Hermes hyödynsi vastustajansa hölmöilyn – vieraille ansaittu voitto viime metreillä

Maali viime kauden seuraa vastaan maistui makealta Jesse Jormanaiselle.
Hermes nappasi maistuvan vierasvoiton lauantaina Mehtimäellä lukemin 3-5. Sekavasti pelannut kotijoukkue Jokipojat roikkui Hermeksen kintereille loppuhetkille asti, mutta kokkolalaiset ottivat lopulta omansa komealla Niklas Appelgrenin voittomaalilla.

Heikosti viime otteluissa pelannut Jokipojat ei saanut kurssiaan kääntymään myöskään lauantaina kotikaukalossaan. Joukkue ei saanut konettaan käyntiin oikein missään vaiheessa Hermestä vastaan, ja vierasjoukkue oli jatkuvasti ärjypaitoja askeleen edellä.

Kurinalaisuus ja huolellisuus loistivat joensuulaisten otteista poissaolollaan, ja tämä näkyi lukuisina kiekonmenetyksinä, harhasyöttöinä ja turhien riskien ottamisina omalla alueella. Hermeksen maaleja edelsi poikkeuksetta joko harhasyöttö tai viisikon ylipelaaminen. Joensuulaisluotsi Ari Aaltonen oli ottelun jälkeen pettynyt omiinsa.

− 5−5-pelissä me kyllä taisteltiin, mutta jos noin järkyttäviä puolustuspelivirheitä tehdään, niin ei tässä kyllä ansaita mitään.

Hermes sen sijaan pelasi lauantaina laadukasta ja organisoitua peliä. Vieraat olivat ottelussa niskan päällä pientä kolmannen erän suvantovaihetta lukuun ottamatta, ja joukkueella olisi ollut paikat ratkoa ottelu jo hyvissä ajoin ennen loppua.

Hermeksen kannalta ottelun alku oli murheellinen, sillä aivan ensi minuuteilla Jokipoikien raamikas hyökkääjä Oula Uski jyräsi Hermes-sentteri Mikko Virtaselta valot sammuksiin kovalla, mutta puhtaalla taklauksella. Jäällä pitkään maannut Virtanen talutettiin lopulta pukukopin puolelle.

− 5−5-peli oli hyvää meiltä. Eka erä oli vähän sekava, kun ykkössentteri sai kolhun päähän. Varmasti on aivotärähdys, mutta onneksi alkaa tauko, puntaroi ottelusta sivussa ollutta Antti Karhulaa tuurannut Hermeksen kakkosluotsi Märt Eerme.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Hermeksen 0−2-johdossa, kun viime kaudella Jokipojissa pelannut Jesse Jormanainen ja kultakypärä Niklas Appelgren onnistuivat ohittamaan laadukkailla laukauksillaan ärjyvahti Samuel Jukurin.

Hermes runnoi väkisin voittoon

Toisessa erässä kokkolaisjoukkue sortui muutamiin jäähyihin, joiden myötä Jokipojille tarjoutui mahdollisuus nousta otteluun mukaan.

Jesse Huhtalan ja Jere Rantalan pikkukakkosten myötä joensuulaiset pääsivät pelaamaan lähes neljä minuuttia putkeen ylivoimaa, mutta pakkopeli oli kotijoukkueelta todella vaatimatonta. Lopulta vain viisi sekuntia ennen Rantalan rangaistuksen päättymistä Tuomas Huhtanen ohjasi Ville Räsäsen viivaheitosta kavennusosuman.

− Toinen erä oli meiltä ok, mutta se alivoimalla päästetty maali vähän häiritsi. Ois pitänyt pelata paremmin se alivoima, pyöritteli Hermes-luotsi Eerme.

Myös Hermekselle tarjoutui toisen erän lopulla ylivoima Juuso Akkasen huitomisjäähyn myötä. Vierailla oli useita loistavia tekopaikkoja, mutta kiekko ei vahingossakaan painunut tilanteessa Jokipoikien verkkoon.

Päätöserä sai räjähtävän lähdön, kun Akkanen pääsi tinttaamaan tasoitusmaalin yläkulmaan Lauri Huhdanpään syötöstä vain minuutin jälkeen. Pari minuuttia myöhemmin Hermes-hyökkääjä Samu Markkula kuitenkin ohjasi vieraat jälleen johtoon.

Santeri Arousvan ylivoimalla tehdyn 3−3-tasoitusmaalin jälkeen ottelu näytti jo menevän jatkoajalle, kunnes Hermeksen tehokas kakkoskenttä päätti ratkaista pelin. Kristian Kangas ja Miika Franssila namuttelivat syötöillään ärjypuolustuksen ja Samuel Jukurin täysin kahville, ja Appelgren pääsi niittaamaan voittomaalin tyhjiin ajassa 58.21.

Jokipojat haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Kangas napautti kiekon tyhjään maaliin loppulukemiksi 3−5.

− Kyllä me annettiin taas kerran vastustajalle. Saadaan ylivoima toimimaan, niin perään ihan järkyttäviä puolustuspään virheitä, ja siihen viimeinen vielä tyhjiin. Ei olla ansaittu mitään, toisti ärjyluotsi Aaltonen murheellisena.

Vieraiden Eerme oli puolestaan helpottunut joukkueen napattua vihdoin voiton tämän viikon kolmen ottelun rupeamasta.

− Kolme peliä viikossa. Viimeinen peli, viimeinen erä, ja voitettiin se. Hyvä peli meiltä.

Mestis jää tämän kierroksen jälkeen maajoukkuetauolle. Hermeksen ottelut jatkuvat puolentoista viikon päästä keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Kiekko-Vantaan. Jokipoikien tauko on Hermeksen vastaavaa kaksi päivää pidempi, sillä joukkue matkaa saman viikon perjantaina Iisalmeen IPK:n vieraaksi.