IPK tulitti KeuPan kanveesiin – Iisalmessa nähtiin niin ylivoima- kuin alivoimamaaleja

MESTIS / Raportti
IPK pääsi juhlimaan voittoa KeuPasta vahvan esityksen päätteeksi. Joukkue keräsi rahaa Roosanauha-päivän tukemiseksi ja tämän vuoksi joukkueen pelisukat olivat hieman normaalista poikkeavat.
Kuva © Sami Kemppainen
Iisalmen Peli-Karhut ja KeuPa HT tarjoilivat iisalmelaisyleisölle todelliset maalikarkelot, kun karhulauma kaatoi keskisuomalaiset 7−4-numeroin. IPK oli totutun tehokas ylivoimalla, mutta vastavuoroisesti vieraat iskivät peräti kaksi alivoimamaalia.

Karhulauma aloitti perjantaisen ottelun terävästi, kun taas KeuPan jalat olivat jääneet bussiin. IPK karkasikin nopeasti 3−1-johtoon, ja vieraiden käskijä Mikko Heiskanen harmittelikin joukkueensa peli-ilmettä ottelun alussa.

— Ei oltu millään valmiita peliin. Seitsemän minuuttia ja kaveri oli karannut 3−1-johtoon. Muutenkin puolustuspeli on meillä ainainen päänvaiva. Siinä on sekä rakenteellisia että asenteellisia puutteita, joiden kimppuun meidän täytyy nyt käydä, Heiskanen totesi.

Vastavuoroisesti kotijoukkueen käskyttäjä Janne Sinkkonen oli varsin tyytyväinen joukkueen suoritukseen, vaikka toki kehityskohteitakin löytyi.

— Seitsemän tehtyä maalia, niin pitää olla tyytyväinen tehokkuuteen. Tehtiin käytännössä kaksi ylivoimamaalia, kun toinenkin Janne Katosalmen maaleista syntyi vain kolme sekuntia ylivoiman päättymisestä. Toisaalta kahdessa alivoimamaalissa on mietittävää.

Kinnunen toi juonikkuutta

Kuten joukkueen valmentaja sanoi, oli KeuPan esitys perjantaina kokonaisuutena heikko. Kenttäpelaajista ei massasta juuri onnistujia voinut löytää, eikä ensi erässä vaihtoon tulitetusta Sebastian Ylösestä tai hänet korvanneesta Samuli Tervosta ollut maalilla sankaritekoihin.

IPK:sta sitä vastoin löytyi tukuittain onnistujia. Yksi suurimmista oli KalPasta paluun karhupaitaan tehnyt Saku Kinnunen. Erityisesti miehen juonikkaat ja oikea-aikaiset avaussyötöt avasivat loistavia hyökkäyksiä kotijoukkueelle.

Osoituksena tästä oli Niko Putkosen tekemän 6−2-maali päätöserässä, mikä katkaisi lopullisesti KeuPan selkärangan. Tilanteessa Kinnunen avasi läpi keskialueen oivallisesti Putkoselle, joka lopulta juoni Pasi Kouvalaisen ja Aleksi Hämäläisen kanssa paikasta komean maalin.

Pakin paikalta takaisin laitahyökkääjäksi palannut Putkonen oli varsin tehokkaana, sillä mies kirjasi pelissä tehot 1+2. Samat tehot kotijoukkueesta kirjautti myös Tatu Kokkola. Kahden maalin mies Janne Katosalmi oli niin ikään illan onnistujia.

Aleksi Hämäläinen pääsi ylivoimalla kokeilemaan tästä maalintekoa. Samuli Tervo KeuPa-maalissa venyi kuitenkin upeaan mailapelastukseen.
Kuva © Sami Kemppainen

Loppu meni pelailuksi

Kolmannen erän alussa tilanteessa 5−2 KeuPa pyrki hakemaan vielä kirivaihdetta päästäkseen peliin mukaan. Putkosen maali pari minuuttia ennen erän puoliväliä lopetti kuitenkin todellisen yrityksen, ja ottelun intensiteetti laski selvästi.

Juuso Nevalaisen ohjattua ensin IPK:n jo 7−3-johtoon sai KeuPa laihaa lohtua iskettyään vielä kahdesti erän loppupuolella.

— Neljä maalia vieraissa on hyvä, mutta tosin pelin ratkettua peli meni pelailuksi, ja maalit tuli sen ansioista, joten ei niistäkään voi riemusta hyppiä, Heiskanen sanoi.

— Neljä ensimmäistä peliä hyökkäys kulki niin, ettei tarvinnut paljon puolustaa, mutta nyt kun vastustaja pakottaa meidät puolustamaan, niin sen puutteet alkaa näkyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle