Jokipojat katkaisi tappioputkensa – "Ei Espoolla ollut mitään jakoa"

Juuso Akkasen esitys oli vahva lauantai-iltana.
Lauantai-iltana Mehtimäellä yhteen iskivät Jokipojat ja Espoo United. Jokipojat oli jälleen liian kova pala espoolaisille, sillä ottelu päättyi isäntien hyväksi maalein 4–1. Viime kohtaaminen lokakuun lopulla päättyi niin ikään joensuulaisten voittoon.

Vieraspeliviikonloppunsa Joensuuhun päättänyt Espoo United ei saanut kunnolla peliään rullaamaan oikeastaan missään vaiheessa iltaa. Vastaan luistellut vahva Jokipojat piti pelinsä ehjänä ja pelasi tällä kertaa täysillä kaikissa erissä − ei vain kahdessa, kuten viime kotipelissä SaPKoa vastaan.

− Tänään oli yksi joukkue, joka vei peliä. Olimme niin intensiivisesti mukana, että ei Espoolla ollut mitään jakoa, totesi itsevarma Jokipojat-luotsi Ari Aaltonen ottelun tauottua.

Jokipojat vilautteli isännän otteita heti avauserässä, kun se loi monia vaarallisia maalipaikkoja espoolaisten maalille. Jos vedot olisivat ohjautuneet päätyverkkojen sijaan lähemmäs Rasmus Tirrosen vartioimaa maalia, olisi valotaululla voinut erän päätyttyä olla isommatkin lukemat kuin 1−0.

United ei saanut kunnolla peliään pyörimään joensuulaispäädyssä. Kiekkoa roiskittiin vähän minne sattui, ja Jokipojat pääsi suhteellisen helposti katkomaan syöttöjä.

Espoo taisteli ainoan maalinsa

Espoolaisilla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun kaksi joensuulaisjäähyä avasivat kahden miehen ylivoiman. Erikoistilannepelaaminen ei kuitenkaan Unitedin leirissä ollut lauantai-iltana parhaimmillaan, sillä isännät pääsivät peräti kahdesti alivoimahyökkäykseen.

Vaikka joensuulaiset ovatkin viime aikoina pelanneet heikkoja toisia eriä, oli lauantain toinen parikymmenminuuttinen varsin vahva esitys. Heti espoolaisylivoiman jälkeen Jokipoikia onnisti toistamiseen, kun vauhdikas hyökkäys päättyi Ville Leskisen iskemään 2−0-maaliin.

− Toista erää Jokipojat pikkaisen hallitsi. Kärsivällisyys palkittiin ja saimme lopulta tärkeän maalin, Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen totesi.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Niklas Tikkisen laukaus näytti kuitenkin mahtinsa ja päätöserään päästiin jännittävässä 2−1-tilanteessa.

Jokipoikien ylivoima ratkaisi pelin

Päätöserässä espoolaiset saivat hetkittäin kiinni pelistä, mutta tästäkin huolimatta tilanteet jäivät heikoiksi.

Aivan kuten United toisessa erässä, sai Jokipojat kahden miehen ylivoiman kolmanteen erään. Ylivoima ei kuitenkaan Hirvosen mielestä ollut täysin oikeutettu.

− En halua moittia kovin usein tuomareita, mutta vähän harmittaa etteivät tuomarit olleet yhtä laadukkaita kuin peli olisi vaatinut. Kaveri pääsi 5-3-ylivoimalle, mutta muuten olisi ollut maalin peli, Hirvonen harmitteli.

Kovin lennokkaasti joensuulaisylivoima ei lähtenyt käyntiin, mutta se tuotti lopulta kuitenkin tulosta: aivan viime sekunneilla Juuso Akkanen venytti isäntien johtoa ohjaamalle taululle 3-1-lukemat.

Kahden maalin tappioasemassa ollut United lähti hakemaan raivokkaasti kavennusta. Erän viimeiset minuutit peli pyöri oikeastaan täysin Jokipojat-päädyssä, kun kentällä pyöri kuusi espoolaispelaajaa. Kovista pinnistelyistä huolimatta onni ei kuitenkaan ollut vieraiden puolella: Nico Friman viimeisteli 4-1-voittolukemat tyhjään maaliin.

− Päätettiin viedä peli voittoon. Joukkue tuli sillä asenteella, että nyt tämä loppuu. Aivan loistavaa taistelua, puolustusta ja maalivahtipeliä, Aaltonen totesi viitaten Jokipoikia viime aikoina riivanneeseen tappioputkeen.