Peli-Karhuja koitellaan toden teolla: Voitto suli 24 sekuntia ennen loppua

MESTIS / Raportti
IPK oli vain 24 sekunnin päässä voitosta. Tässä syntyy tasoitusmaali.
Kuva © Janne Falck
Keskiviikon kamppailu Iisalmen Peli-Karhujen ja Heinolan Peliittojen välillä tarjosi katsojille kaikkea muuta paitsi maaleja. Tolpat kolisivat sitä vastoin molemmissa päissä, mutta voittajaksi löytyi vierailijat vasta voittolaukausten jälkeen.

Tärkeään kuuden pisteen otteluun molemmat joukkueet lähtivät hyvin valmistautuneina. Peli aaltoili molemmissa päissä, mutta molempien joukkueiden puolustus piti vaaralliset paikat minimissä. Etenkin Peliittojen valmentaja Marko Tuomainen myönsi, että joukkue lähti peliin vahvasti puolustuksen kautta.

— Teemana oli lähteä puolustuksen kautta, sillä viime peleissä on omissa kolissut etenkin ottelun alussa. Siinä tänään onnistuimme, Tuomainen kiitteli.

Ensimmäisen erän parhaat paikat tarjoutuivat Peliitoille ylivoimista ja IPK:n hyvään jaksoon ennen erän puoltaväliä. Lähimpänä maalia olivat IPK:n Joni Riihola ja Peliittojen Valtteri Parikka, jotka molemmat pääsivät nokatusten maalivahdin kanssa. Molemmilla kerroilla maalivahdit vetivät tilanteissa pidemmän korren.

Draamaa erässä nähtiin, kun Peliittojen Jesse Ahonen menetti taklausta väistäessään hieman tasapainoaan ja löi taklauksen seurauksena nenänvartensa suoraan kaukalon reunaan. Ottelun lääkärin mukaan mies selvisi mitä todennäköisimmin komeaa mustelmaa lukuun ottamatta varsin vähällä. Loppupelin mies kuitenkin oli sivussa.

Eetu Patronen, kuten koko muukin nelosketju oli keskiviikkona IPK:n pirteintä osastoa. Maalia se ei kuitenkaan palkinnokseen saanut.
Kuva © Janne Falck

Tolpat kolisivat molemmissa päissä

Jos ensimmäinen erä merkattiin lievästi kotijoukkueelle, niin toista erää hallitsi varsin selkeästi vierailija. Peliitat onnistui saamaan pitkiä pyörityksiä karhupäätyyn etenkin heittämällä päätykiekkoja ja hakemalla sitä kautta pitkiä pyörityksiä, kun vaihtomatka puolustusalueelta on pitkä. Hyvistä paikoista huolimatta toinenkin erä oli maaliton. Peliitat tosin osui erässä pystypuihin peräti kolme kertaa.

— Toinen erä oli meiltä hyvä ja siinä me olisimme voineet tämän pelin ratkaista. Maalipaikoissa olimme ehkä hieman pehmeitä tänään, Tuomainen pohti.

Kolmanteen erään karhulauma tuli uudella vaihteella ja peli siirtyi pikkuhiljaa vieraiden päätyyn. Pitkän painostuksen päätteeksi työ palkittiin, kun Joona Tolvanen iski laatan tyhjään rysään Aatu Hämäläisen ja Jere Savolaisen upeasta esityöstä.

Tosin peli oli pitänyt naulata kotijoukkueen jo aikaisemmin. Maalia edelsi nimittäin minuuttien painostusjakso, jonka aikana Roperts Locans murtautui läpi ja heitti kiekon pystypuuhun. Lisäksi koko kauden maalinteon kanssa tuskaillut Adam Zboril epäonnistui häirittynä painamasta paluukiekkoa tyhjään peliittamaaliin.

Kun alivoimalla läpiajoon karannut Jaakko Heiskanen laukoi omankin yrityksensä vain pystypuuhun, alkoi yleisö uskoa Timo Niemen vartioiman peliittamaalin olevan noiduttu.

Adam Zboril kantaa tällä hetkellä melkoista gorillaa harteillaan. Tästäkin paikasta kiekko viuhui vain sivuverkkoon.
Kuva © Janne Falck

Niirasen aikalisä puhutti

Lopulta Peliitat oli pakotettu ottamaan maalivahdin pois ja yrittämään tasoitusta kuudella pelaajalla. Tämä näytti kostautuvan heti ensimetreillä, kun Niko Putkonen pääsi estelyistä huolimatta koittamaan maalia tyhjään maaliin. Veto vain suuntautui hiukan ohi maalin. Tätä hukattua paikkaa harmitteli myös valmentaja Jukka Niiranen.

— Tiukassa näyttävät maalit meille nyt olevan. Paikat oli ratkaista peli ja tyhjään maaliinkin päästiin yrittämään. Jatkoajallakin voittoa meille tarjottiin, Niiranen harmitteli.

Kotiyleisöä kovasti hämmästytti Niirasen ottama aikalisä hiukan ennen Peliittojen tasoitusmaalia. Jo lähes kaksi minuuttia samalla kuusikolla tasoitusta yrittäneelle vierailijalle tarjoutui mahdollisuus hengähtää ja tämän Eetu-Ville Arkiomaa käytti lopulta hyväksi ohjaamalla tasoituksen maalin edestä.

Jatkoaika oli aika vahvasti kotijoukkueen. Jaakko Heiskasen johdolla karhulauma kilautteli tolppaan pariin kertaan, mutta maali pysyi noiduttuna.

Voittolaukauksissa ainut onnistuja oli jälleen Arkiomaa, joka sivalsi lujasti ja tarkasti kiekon hyvin torjuneen Tuomas Tolosen haaroista. Roperts Locans oli kotijoukkueesta lähimpänä onnistumista. Mies tarjoili jo Niemelle kupin Gevalia, mutta kiekko karkasi viime hetkellä ja osui vain tolppaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle