Jokipojat marssi välieriin − Ketterä yritti loppuun asti

MESTIS / Raportti
Jokipojat jatkaa välieriin.
Jokipojat marssi perjantai-iltana Mestiksen välieriin selkein 4−0-otteluvoitoin. Ketterä ei kuitenkaan tehnyt illasta helppoa, sillä imatralaissakki pelasi koko sarjan parhaan ottelunsa. Vielä päätöserän lopulla vaikutti siltä, että edessä olisi jatkoerä, mutta Jokipojat varmisti välieräpaikkansa lopulta 4−2-lukemin.

Joensuulaisisäntä ei välttämättä tarjoillut perjantaina parastaan − etenkään ottelun alkupuolella. Ärjypaidat olivat huolimattomia ja hieman kurinalaisemmalla pelillä tilanne olisi voinut hyvin olla 2−0 avauserän jälkeen. Jokipojat joutui kuitenkin avauserässä tyytymään vain yhteen, Mika Koiviston iskemään maaliin.

Otetta peliin haki myös imatralaisvieras, joka tuskaili paljon etenkin alivoimiensa aikana. Pelin edetessä Ketterä alkoi kuitenkin piristyä ja äityikin lopulta varsin vaaralliseksi.

− Kaksi erää meillä oli kiekon kanssa vaikeuksia ja Ketterä tuli aika raikkaasti. Toisella erätauolla teimme sen päätöksen, että kaikki tai ei mitään. Sillä mentaliteetilla lähdettiin, totesi Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

− Tulimme hyvällä ja rennolla otteella, idealla, ettei ole paljoa hävittävää. Aika pitkään se jänne pitikin, ja sitten tuli yksittäisiä virheitä, joista Jokipojat teki yhden enemmän, summasi Ketterä-käskijä Matias Lehtonen illan ottelua.

Imatralaiset osasivat tarttua isäntien pelin heikkoihin kohtiin. Juurikin Jokipoikien huolimattomuus oli yksi syy, miksi Ketterän onnistui laittaa peli niin tiukoille.

Imatralaisten tasoitusmaali edelsi onnistunut paine, jonka seurauksena kiekko kilahti jo tolppaankin. Vain hetkeä myöhemmin Janne Kettunen tasoitti tilanteen 1−1:een ylivoimalla.

Aivan päätöserän alussa Tomi Iso-Mustajärvi pääsi nakkaamaan joensuulaisyleisön silmin pahaenteisen 2−1-johtomaalin aivan maalillaan vahvasti torjuneen Sebastian Ylösen nenän edestä. Uuden vaihteen peliinsä löytänyt Ketterä alkoi entistä hanakammin häiritä isäntien peliä.

Lopulta Jokipojat meni kuitenkin menojaan. Joensuulaisten johtaessa 3−2 sai Ketterä aikaiseksi vielä yhden ainoan toivonpilkahduksen: kiekko saatiin kuin saatiinkin maaliin.

Tämän ilon imatralaisilta vei kuitenkin tuomareiden päätös, kun osuma hylättiin. Maalin katsottiin syntyneen kädellä.

Vielä 4−2-tilanteessakin Ketterä jaksoi yrittää. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen imatralaispoppoon pudotuspelitaival päättyi kuitenkin puolivälieriin.

− Kova sarja. Jokipoikien kärki ja muutenkin leveys aika kovalla tasolla. Kyllä siellä on äijiä, jotka osaavat pelata tätä peliä etenkin kevään tullen, Lehtonen totesi.

− Tämä oli iso haaste meille. Ketterän tasoinen joukkue, sarjakolmonen, sarjan ennakkosuosikki ja sarjan ehkä yksi parhaimmista hyökkäyssuuntaan pelaavista, Varis totesi vastustajasta.

Karvaasta tappiosta huolimatta suunta on Lehtosen mukaan eteenpäin.

− Tarina ei vielä ollut valmis tänä vuonna isompiin asioihin. Soturien ensimmäisen Mestis-kauden kirja menee umpeen.

− Nukutaan pari yötä ja avataan maanantaina uusi kirja ja aletaan kirjoittaa uutta lukua. On etuoikeus olla mukana tässä organisaatiossa, hän jatkoi.

Varis puolestaan haluaa kiittää omiaan. Ennen muuta hän on tyytyväinen koko joukkueen sitoutuneisuuteen.

− Kasvoimme sarjan aikana ja pystyimme pitämään fokuksen silmässä. Ei aina puhuttu voittamisesta vaan hetkessä elämisestä. Miten itse voit vaikuttaa siihen, miten olet parhaimmillasi peli-iltana. Siitä pitää joukkueelle nostaa hattua, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle