KeuPa tyly vieras Iisalmessa – Tehoton ja haluton IPK taipui kotihallissaan

MESTIS / Raportti
Topi Piipponen palasi loukkaantumisen jälkeen KalPasta hakemaan pelituntumaa IPK:n riveihin. Viiden viikon huili näkyi otteissa, mutta mies iski IPK:n 2−3-kavennuksen viimeisellä minuutilla.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut oli varsin hampaaton isäntä, kun sarjajohtaja KeuPa kävi hakemassa kauden ensimmäisen voittonsa Iisalmesta lukemin 3−2. Vaikka lukemat olivatkin näennäisesti tasaiset, itse peli ei sitä ollut. Vieraat veivät ottelua koko kuusikymmentä minuuttia ja kotijoukkue onnistui käytännössä illan molemmista maalipaikoistaan.

Vaikka IPK siirtyi illan ensimmäisestä hyökkäyksestään johtoon ajassa 1.58, kun Samu Pyykkönen pääsi iskemään Niko Putkosen laukauksen jälkeen irtokiekon ohi Samuli Tervon, ei vierailija KeuPalla ollut missään vaiheessa todellista hätää.

Ansaittu tasoitus tulikin viisi minuuttia ennen erän päätöstä. Ylivoimalla vieraat pelasivat paikan kultakypärälleen Markus Jokiselle. Jokinen ei paikasta erehtynyt. Syötön maaliin kirjautti Miro-Pekka Saarelainen.

KeuPa valmentaja Mikko Heiskanen jakoikin kiitosta joukkueelleen, joka pysyi pelisuunnitelmassa alun takaiskusta huolimatta.

— Lähdettiin nöyremmällä ja tylymmällä asenteella peliin ja laajalla rintamalla onnistuttiin. Kyllä joka jätkä oli tänään hallilla, Heiskanen totesi.

IPK:n vaikeudet omalla sinisellä

Toisessa erässä paine IPK-maalilla vain kasvoi. Erityisesti avauksissa IPK oli pulassa hyvin paineistaneen vierailijan pihdeissä. Myös karhulauman käskijä Janne Sinkkonen myönsi, ettei joukkue ollut keskiviikkona tasolla, jolla olisi kamppailtu pelin voitosta.

— Ei päästy maalipaikoille. Toisessa erässä kaveri loi kuusi vaarallista maalipaikkaa ja viisi niistä lähti siitä, että sössittiin kiekko omalla sinisellä. Kun tuon määrän kaksinkamppailuja häviää, niin ei se voi olla kuin tahdosta kiinni, Sinkkonen ruoski omiaan.

Toinen erä oli kuitenkin maaliton. Yhdessä maalipuiden kanssa kotijoukkuetta pystyssä pitänyt Tuomas Tolonen ei kuitenkaan kestänyt loputtomiin. Kolmannessa erässä ensin Saarelainen kieputti läpi koko hyökkäysalueen tilanteeksi 2−1 ja ylivoimalla Jere Helenius siirsi KeuPan jo 3−1-johtoon kolmisen minuuttia ennen päätöstä.

Karhulauma sai kuitenkin vielä pientä lohtua 28 sekuntia ennen päätössummeria, kun ilman maalivahtia pelannut kotijoukkue onnistui maalinteossa. Osuma oli takaisin KalPasta karhunuttuun loukkaantumisen jäljiltä palanneen Topi Piipposen käsialaa. Mies karvasi jo kertaalleen menetetyn kiekon hyökkäysalueella ja sivalsi sen tulisesti ohi Tervon.

» Lähetä palautetta toimitukselle