LeKistä ei ollut Peli-Karhujen kotitaikaa kaatamaan

MESTIS / Raportti
IPK jatkoi voittejen tiellä kotonaan lauantaina. Nyt karhujen kotitaikaan kompastui LeKi.
Kuva © Janne Falck
Vasta perjantaina ensimmäisen tappionsa viime minuuteilla kokenut LeKi tuli hakemaan paluuta voittojen tielle IPK:n vieraana. Peli-Karhut oli ennen lauantaita pelanneet voittamattomina kotikentällään ja sama vire jatkui nytkin. Oliko syy kahden pelin viikonlopun, mutta viimeisessä erässä kotijoukkue luisteli vieraansa jäänrakoon ja jatkoi kotivoittojensa sarjaa.

IPK sai illan otteluun lentävän lähdön. Vain 35 sekuntia illan kamppailua oli pelattu, kun pikkumustaa kaivettiin jo ensi kertaa LeKin maalista. Maali oli karhujen ykköskentän hyvän hyökkäysalueen pelin tulosta ja tämän hyvän työn tulokset kuittasi Adam Zboril, joka pisti maalin edestä kauden ensimmäisensä. Maalin jälkeen peli tasaantui, mutta LeKi syyllistyi jäähyilyyn ja kahden peräkkäisen ylivoiman myötä IPK sai otteen pelistä.

Etenkin jälkimmäisen ylivoiman aikana karhupaitojen toinen maali lähes roikkui ilmasta. Parhaan paikan hukkasi kapteeni Otto Huttunen, joka pääsi jäähyn juuri päätyttyä ohjaamaan kiekkoa lähes tyhjään maaliin. Myös jäähyn jälkeen paine jäi LeKi päätyyn ja Aleksi Hämäläisen johtama kolmonen huudatti jo kotiyleisöä, mutta liian aikaisin, sillä pirteästi pelannut Christian Heljanko LeKi-maalilla venytti vielä räpylänsä vedon eteen.

Erän loppupuolella Zboril otti Peli-Karhuille tyypillisen turhan hyökkäysalueen jäähyn kampituksesta. Tämä kostautui, kun Santeri Vuoti pääsi iskemään tasoituksen Anton Levtchin ja Matias Haarasen tuotua kiekon komeasti läpi koko kentän. Tämän jälkeen IPK:n kurinalainen peli sekosi ja loppuerä pelattiin alivoimalla. Ensin maalitilanteessa maalivahti Tuomas Tolonen kampitti itselleen kakkosen ja juuri kun kotijoukkue tuli täysilukuiseksi oli Saku Kinnusen vuoro kampittaa itsensä jäähylle.

Lahjapompulla vierasjohtoon

Toinen erä oli kotijoukkueelle hankala. Valmentaja Jukka Niiranen manailikin pelin jälkeen erän löysää keskialueen pelaamista, mikä toi vastustajille erässä paljon hyökkäyksiä. LeKi onnistuikin erässä jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun LeKin selvästi ottelun paras kenttä Waltteri Hopponen-Tomi Peltonen-Manu Honkanen juoni kiekon maaliin kiekon ponnahdettua kuin varkain maalin eteen. Tekijänä Hopponen. Kenttä tehtailikin LeKin avausmaalia lukuun ottamatta joukkueen kaikki maalit.

Otto Huttunen otti oman paikkansa kapteenina ja johti joukkojaan. Mies iski komean 2-2-tasoituksen ilmasta.
Otto Huttunen otti oman paikkansa kapteenina ja johti joukkojaan. Mies iski komean 2-2-tasoituksen ilmasta.
Kuva © Janne Falck

Lisää vaikeuksia erään IPK:lle toi jälleen jäähyt. Zboril käytti mailaansa muuhun kuin kiekon pelaamiseen ottelun puolivälissä ja kun minuuttia myöhemmin Anton Kokkonen kirjasi kakkosen laitataklauksesta, joutui karhulauma taistelemaan minuutin kahden miehen vajaalla.

− Liikaa otettiin taas mailajäähyjä hyökkäyspäässä. Toisaalta kahden miehen alivoiman tappo oli eräänlainen käännekohta ottelussa, Niiranen summasi

LeKi sai maistaa samaa lääkettä toistamiseen

Kolmas erä oli Mestis-kiekkoa parhaimmillaan. IPK loi ehkä erässä parhaat tekopaikat, mutta vierailija pääsi terävillä vastahyökkäyksillä koittamaan maalintekoa. Erityisesti karhupakkien rohkeat nousut toivat tilanteita LeKi-päätyyn, mutta toisaalta ne loivat tilaa vieraiden ylivoimahyökkäyksille.

Kotijoukkue pyrki erässä pitkillä hyökkäyksillä väsyttämään toista ottelua vuorokauden sisään pelannutta vierailijaa. Tässä joukkue onnistuikin. Reilun neljän minuutin pelin jälkeen IPK:n kolmonen loi pitkän pyörityksen LeKi-päätyyn. Tuloksena oli lopulta maali, kun maalin takaa Jere Savolainen tarjoili Huttuselle, joka pisti lopulta ilmasta oman riparinsa sisään.

Heti perään kovalla energialla läpi ottelun karvannut ja raastanut IPK:n neloskenttä juhli maalia, kun Antti Kurkinen pelasi hyökkäyspäässä pyyteettömästi vain LeKi-puolustajan pois kiekosta ja irtokiekolle päässyt Ilkka Heikkilä kiskaisi limpun etuyläkulmaan. Seuraavassa vaihdossa samaiselle kentälle tapahtui pikku lapsus, kun Joni Riihola menetti kiekon pahassa paikassa, ja Hopponen vapautti Honkasen maalintekoon.

Lopullinen ratkaisu syntyi vasta erän viimeisellä minuutilla. IPK:n ykköskenttä sai pitkän pyörityksen LeKin päätyyn ja pakotti vierailijan lopulta tekemään pitkän kiekon. LeKi-valmentaja Miikka Kuusela otti tilanteessa aikalisän antaakseen väsyneelle viisikolleen aikaa hengähtää. Tämä ei kuitenkaan auttanut ja aloituksen jälkeisen pyörityksen päätteeksi Kinnunen sai kunnian sivaltaa voitto-osuman Janne Pälveen tarjoilusta.

− Kovalta tuntuu tällaiset loput. Eilen se koettiin ja tänään saatiin samaa lääkettä. IPK käytti omat hetkensä, kun taas me ei pystytty niitä hyödyntämään, Kuusela harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle