Jokipojat kesälomille Näätäsen maalilla

Joensuun Jokipoikien tuskainen Mestiskausi päättyi kotivoiton merkeissä. Isäntäjoukkue kuroi Kiekko- Laserin kahden maalin johtoaseman kiinni ja meni vielä ohi kolmannen erän alkuhetkillä. Loppulukemat kirjattiin numeroin 5-4.

Kotijoukkueen lähtökohdat illan otteluun olivat ankeat. Voitolla joukkue varmistaisi suoran säilymisen, mutta tappio suistaisi puolustavan mestarin playout -sarjaan Tutoa vastaan, mikäli Kajaanin Hokki voittaisi oman ottelunsa.

Ottelu sai joensuulaisittain erittäin huonon alun, kun vierasjoukkue K-Laser tuuletti johtomaalia jo vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Oululaiset iskivät maalinsa vastahyökkäyksen päätteeksi ja maalitekijänä tuuletti Iiro Memonen.

– Ensimmäiset viisi minuuttia oli meiltä hyvää peliä, mutta sitten surkeaa sähellystä. Toinen erä oli ihan hyvä, mutta kolmannessa kävi samalla tavalla kuin maanantaisessa Jukurit -ottelussa, tuumi omiinsa pettynyt Kiekko- Laserin päävalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeen.

Kotijoukkue Jokipojat kuitenkin kuittasi tappiotilanteen hetken kuluttua, kun joukkueen konkariosastoon kuuluva Sami Puruskainen iski b-pisteen kaarelta lukemat tasoihin. 1-1-tilanteessa lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Karsintapeikko vaanii...

Toinen erä käynnistyi Jokipojilta hyvin, kun Jarkko Malinen vei isännät johtoon tarkalla ylänurkkakudilla ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, koska K-Laser tasoitti pelin jo reilun minuutin kuluttua. Oskari Hakomäki kiersi röyhkeästi Antti Härmän vartioiman joensuulaismaalin ja tarjoili kiekon takatolpalla odottaneelle Riku Toivolle, joka sivalsi lukemat tasoihin.

Toisen erän puolivälissä Jokipojat sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Jussi Nättinen vei vierailijan johtoon alivoimamaalilla. Jokipoikien koko kauden yskinyt ylivoimapeli sai taas uuden tahran kilpeensä. Erän lopussa karsintapeikko hiipi entistä voimakkaammin Mehtimäen jäähalliin, kun Iiro Memonen rokotti kotijoukkuetta illan toisella täysosumallaan.

– Kurkku tuli kipeäksi, kun huusin toisella erätauolla kopissa jätkille. Hyvä etten lyönyt ketään mailalla päähän, kertasi Jokipoikien päävalmentaja Esa Tikkanen taiston tauottua.

...mutta jatkaa matkaansa kuutostietä pitkin Kajaaniin

Kolmannen erän kotijoukkue pääsi aloittamaan kahden miehen ylivoimalla, mutta lukuisista huippupaikoista huolimatta tulosta ei syntynyt, ennen kuin kolme syöttöpistettä saalistanut Ville Eskelinen löysi Jokipoikien ykköstykki Roberts Jekimovsin takatolpalta pitkän pyörityksen päätteeksi.

Vajaan minuutin kuluttua Jokipojat tasoitti pelin, kun Henri Kivioja hakkasi pelivälineen verkon perukoille maalinedushässäkän päätteeksi. Pikamaalit saivat K-Laserin päävalmentaja Mikko Mannerin käyttämään aikalisän, mutta se ei oululaisjoukkuetta auttanut, sillä Jokipojat iski voitto-osuman vain reilut kaksi minuuttia aikalisän jälkeen.

Matti Näätäsen ampuma voittomaali jäi Jokipoikien kauden viimeiseksi osumaksi.

Illan ottelussa runsaasti jäähyjä ottanut vierasjoukkue pelasi taas kerran alivoimaa, kun Jokipoikien ykköspakki Matti Näätänen luisteli suoraan vaihtoaitiosta b-pisteiden väliin ja tälläsi siitä ottelun loppulukemat. Mainion syötön tarjoili jälleen Eskelinen, joka malttoi odottaa huippupaikan syntymistä.

– Tänä iltana jokainen jätkä pelasi ja taisteltiin kolmannessa erässä. Tehtiin neljässä minuutissa kolme maalia ja lopussa oli uhrautuvaa taistelua. Erittäin tärkeä voitto ja on aina hienoa voittaa kauden viimeinen peli, kertoi tyytyväinen Tikkanen ottelun jälkeen.

Ottelun loppuhetkillä K-Laser painoi vielä raivoisasti päälle, mutta Jokipojat puolusti hyvin ja tälle kaudelle tyypillistä kolmannen erän nukahdusta ei tapahtunut. Loppusummerin soidessa pelaajien kasvoilta oli luettavissa erittäin helpottuneita ilmeitä, koska esikarsintakierrokselle joutui Jokipoikien sijaan Kajaanin Hokki.

– Harmi, että ei päästy playoffseihin, mutta päivääkään en ole katunut Joensuuhun tuloani. Oli hyviä pelejä ja oli huonoja pelejä, mutta niitä on turha murehtia, päätti Tikkanen, joka lehdistötilaisuudessa ilmaisi kiinnostuksestaan jatkaa Susirajalla.

Joensuussa alkoi nyt kesäloma jääkiekon suhteen, vaikka pakkanen ulkona paukkuukin talven ennätyslukemin. Jokipojilla on paljon aikaa miettiä syitä epäonnistuneeseen kauteen, palkata mahdollisesti uusi päävalmentaja ja koota runko ensikauden joukkuetta varten, jotta Mestiksen kärkisijoista taisteltaisiin perinteisessä kiekkokaupungissa yhden kauden notkahduksen jälkeenkin.