Jukurit paketoi Jokipojat alle kymmenessä minuutissa

Jukurit pääsi tuulettamaan keskiviikkona voittoa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Joulukuussa kaikissa viidessä ottelussaan vähintään pisteen rouhinut sangen hyvävireinen Jokipojat kohtasi kotiottelussaan Jukurit, jolle se oli hävinnyt peräti 13 kertaa peräkkäin. Voitto ei ollut tällä kertaa edes lähellä, sillä uuden päävalmentajansa Antti Pennasen alaisuudessa ensimmäisen ottelunsa pelanneet mikkeliläiset tulivat ensimmäiseen erään valppaina ja paukuttivat ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kolme maalia. Ottelun lopussa nähtiin vielä yksi vierasmaali ja näin Jukurit vei pisteet maalein 0–4.

Ennen ottelua Jokipoikien kapteeni Jarkko Immonen palkittiin 400. Mestis-ottelun kunniaksi. Joensuulaisten juhlat jäivät sitten siihen, sillä ottelun alku oli joensuulaisille sekä tuloksellisesti että pelillisesti tahmea.

Ottelu alkoi täysin mikkeliläisten hallinnassa, eikä Jokipojat päässyt ensimmäisen viiden minuutin aikana kuin kerran hyökkäysalueelle, kun Mikael Ruohomaa laukoi, ja vielä viime kaudella Jokipoikien A-junioreissa pelannut Tadeas Galansky torjui vedon hieman haparoiden. Kun peliä oli pelattu hieman yli neljä minuuttia, Jukurit siirtyi ottelussa johtoon, kun uransa ensimmäisen Mestis-maalin tehnyt Erno Ripatti sai maalin takaa tulleen syötön ja laukoi maalin edestä kiekon Daniel Spencen hanskakäden puoleiseen yläkulmaan.

– Tulos on tyly. Valmistauduttiin kaksi päivää erittäin huonosti. Minä olin löysä ja pelaajat ilmeisesti sen myötä. Otan heikon valmistautumisen omaan piikkiini, piiskasi itseään Jokipoikien päävalmentajana toiminut Jouni Varis.

Jukurit jatkoi kenttätapahtumia halliten, ja jo minuutin päästä ensimmäisestä maalista vierasjoukkue meni kahden maalin johtoon, kun Toni Jalo sai sipaista kiekon maalin kulmalta tyhjään rysään. Maali oli kuin entisaikojen punakoneen tekemä klap-klap-maali, eikä Jokipoikien maalivahti Daniel Spence voinut maalille yhtään mitään.

– Oli luottavainen olo, että joukkue tulee otteluun hyvin sisään ja ensimmäinen 20 minuuttia oli meiltä vahvaa pelaamista, totesi ottelun jälkeen Jukurien uusi päävalmentaja Antti Pennanen.

Jokipojat otti Jukurien 0–2-maalin jälkeen aikalisän, mutta se ei auttanut, sillä ajassa 9.21 Jukurit meni jo kolmen maalin johtoon. Iivo Hokkanen otti Spencen torjunnan jälkeen kiekon haltuun ja hyökkääjän oli helppo työ tyrkätä kiekko maaliin.

Kolmannen maalin jälkeen ottelun ensimmäisessä erässä ei enää nähty maaleja, mutta kaksi minuuttia ennen erän loppua nähtiin kuitenkin tappelu, kun Otto Karvinen kutsui, ja Patrik Lostedt vastasi kutsuun tiputtamalla hanskat jäähän. Tappelu oli Karvisen kompuroinnin ja tuomareiden väliintulon vuoksi siinä määrin lyhytkestoinen, ettei eduskunnan, eikä edes Joensuun ja Mikkelin kaupunginvaltuustojen ole syytä kokoontua hätäistuntoon. Molemmat pelaajat ajettiin ottelusta suihkutilojen puolelle ja Jukurit pääsi kahden minuutin ylivoimalle, jonka aikana se ei saanut luotua vaarallisia paikkoja.

Loppu tasaisempaa

Ottelun toinen ja kolmas erä menivät tasaisemmissa merkeissä ja Jokipoikien hienoisessa hallinnassa. Jokipojat ei ollut tilanteesta huolimatta lannistunut, mutta Jukurit puolusti viisaasti. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Joonas Koskinen pääsi nousemaan sivusuunnalta maalille ja hän pääsi vapaasti kieputtamaan ottelun loppulukemiksi 0–4.

– Näennäisesti hallittiin toinen ja kolmas erä, hymähti ottelun jälkeen Jokipoikien luotsi Jouni Varis.

– Toisessa ja kolmannessa erässä meidän taso tippui. Jokipojat painoi päälle ja vei peliä jälkimmäiset 40 minuuttia. Saadaan kiittää maalivahtiamme, että saatiin näin hyvä tulos, kommentoi jukurivalmentaja Pennanen.

Jokipojille ei ole loppuviikollakaan tiedossa ilmaisia joululahjoja, vaan se kohtaa vielä ennen joulutaukoa perjantaina Joensuussa sarjakärki Vaasan Sportin ja lauantaina HCK:n Keravalla. Jukurit pelaa vielä yhden ottelun ennen joulutaukoa ja isännöi perjantaina Mikkelissä SaPKoa.