IPK jatkoon Suomen Cupissa viime hetken maalilla

MESTIS / Raportti
Janne Katosalmi ja Aatu Hämäläinen olivat etenkin kolmannessa erässä alituiseen riesana KeuPa-maalilla.
Kuva © janne falck
Iisalmen Peli-Karhut ja KeuPa mittelivät paikasta Suomen Cupin välieriin toden teolla täydet kolme erää. Vasta minuutti ennen loppua tullut Niko Korhosen vapauttava 3−2-maali ratkaisi pelin karhulaumalle. Tulos oli kenttätapahtumiin nähden oikeudenmukainen, sillä sekavan ensierän jälkeen kotijoukkue vei ottelua.

Ottelu alkoi pirteästi ja panos välieräpaikan muodossa näkyi normaalia harjoitusottelua fyysisempänä otteena. Kotijoukkue Peli-Karhut aloitti maalinteon, kun vajaa kolme minuuttia oli pelattu.

Aatu Hämäläinen sivalsi KeuPa-vahti Sebastian Ylösen hienoisella avustuksella laatan verkkoon Damir Galinin ja Saku Kinnusen syötöstä.

Minuutti tästä ja Galin vihellettiin jäähylle 2+10-minuutin arvoisesti selästä taklaamisesta. Kun vielä hetki tästä ja Iiro Sulin sai kovan lyöntilaukauksen nivusiinsa ja joutui hoivattavaksi pukuhuoneeseen, oli IPK:n pakkiosasto varsin rampa.

Tämä pakotti käskijä Janne Sinkkosen melkoiseeen pelipaikkalottoon, mikä näkyikin sekavuutena kentällä. Vierailija sai tästä todellisen etsikkoaikansa pelin kääntämiseen. Vaikeuksien kautta Peli-Karhut pystyii hyvin torjuneen Aleksi Aution johdolla pidettyä maalin koskemattomana, vaikka peli pyörikin etupäässä IPK-päädyssä.

− Ensimmäinen erä oli kaikkea muuta kuin helppo. Siinä pistettiin sentteriä viidenneksi pakiksi, laituria sentteriksi ja kylmää miestä penkiltä lootaan. Kuitenkin puolustettiin KeuPa koko erässä vain yhteen todelliseen maalipaikkaan, kun meillä niitä oli neljä, Sinkkonen totesi tyytyväisenä.

Ottelu kääntyi toisessa erässä

Toiseen erään tahti muuttui ja kotijoukkue vei peliä selkeästi. KeuPan näkyvin hahmo Sebastian Ylönen piti joukkuetta pystyssä, ja kun maalivahdin parhaat ystävät, tolpat, olivat myös KeuPan puolella, ei lisämaaleja nähty.

− Meillä olisi ollut toisessa erässä paikat naulata peli, mutta sitten erän loppuun musta puolitoista minuuttinen, jossa virheet kertautuivat ja kaveri teki pelin tasoihin, Sinkkonen harmitteli.

Tämä olikin pitkälti erän juoni. IPK vei ja KeuPa puolusti. Kotijoukkueesta ainakin Janne Katosalmi, Jussi Viitanen ja Janne Koponen pääsivät lähes avopaikkoihin, mutta tolpat ja Ylönen olivat kerta toisensa jälkeen edessä.

Erän lopussa KeuPan selvitettyä alivoimansa se pääsi luomaan pientä painetta IPK-päätyyn, ja niin vain Aleksi Luhtalampi onnistui tuikkaamaan pelin tasoihin.

II-divarista ratkaisijaksi

Kolmas erä oli ottelun fyysisin. Erityisesti kotijoukkueen ykkönen Janne Katosalmi, Aatu Hämäläinen ja Juha Virtanen sai pelin painopisteen kerta toisensa jälkeen KeuPan päätyyn. Karhulauman johto-osuman iski kuitenkin kolmoskentän Tatu Kokkola, joka löi irtokarat sisään p-pisteiden välistä.

Kesken IPK-painostuksen kotiyleisölle uitettiin kuitenkin kylmää vettä, kun vastaiskun päätteeksi vieraiden Markus Jokinen pääsi pistämään komean sommitelman jälkeen pelin tasoihin.

Yleisö varautuikin jo jatkoaikaan, kun tasan minuutti ennen erän loppua Aatu Hämäläisen johtama ykkönen loi jälleen kovan paineen vieraiden päätyyn. Juha Virtanen löysi lopulta siniviivalta vielä viime kaudella II-divarissa Lapinlahden Luistimen riveissä pelanneen Niko Korhosen, joka sivalsi vapauttavan 3−2-osuman.

Lehdistötilaisuudessa KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen myönsi, ettei numerollisesti tiukassa kamppailussa ollut kuitenkaan voittajasta epäselvyyttä.

− IPK ansaitsi tänään täysin voittonsa. Rimpuiltiin pelissä mukana, mutta ei me pystytty vastaamaan missään vaiheessa kaverin kamppailupelaamiseen. Kotijoukkueelta hieno peli ja ansaittu paikka välieriin, Heiskanen jakoi kiitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle