesi puolestaan Jokipojat-käskijä Jouni Varis.

Avauserässä hallinnut Ketterä sai painaa isäntien päätyyn kuitenkin lukuisia kertoja ennen kuin yksi lennokas lähtö ja veto upposi Sebastian Ylösen vartioimaan maaliin. Ketterän 1−0-avausmaalista vastasi Risto Mattila.

Tökkivä ylivoima ärjypaitojen riesana

Jos Jokipoikien ylivoima olisi ollut yhtään paremmalla tolalla, olisi kavennusmaali ollut mahdollinen jo toisessa erässä. Joensuulaisisännälle tarjottiin nimittäin avauserän loppuun yhtä ja toisen erän alkuun kahta ylivoimaa, mutta Ketterä purki tilanteet helpon näköisesti.

− Odotin ylivoimalta tulitusta, kun harjoituksissa se on näyttänyt hyvältä. Siinä jäi vajaaksi, Varis harmitteli.

Vaikka Ketterällä peli pyöri hyvin niin tasaviisikoin kuin alivoimallakin, koettiin jäähyt silti rasitteena.

− Jäähyt rikkoivat hieman pelin rytmiä. Vaikka ne olivatkin ihan ansaittuja, olivat ne myös haasteena, Lehtonen tuumasi.

− Kotiläksyt oli kuitenkin tehty ja oltiin katsottu läpi oman pelin tiiviyttä, hän jatkoi.

Toisen erän aikana Jokipoikien leirissä ehdittiin säikähtääkin, kun Oskari Lehtinen taklattiin ikävän näköisesti laitaan. Selkäänsä osumaa ottanut Lehtinen poistui kaukalosta kumarassa ja tuettuna, mutta palasi kuitenkin kaukaloon muutaman vaihdon jälkeen.

Vahva kymmenminuuttinen ei kantanut voittoon asti

Jokipojat sai toivotun alun päätöserään. Lopulta ahkera yrittäminen tuotti tulosta, kun Teemu Väisänen sai maalin takaa nappisyötön Teemu Holttiselta. Teemujen yhteistyö puri ja kauan kaivattu 1−1-tasoitusmaali oli tosiasia.

Kavennuksen jälkeen isännät piristyivät huomattavasti. Päätöserän viimeinen kymmenminuuttinen oli varsinaista Jokipoikien ylivoimaa. Jos avauserässä peli palautui aina uudelleen isäntien päätyyn, ei Ketterän tällä kertaa onnistunut purkaa kunnolla yhtäkään tilannetta.

1389-päisen yleisön kannatuksesta huolimatta Jokipojat ei löytänyt keinoja johtomaalin tehtailuun. Jatkoajalla ärjypaitojen lupaavalta näyttänyt piristyminen lässähti kuitenkin kasaan, kun Ketterä niittasi ylivoimalla 2−1-voittolukemat.

Vaikka kolmen pisteen menettäminen jäi Jokipoikien leirissä kalvamaan, löysi päävalmentaja Varis illasta myös positiivisia asioita.

− Piste on kuitenkin ok, kolmas eräkin oli ok ja raikas (Eetu) Rissasen ketju tuli ja tasoitti pelin, Varis totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle