Peli-Karhut kaapi voiton jäähysumasta huolimatta − Aleksi Autio nollasi KeuPan

MESTIS / Raportti
Keskiviikon kamppailu Iisalmessa oli välillä varsin fyysistä. Jefgeni Fofanov näytti tässä taklaamisen mallia.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut oli ajautunut tappioputkeen maaottelutauon jälkeen. Lauantaina IPK:ta kotonaan pöllyttänyt KeuPa ei ollut helpoin vastus lähteä tuota putkea katkaisemaan, mutta kiitos hyvän alivoimapelin ja ilmiömäisen maalivahtipelin, joutui KeuPa kotimatkalle puhdas 0−3-tappio niskassaan.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelle kaikkea muuta kuin helppo. Heti ensiminuutilla karhulaumalle vihellettiin kakkonen väärästä vaihdosta, ja heti jäähyn päätyttyä Niko Putkonen ajoi KeuPan Niko Ahoniemen vaarallisesti päin pleksin reunaa ja hankki itselleen suihkukomennuksen.

IPK-valmentaja Janne Sinkkonen ei ollut luonnollisesti jäähyrikkaaseen peliin tyytyväinen, vaan antoi sapiskaa sekä omilleen että tuomareille.

— Ollaan koitettu viestittää sekä pelaajille että tuomareiden suuntaan, että jäähymääriä pitää saada alas. Me otamme turhia jäähyjä, mutta myös saadaan ihan turhia jäähyjä. Siihen olen omissa pettynyt, että viesti ei mene kopissa perille, Sinkkonen tuskaili.

Vierailija ei kuitenkaan pystynyt ylivoimiaan hyödyntämään, ja KeuPan pelaaminen ylivoimalla olikin ajoittain varsin heikkoa. Etenkin maalin edustalle KeuPan oli keskiviikkona liki mahdoton päästä ja Aleksi Autiolla oli helppo työ siivota kauempaa tulleet vedot. Kun Lauri Heinonen vielä pisti kropan likoon ja selvitti näin lähes varman maalin, säilyi peli maalittomana.

Kotijoukkue ei osin suuren jäähymäärän takia juuri maalipaikoille päässyt, mutta vähät paikat olivat sitäkin laadukkaampia. Paras paikka tarjoutui Aatu Hämäläiselle, joka ei kuitenkaan vaikeasta asennosta pystynyt ohjaamaan kiekkoa tyhjään maaliin takatolpalta.

Juuso Nevalainen siirsi kolmannessa erässä IPK:n 2−0-johtoon ohi Pekka Tuokkolan.
Kuva © Janne Falck

IPK näytti ylivoiman mallia

Toinen erä oli kenttätapahtumiltaan jo ensimmäistä erää tasaisempi. Ottelun avausmaali nähtiin lopulta hieman ennen erän puoliväliä, kun IPK pääsi vuorostaan kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta.

Kotijoukkue näyttikin ylivoiman mallia vierailleen. Jussi Viitanen tarjoili kiekon viivalle Saku Kinnuselle, joka heitti vain nätin päiväperhosen maalille. Laadukasta maskia kokeneen Pekka Tuokkolan eteen tehnyt Aleksi Hämäläinen ohjasi Kinnusen roikun ja Tuokkola oli näin yllätetty.

KeuPa pääsi vielä erän puolessa välissä kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta aivan kuten ensimmäisessä erässä, IPK selvisi siitä takaiskuitta. Ei ihme, että vieraiden valmentaja Mikko Heiskanen manasi viimeistelyn terävyyttä.

— Tuo määrä ylivoimaa ja pahasti jäi homma piippuun. Paikkojahan meillä oli, mutta kyllä meiltä terävyys puuttui tänään täysin. Toki vastustajan maalivahti pelasi loisto-ottelun ja häntä emme pystyneet tänään haastamaan, Heiskanen tunnusti.

Kotijoukkue terävämpi maalipaikoissa

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta hyvää kiekkoa, ja KeuPa haastoi vielä tosissaan kotijoukkueen voittotaisteluun. Vieraiden Olli Aitolan estämisjäähyn aikana IPK loi jälleen pari erittäin vaarallista maalipaikkaa, mutta tulos tuli vasta viisi sekuntia jäähyn päättymisestä. Juuso Nevalainen nousi oikeaa laitaa maalille ja puijasi Tuokkolaa nostamalla kiekon aivan maalin kattoon.

Loppunumerot 3−0 viimeisteli puolestaan Henri Fomin, joka ohjasi Damir Galinin viivavedon Tuokkolan puikoista sisään. Osuma oli lähes koko syksyn loukkaantumisen takia sivussa olleelle Fominille kauden ensimmäinen. Muutenkin mies esitti kaukalossa pirteitä otteita, mikä lupaa hyvää kautta ajatellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle