SaPKo kompuroiden vierasvoittoon - "Oli monta laatupaikkaa voittaa suoraankin"

MESTIS / Raportti
SaPKo väänsi jatkoaikavoiton maalinteko-ongelmistaan huolimatta.
Kuva © Antti Varonen
IPK oli keskiviikkona SaPKoa vastaan tehokas ja kurittikin vierasjoukkuetta kolmesti ennen ottelun puolta väliä. SaPKo nousi kuitenkin takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon ja kahteen pisteeseen.

Pässipaidat laukoivat kahden ensimmäisen erän aikana ykkössektorilta 19 kertaa, mutta kotijoukkue IPK poistui toiselle erätauolle kahden maalin johdossa. SaPKo nousi lopulta vahvan päätöserän siivittämänä 4−3-jatkoaikavoittoon.

− Kun meillä on tuon maalinteon tuskan kanssa ollut aikamoista tekemistä, neljä maalia on ihan hyvä suoritus, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kommentoi.

IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen oli pettynyt joukkueensa suoritukseen tasaviisikoin.

− Erikoistilannepelaaminen meidät piti tänään pisteen syrjässä kiinni. Ei tällä esityksellä, miten viidellä viittä vastaan pelattiin, ansaittu tuotakaan.

Ottelun ensimmäisestä tilastomerkinnästä vastasi SaPKo 1−0-johtomaalillaan. Mikko Lahtela ja Toni Henttonen järjestivät vahvalla paineistuksellaan laukaisupaikan maalin edessä olleelle Niklas Salolle, joka laukoi pelivälineen suoraan syötöstä ohi Tuomas Tolosen.

Kotijoukkue IPK vastasi takaiskuun ja käytti SaPKon jäähyilyn hyväkseen kahdella perättäisellä ylivoimamaalilla. Osumista vastanneiden Otto Huttusen ja Janne Katosalmen maalien väliin jäi ainoastaan 53 sekuntia.

− Kohta tuntuu, että pitää jopa kokeneita miehiä kädestä pitäen opettaa siinä, missä pitää seisoa ja mitä tehdään, Räsänen viittasi joukkueensa alivoimapelaamiseen.

SaPKo nousi kahden maalin takaa

IPK oli tehokas myös toisessa erässä, sillä se meni Aatu Hämäläisen maalilla jo 3−1-johtoon. Erässä kotijoukkue oli muutenkin joukkueista aktiivisempi osapuoli ja sai SaPKon pitkiksikin ajanjaksoiksi puolustuskannalle. 

Pässipaitojen kolmesta toisen erän kaksiminuuttisesta huolimatta lisäosumia ei kotijoukkueen osalta enää ottelussa nähty.

SaPKon 2−3-kavennuksen päätöserän alussa laukoi Elmeri Laamanen, jolle osuma oli uran ensimmäinen Mestiksen runkosarjassa. Samalla päättyi puolustajan pitkä, 132 runkosarjaottelun maaliton putki.

Maalin jälkeisestä IPK-aikalisästä huolimatta SaPKo oli joukkueista edelleen painostavampi osapuoli, ja se loi pitkiä hyökkäyksiä kotijoukkueen alueella. Joukkue laukoikin päätöserässä ykkössektorilta yhteensä 14 kertaa.

Toisessa erässä järjestäen pelin SaPKon päätyyn vienyt IPK pääsi kolmannessa laukomaan ykkössektorilta enää kolme kertaa.

− Annettiin kahteen ensimmäiseen erään verrattuna hirveä määrä maalipaikkoja viisi vastaan viisi -pelaamisessa, Sinkkonen myönsi.

Niklas Salo osui toistamiseen ajassa 53.59 ja toi joukkueensa 3−3-tasalukemiin. Jatkoajalle edenneen ottelun voitto-osumasta vastasi Jimi Kuronen, joka sinetöi SaPKon nousun kahden maalin takaa 4−3-voittoon.

− Paljon jäi parannettavaa, mutta olen tyytyväinen viimeiseen erään.

− Oli monta laatupaikkaa voittaa suoraankin. Tiedettiin, että kaveri puolustaa hyvin. Se on "Jasin" joukkueiden tunnusmerkki aina, että pistetään kroppaa likoon, Räsänen kehui kotijoukkueen puolustamista ja sen uhrautuneisuutta.

IPK laukoi ottelussa yhteensä vain 29 kertaa, mutta tehokkuudellaan se varmisti yhden pisteen.

− Ei niitä kokemuksia johtoasemassa pelaamisessa hirveästi ole, ja kaveri nosti varmasti tasoaan. Jos joku olettaa, että pitäisi olla pisteeseen tyytyväinen, kyllä tuo suorittaminen ottaa aika pahasti päähän, Sinkkonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle