Jukurit jatkaa puhtaalla pelillä

Taisto oli jälleen tasaista.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat valahti keskiviikkoiltana jo sarjajumboksi, kun kauden kaikki kolme otteluaan voittanut Mikkelin Jukurit kävi nipistämässä täyden potin Mehtimäeltä. Jukurit onnistui tyrehdyttämään joensuulaisten kirivaihteen ja vei kovatasoisen taiston nimiinsä lukemin 3-4 (0-2, 2-1, 1-1).

Jukurit onnistui jatkamaan hurjaa lentoaan kukistamalla vaikeaa alkukautta tahkoavan joensuulaisseuran. Jokipojat onnistui kuittaamaan kahden maalin tappioaseman vielä tasoihin, mutta hyytyi lopussa vahvempansa vauhdissa. Mielenkiintoinen kamppailu houkutteli Mehtimäen lehtereille yli 3000 silmäparia.

Mikkeliläisseura aloitti maalinteon todellisella onnenkantamoisella. Pasi Järvinen lämäsi pelivälineen miltei puolesta kentästä joensuulaiskapteeni Jarkko Immosen takamuksen kautta verkon perukoille, kun ottelua oli takana reilut viisi minuuttia.

- Oli todella kovatasoinen matsi. Jukurit puolusti mielettömän hyvin, hyökkäysalueella ei ollut yhtään ylimääräistä tilaa, kehuskeli Jokipo-luotsi Mikko Haapakoski vierailijaa.

Toisen maalinsa mikkeliläisseura iski ylivoimalla avauserän lopussa. Mikko Hakkaraisen täydellinen poikittaissyöttö tavoitti Toni Hyvärisen, jonka kuti painui punapaitoihin palanneen veskari Lars Voldenin varusteiden ali häkkiin.

- Päästiin alussa melko onnekkaastikin johtoon. Sitten aiheutimme itsellemme vaikeuksia ja ajauduimme jäähykierteeseen. Meidän täytyy olla nöyrempiä, murisi mikkeliläisten luotsi, Jokipojat aikoinaan mestaruuteen asti luotsannut Jarno Pikkarainen.

Ojasen alivoimamaali hyydytti kotijoukkueen

Jokipojat onnistui kuittaamaan Jukureiden johdon toisessa erässä. Ensin asialla oli Vitalijs Pavlovs, jonka yllättävä kuti painui Petteri Similän vartioiman maalin vasempaan alanurkkaan. Jukureiden tiivis puolustus alkoi rakoilla ja joensuulaiset pääsivät aiempaa helpommin hyökkäysalueelle pyörimään.

- Toisessa erässä olisi ollut paikkoja tehdä lisääkin maaleja. Joudumme tekemään maalin eteen hurjan määrän hommia, harmitteli Haapakoski viitaten seuran alkukauden suurimpaan ongelmaan, maalintekotehokkuuteen.

Tasoihin joensuulaiset tulivat esitettyään täydellisyyttä hiponeen vastahyökkäyksen. Volden esitti maagisen torjunnan Jesse Juntheikinavopaikassa, jonka jälkeen ärjypaidat karkasivat kolmella yhtä vastaan. Juuso Kaijomaa pääsi tuikkaamaan kiekon maalin edustalta Martins Jakovlevsin ja Ilmari Pitkäsen esityöstä.

Jukurit meni toisen erän lopulla vielä johtoon, kun hyökkääjä Antti Ojanen karkasi läpiajoon alivoimalla. Ojanen nappasi kiekon Matti Koistiselta ja heilutti mehtimäkeläisverkkoa kolmannen kerran.

- Alivoimamaali oli meille hyvin tärkeä. Johtoasemassa päätöserään lähteminen helpotti meidän peliämme, kertoi Pikkarainen.

Mikko Laine sooloili mikkeliläiset jo 2-4 -johtoon ajassa 46.07. Kiri näytti tyrehtyneen jo täysin, mutta Kaijomaa onnistui tuomaan toivoa joensuulaisleiriin loppuhetkien kavennuksellaan. Tasoitusta haettiin luonnollisesti ilman maalivahtia, jopa kuudella neljää vastaan, mutta tuloksetta.

- Kolmannen erän ekat 10-15 minuuttia oli meiltä erinomaista peliä. Pelasimme johtoasemassa rauhallisesti ja kypsästi, jatkoi Pikkarainen.

Tappioitta porskuttava Jukurit jatkaa kauttaan perjantaina Kajaanissa. Joensuulaisten seuraava koitos on vähintäänkin yhtä haasteellinen, sillä perjantain kierroksella Jokipojat matkaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi.

- Voittojen tielle kun päästään niin siellä myös pysytäänkin, päätti Haapakoski.