Jokipojat katkaisi IPK-voitolla tappioputkensa − Peli-Karhujen kolmannen erän kiri jäi vajaaksi

MESTIS / Raportti
Juuso Akkanen päätti pitkän Mestis-uransa. Jäähyväispelin kruunuksi mies pääsi tuulettamaan voittoa kapteenin merkki rinnassa.
Jokipojat lähti hakemaan hyvitystä perjantaiselle tappiolle, kun IPK ja Jokipojat kohtasivat toistamiseen. Kotijoukkue Jokipojat oli lauantaina huolellisempi ja pystyi hyödyntämään etenkin sekavassa toisessa erässä IPK:n virheet. IPK painoi hyvin kolmannen erän, mutta kiri ei auttanut, ja ärjylauma katkaisi tappioputkensa 5−2-kotivoitolla

Hyvän esityksen perjantaina kotikaukalossaan esittänyt IPK tuli peliin raikkaalla jalalla, ja ensimmäinen erä olikin tasaista vääntämistä. Toisin kuin perjantaina, Jokipojat oli lauantaina kiekkovarma joukkue, ja kun karhulauma sortui virheisiin, se näkyi heti tulostaululla.

Janne Sinkkonen myönsikin, että erätauolla piti pitkästä aikaa herätellä joukkuetta isoilla kirjaimilla.

— Hyvä startti, mutta kun meille tulee virheitä, niin tahdotaan hieman liian kovaa ratkaista se ottelu heti seuraavassa tilanteessa, ja silloin peli menee väärään suuntaan. Oltiin tänään kurittomia, ja joukkuetta täytyi hieman herätellä jo kovemmallakin äänellä.

Herättelyyn oli aihetta, sillä kohtuullisen tasaisessa ensi erässä kotijoukkue rynni puhtaaseen 2−0-johtoon. Maaleista vastasi illan raikkain ketju Timo Hiltunen, Ville Halonen ja Tuukka Rajamäki. Kolmikon tehokkain oli Rajamäki, joka kirjautti illan aikana komeat 1+3-tehot.

Jokipojat hallitsi toista erää, IPK kolmatta

Herättely ei kuitenkaan paljoa auttanut, sillä kotijoukkue iski heti toisen erän alkuun ensin Roni Viirlaksen ylivoimamaalilla, ja tämän jälkeen Tuukka Rajamäen alivoimaosumalla joukkue meni jo 4−0-johtoon.

Tämä riitti karhulauman maalilla aloittaneelle Aleksi Autiolle, ja Tuomas Tolonen luisteli tolppien suulle. Kun pari minuuttia tästä Jokipoikien maalivahti Jonathan Iilahti loukkaantui, joutui Jokipojatkin vaihtamaan maalilleen Timo Niemen.

Hieman balsamia vierasjoukkueen haavoihin toi toisen erän lopulla Topi Piipponen, joka kavensi 1−4:een ylivoimalla Pasi Kouvalaisen ja Janne Koposen esityöstä. Piipponen oli pahan teossa myös heti kolmannen erän alussa.

Mies toi kiekon alueelle ja jakoi oikeaan laitaan Juuso Nevalaiselle, joka neppasi kiekon rystyltä maaliin. Jostain syystä maalia tutkiskeltiin tovi videolta, vaikka varsin selvä maali se kentän laidalta katsottuna oli.

IPK vyörytti ansiokkaasti koko erän hakien tasoitusta, mutta tolppalaukausta lähemmäksi karhulauma ei enää päässyt. Tuomas Tolosen lähdettyä maaliltaan Ville Halonen iski illan toisellaan pelille sinetiksi 5−2.

Ottelu oli uransa päättävälle Jokipoikien Juuso Akkaselle uran 500:s Mestis-kamppailu. Miehen rinnassa komeili lauantaina kapteenin C-kirjain, ja mies merkkautti myös syöttöpisteen Jokipoikien 4−0-maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle