United oli liikaa Jokipojille − "Jäimme koko ajan vajaaksi"

MESTIS / Raportti
Jokipojat pettyi kotikaukalossaan.
Joensuun lauantai-illassa toisistaan mittaa ottivat Mestiksen häntäpään joukkueet Jokipojat ja Espoo United. Vaikka joensuulaisisäntä piristyikin ottelun edetessä, ei se ollut tarpeeksi vahva espoolaisia vastaan. United päätti vieraspeliviikonloppunsa 4−2-voittoon.

− Meiltä hyvä kuusikymmentä minuuttia. Pelasimme tosi hyvää lätkää, joten ansaitsimme tänään voiton, Unitedin päävalmentaja Niko Marttila totesi ottelun päätyttyä.

Ottelun ensimmäisestä erästä ei paljoa kerrottavaa jäänyt. Molemmat joukkueet olivat unisia eikä keskialueelta meinattu päästä pois ollenkaan. Voi kuitenkin todeta, että espoolaisvieras oli liikkeellä hivenen pirteämmällä jalalla, sillä Jokipoikien kovimmat pyöritykset nähtiin avauserän ainoan ylivoiman aikana.

− Meillä piti olla hyvä startti, kun aamujäitäkin katselin, mutta kyllä tänään oli jalat jumissa, tuumasi Jokipojat-käskijä Jouni Varis illan ottelusta.

Avauserän tahmeus ja unisuus jäivät kuitenkin unholaan toisessa erässä. United oli edelleen niskan päällä, mutta myös Jokipojat piristyi erän kuluessa.

Avausmaalia tuulettivat espoolaiset viiden minuutin pelin jälkeen. Roni Viirlas menetti kiekon keskialueella eikä Felix Westermarck jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Pian 1−0-maalin jälkeen United pääsi vielä ylivoimallekin, mutta ryhdistäytynyt Jokipojat piti alivoimapelaamisensa kasassa.

Isännät piristyivät, mutta vieras vei

Toisen erän puolessa välissä Jokipojat pääsi tasoittamaan tilanteen heti aloitusvoiton jälkeen, kun Oskari Lehtinen ujutti kiekon verkon perukoille.

Tasoitusmaalillaan Lehtinen käynnisti samalla toisen erän maali-ilottelut, sillä erän viimeiseen viiteen minuuttiin nähtiin peräti kolme maalia: ensin United osui minuutin sisään kahdesti, johon Jokipojat vastasi Joonas Larinmaan 2−3-kavennuksella.

− Kaikki pelaajat olivat hyvin pelissä kiinni ja todella sitoutuneita. Pari virhettä tuli, joista kaveri teki maalit, mutta kokonaisuus oli todella vahva, Marttila tuumasi.

Päätöserässä joensuulaispoppoo piristyi entisestään ja peli pyörikin hyvin pitkälti espoolaispäädyssä. Aiemmin maalinteossa onnistunut Lehtinen pääsi toistamiseen yrittämään, kun joensuulaisten onnistui luoda kunnon hässäkkä espoolaismaalille. Kovasta peli-ilmeestä ja yrityksistä huolimatta tulosta ei syntynyt.

− Kolmannessa erässä meillä olisi ollut paikka tulla 3-3:een, mutta ei pystytty. Olen todella pettynyt siihen, että ei kotiyleisön edessä pystytty pääsemään kuskin paikalle. Jäimme koko ajan vajaaksi, Varis totesi.

Lopulta Espoo United viimeisteli loppulukemat 4−2 tyhjään maaliin. Näin ollen United jatkaa voittojen tiellä pitkään jatkuneen tappioputkensa jälkeen.

− Koko tämän viikonlopun reissu ja kuusi pistettä tyydyttää todella paljon, Marttila päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle