LeKi voittoon pitkän kaavan mukaan – IPK:n kiri riitti yhteen pisteeseen

MESTIS / Raportti
LeKin kultakypärä oli jälleen pelipäällä. Mies alusti joukkueensa molemmat osumat ja oli muutenkin alati vaarallinen.
Kuva © Antti Varonen
Iisalmen Peli-Karhut jäi täysin telineisiin kotipelissään LeKiä vastaan. Kotijoukkue osoitti kuitenkin venymiskykyään ja punnersi kolmannessa erässä 0−2-tappiolta tasoihin. Nousu ei kuitenkaan tuonut pistettä enempää, kun Leki vei voiton lopulta voittolaukauskilpailussa 3−2.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelle vaikea. LeKi tuli hyvällä luistelulla ja takapaineella, eikä IPK pystynyt tähän vastaamaan. Karhulauman valmentaja Janne Sinkkonen kehuikin vastustajan otteluun tuloa. 

— Ensimmäinen erä oli vastustajan, eikä päästy siinä yhtään pelin päälle. Kaverin takapaine oli jotain, mihin ei ollut totuttu ja ei saatu sitä kautta syöttöpeliä käyntiin, Sinkkonen toteaa.

Lukuisista paikoista huolimatta tauolle mentiin kuitenkin LeKin johtaessa vain 1−0. Maali syntyi lopulta varsin onnekkaasti, kun irtokiekko kimpoili lopulta ohi loistavasti pelanneen Aleksi Aution. Maalitekijäksi merkattiin Joona Ikonen ja syötöt Tommi Välimaalle ja Antti Kangasniemelle.

Aikalisä herätti

Toinen erä alkoi karhunutuilta niin ikään mollivoittoisesti. Vajaa minuutti oli erää kulunut, kun Kangasniemen johdolla LeKi juoni jo toisen osumansa. Kiekon maaliin laukoi Jimi Jalonen.

Pian tämän jälkeen IPK pääsi kokeilemaan kavennusta myös ylivoimalla. Peli oli kuitenkin pahemman puoleisesti takalukossa ja lähimmäksi maalia pääsi vierailija, kun kiekko viuhui kotijoukkueen maalin yläputkeen.

Heikon ylivoiman jälkeen IPK-käskijä Sinkkonen kokosi joukkonsa aikalisälle ja luki joukkueelleen sellaiset madonluvut, että pelin olisi parannuttava.

Tämä tepsikin ja kotijoukkue pääsi erän kuluessa paremmin peliin mukaan. Erän loppu olikin hienoisesti IPK:n, vaikkei varsinaisia vaarallisia paikkoja pystynyt luomaankaan.

IPK vei ottelun jatkoille

Ensimmäisen erän perusteella moni tuskin uskalsi toivoa, että IPK pystyisi vielä taistelemaan voitosta. Kolmannessa erässä joukkue paransi etenkin syöttöpeliä ja pystyi hyökkäämään laadukkaammin viisikkona. Tämä tuottikin tulosta.

Ensin erän puolivälissä Pasi Kouvalainen huudatti Aleksi Hämäläisen ja Janne Koposen syötöistä kotiyleisöä ja vain puolitoista minuuttia ennen päätöstä Aatu Hämäläinen toi kotijokkueen tasoihin Otto Huttusen ja Henri Fominin syötöistä.

— Toisessa erässä ei enää oltu huonoja, mutta toki kolmanteen saatiin vielä askel parempaan. Saatiin kiekko nopeasti liikkeelle ja sitä kautta päästiin alueelle. Ylpeä pitää olla joukkueesta, kun päästiin kahden maalin takaa tasoihin näin laadukasta joukkuetta vastaan, Sinkkonen kiitteli.

Jatkoerän IPK pääsi aloittamaan ylivoimalla, ja sillä olikin pari paikkaa iskeä ratkaisu nuorten maajoukkuevahti Ukko-Pekka Luukkosen selän taakse. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja edettiin voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauksissa onnistui ainoastaan LeKin Tomi Peltonen. Näin voitto meni LeKille, jonka valmentajalle Mikko Kuuselalle voitto maistui.

— Erittäin tyytyväinen voittoon, sillä viime kaudella täältä jäi meille aina vain luu käteen. Hieno startti ja oltiin pelin päällä valtaosa pelistä. Liikuttiin ja luotiin paikkoja ja terävämmällä viimeistelyllä oltaisiin ollut kolmessa pisteessä kiinni, Kuusela totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle