Vähäväkinen KeuPa suli Peli-Karhujen kyydissä

MESTIS / Raportti
IPK oli isäntä talossa etenkin maalien edustoilla. Tässä KeuPan parhaimpiin lukeutunut Roni Sevänen estää Joni Riiholan maalille ajon.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut palasi heikon Savonlinnan reissun jälkeen voittojen tielle lyömällä kotonaan vain kolmella kentällisellä Iisalmeen saapuneen KeuPan. Vierailija ei oikein saanut konettaan käyntiin koko pelissä, mutta yksi ylivoimamaali ja IPK:n huolimaton harhasyöttö päästivät KeuPan vielä lopussa peliin mukaan.

Iisalmen keskiviikkoillassa oli ennen ottelua yksi iso puheenaihe. Seitsemäntoista vuotta sitten maailmalle lähtenyt karhukasvatti Ilkka Vaarasuo puki KeuPaa vastaan ensi kertaa päälleen edustusjoukkueen karhunutun, kun mies saapui yhdessä Niko Laakkosen kanssa vahvistamaan IPK:ta illan kamppailuun.

Itse ottelussa varsin mollivoittoisesti kautensa aloittanut KeuPa saapui Kankaan monttuun keskiviikkona varsin siipirikkoisena, kun flunssa oli kaatanut joukkueesta kentällisen pelimiehiä sängynpohjalle. Vierailija aloitti kuitenkin pelin terävästi ja painopiste oli ensi erässä selvästi karhupäädyssä.

Vaarallisia poikittaissyöttöjä lähemmäksi maalintekoa ei KeuPa päässyt ja torjuntatilastostakin näki, että KalPa-laina Denis Godla selvisi erästä varsin helposti viidellä torjunnalla. IPK puolestaan loi vähäisestä hallinnasta huolimatta vaarallisimmat maalipaikat suoraviivaisilla maalille ajoilla. Lähimmäksi maalia erässä pääsi Aleksi Hämäläinen, joka pääsi ohjaamaan vapaasti takatolpalta Juha Virtasen ja velipoika Aatu Hämäläisen esityöstä.

Vaikka Roope Urpolahden 11 torjuntaa KeuPa maalilla osoitti ensimmäisen erän olleen tilastollisesti IPK:n, ei kotijoukkueen käskyttäjä Jukka Niiranen ollut erään tyytyväinen.

− Meidän pelissä oli ensimmäisessä erässä tietty arkuus, joka johtui kenties vielä takaraivossa jyskyttäneestä SaPKo-ottelusta, jossa olimme heikkoja. Emme onnistuneet toteuttamaan erässä omaa pelitapaamme.

Antti Kurkinen pelasi energisen ja hyvän pelin KeuPaa vastaan. Palkintona työnteolle kirjattiin kaksi maalia.
Kuva © Janne Falck

Jäähyjen tappaminen käänsi ottelun

Huono jäähykontrolli on ollut IPK:n murheena alkukautena. Joukkue jäähyili keskiviikkonakin luvattoman runsaasti etenkin toisen erän alkuun, jossa joukkue istui kolme peräkkäistä kakkosta. Näistä ensimmäisen pystyi KeuPa hyödyntämään, kun jälleen ottelussa KeuPan tehomiehenä tehoin 1+1 häärinyt Roni Sevänen tarjoili Roberts Locansille paikan, josta ei erehdytä.

− Me ei millään meinata oppia tuomarilinjaa, joka on ihan kohdallaan. Liikaa tulee aivan turhia jäähyjä etenkin tarpeettoman mailahäirinnän seurauksena. 0-1-maalin jälkeen kahden alivoiman tappaminen antoi meille itseluottamusta ja käänsi pelin, Niiranen summasi.

Erän puolivälin jälkeen jäällä nähtiin vain yksi joukkue. IPK takoi ensin kaksi maalia aivan maalinedestä tekijöinä Aatu Hämäläinen ja ehkä parhaan pelinsä karhunutussa pelannut Antti Kurkinen, joka ehti ennen maaliaan perustaa leirinsä KeuPa-maalin eteen rauhassa kenenkään estelemättä. Kirsikkana kakun päälle Jere Savolainen lirutti helposti vielä siihen asti upeaa peliä pelanneen Urpolahden längistä 3-1-maalin vain vajaat viisi minuuttia kotijoukkueen ensimmäisen maalin jälkeen.

Ilkka Vaarasuolla oli hieman erilainen vierailu äidin luokse, kun mies puki karhunutun 17-vuoden tauon jälkeen. Ensi esiintyminen kasvattajaseurassa jännitti kokenutta pelimiestä.
Kuva © Janne Falck

KeuPalle tarjoiltiin paikka päästä mukaan

Kolmannen erän alku näytti, että vierailija oli nujerrettu jo toisella erätauolla pukukoppiin. KeuPan häärätessä ylivoimalla karkasivat Aleksi Hämäläinen ja Antti Kurkinen alivoimahyökkäykseen ja anteeksiantamattoman helposti Kurkinen pääsi viimeistelemään illan toisensa.

Vielä saman ylivoiman aikana Sevänen iski kavennuksen ja kun hetkeä myöhemmin IPK:n ahnas Adam Zboril antoi sokkosyötön suoraan vastustajalle, mistä Emppu Pulliainen kiitti viimeistelemällä 4-3-kavennuksen, oli vierailija päässyt varsin helposti jo maalin päähän.

− Zboril on hyökkäyspäähän luova ja lahjakas pelaaja, mutta puolustuspelaamisessa on vielä puutteita. Meille on hänestä takuulla vielä paljon iloa kauden aikana, Niiranen pohti.

Tähän KeuPan kiri kuitenkin jäi, vaikka joukkue pystyi luomaan vielä ilman maalivahtia pelaten pitkän pyörityksen IPK-päätyyn.

− Meillä oli musta viisiminuuttinen toisessa erässä ja se maksoi pisteitä. Kapealla ringillä oltiin askissa ja mahdollisuudet voittoonkin olisi ollut. Ei oltu siihen tänään valmiita, KeuPan valmentaja Mikko Heiskanen harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle