Jokipojat eteni finaaliin

MESTIS / Raportti
Joensuun Jokipojat päihitti keskiviikkoiltana Mikkelin Jukurit kolmannen kerran Mestiksen välierissä ja eteni Mestiksen finaaleihin kolmatta kertaa seurahistoriansa aikana. Ratkaisevassa ottelussa loppulukemat kirjattiin joensuulaisten eduksi numeroin 4-1 (1-0, 0-0, 3-1).

Joensuulaisleirissä ilmeet olivat tyytyväiset ratkaisevan välieräottelun jälkeen.

– Kyllähän tässä vähän tyhjä olo on. Olen ylpeä joukkueesta ja vähän liikuttunutkin olo on. Jokainen peli tässä ottelusarjassa oli tiukka, mutta voitot ratkaisee, tuumi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski ottelun jälkeen.

Keskiviikon ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina ottelun kolmanteen erään saakka, johon lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 1-0 Ilmari Pitkäsen ensimmäisessä erässä iskemän maalin turvin.

Päätöserän alkupuolella Jokipoikien Roope Ranta kieputteli Jukureiden puolustuksen päät pyörälle ja laukoi isännät kahden maalin karkumatkalle. Jukurit sortui jäähyihin, ja Olavi Vauhkonen iski paluukiekosta Jokipojat jo 3-0-johtoon kahden miehen ylivoimalla.

Kiri tyrehtyy alkuunsa

Jukurit onnistui ratkaisevassa välieräottelussa vain kerran maalinteossa, kun Vesa Kulmala kavensi lukemat 3-1:een ylivoimalla komealla siniviivalaukauksella kolmannen erän loppupuolella. Jokipojat kuitenkin iski vielä kerran ja Ilmari Pitkänen tuuletti illan toista täysosumaansa.

Mikkeliläisjoukkue yritti lopussa lisäosumia vielä ilman maalivahtia pelaten, mutta Jokipojat selvitti tilanteet ilman suurempia vaikeuksia, vaikka puolustaja Ville Hyvärinen sai ottelun loppuhetkillä vielä kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä, ja Jukurit pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan.


Olavi Vauhkonen iski Jokipoikien kolmannen maalin.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

– Tultiin hyvin ensimmäiseen erään, ja siinä oli meillä useampikin paikka kasvattaa johtoa. Nämä on olleet vähämaalisia otteluita pääosin, mutta siinä vaiheessa kun johdetaan kolmella maalilla, alkaa vastustaja ottamaan riskejä. Nyt syntyi lopussa maali kumpaankin kenttäpäätyyn, tuumi Haapakoski.

– Mitään ei saatu ilmaiseksi tässä ottelusarjassa, mutta sitähän se playoff-pelaaminen on. Olen ylpeä siitä miten joukkue laittoi itseään likoon, jatkoi Haapakoski.

Maalit ratkaisee

Ottelusarjan aikana Jukurit oli näennäisesti hallitsevampi osapuoli suurimman osan otteluajasta, mutta Jokipojat oli tehokkaampi ratkaisunhetkillä. Maalinteko tuotti Jukureille tuskaa myös neljännessä kohtaamisessa.

– Jokipojat oli ratkaisevassa ottelussa selkeästi parempi. Meillä oli ottelun toisessa erässä hetkemme, mutta Jokipojat oli ottelussa piirun verran meitä edellä kaikessa. Joukkue sai ottelussa tärkeän avausmaalin ja heidän toinen osuma vapautti joukkuetta entisestään, tuumi Jukureiden pettynyt päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Jokipojat käänsi kaksi viimeistä ottelua nimiinsä hienolla kolmannen erän pelaamisella. Kaiken kaikkiaan Jokipoikien pudotuspelit ovat sujuneet tähän asti mallikkaasti. Puolivälierävastustaja SaPKo ja välierävastustaja Jukurit eivät kumpikaan kyenneet yhdessäkään ottelussa tekemään yli kahta maalia Jokipoikien maalivahti Lars Voldnenin selän taakse.

Maalivahtipelin lisäksi Jokipoikien puolustus pelasi varmasti ja uhrautuvasti sekä hyökkääjät latoivat illasta toiseen tarvittavan määrän maaleja, jotka ratkaisivat ottelusarjat joensuulaisten eduksi.

– Jos koko ottelusarjaa miettii, niin Jukurit on kova joukkue ja tiukkoja pelejä oli välillämme koko kauden ajan. Tiukkojen pelien voittamisessa on myös onnella merkityksensä, mutta kun joukkue tekee hommia, on onnikin silloin puolella, tuumi Haapakoski.

» Lähetä palautetta toimitukselle