Kiekko-Vantaa teki tyhjän reissun Iisalmeen – IPK otti Kokkolan johdolla tärkeän kotivoiton

MESTIS / Raportti
Perjantai-illan sankari Tatu Kokkola (2+1) tuuletti 2−0-maalia. Riemuun yhtyi Aatu Hämäläinen
Kuva © Janne Falck
Jos kotijoukkue IPK oli keskiviikon LeKi ottelussa askeleen jäljessä heti alkuvihellyksestä, niin perjantaina joukkue oli raikkaalla jalalla mukana heti alusta alkaen. Karhulauma hyödynsi tehokkaasti paikkansa ja juhli ansaitusti 5−2-voittoa.

Vaikka IPK oli ottelussa hyvin mukana alusta alkaen, oli pelin hallinta kuitenkin vierailla. K-Vantaa pelasi vahvaa kiekollista peliä, mutta hyvin puolustanut IPK piti vieraat pois ykkössektorilta maalin edestä ja lukuisat laukaukset tulivat kaukaa. Tuomas Tolosen oli muutamaa huippupelastusta lukuun ottamatta helppo työ pitää maali koskemattomana. 

Karhulauma sitä vastaan ei paikkojaan haaskannut. Ensin Janne Katosalmi tykitti tarkasti IPK:n johtoon ja hetken päästä Katosalmen maaliin syöttöpisteen saalistanut Tatu Kokkola ohjasi Lauri Heinosen vedon ohi voimattoman Juho Ratilaisen.

IPK-käskyttäjä Janne Sinkkonen kiitteli joukkueensa tehokkuutta maalipaikoissa.

— Meillä on ensimmäisessä erässä yksi maalipaikka ja tehtiin kaksi maalia. Oltiinhan me tänään tehokkaita ja vastaavasti puolustettiin isolla sydämellä. Katosalmi ja Heinonen pistivät jälleen kroppaa kiekon eteen esimerkillisesti, Sinkkonen kiitteli.

Erän loppupuoliskolla myös K-Vantaa sai ansaitun kavennuksen. Sakari Turtiainen ja Janne Kivilahti pelasivat ylivoimalla Erik Embrickin vapaaksi takatolpalle, ja tästä mies ei erehtynyt.

Iisalmessa kuultiin perjantaina ainutlaatuista kannustusta. Metsäkoneyhtiö Ponssen brasilialaiset vieraat lauloivat ja kannustivat kotijoukkuetta niin, että faniryhmä jäi toiseksi.
Kuva © Janne Falck

Kokkola ratkaisi IPK:lle

Toinen erä oli ensimmäistä erää tasaisempi ja siinä molemmilla oli omat paikkansa. K-Vantaan valmentaja Pasi Arvonen harmitteli pelin jälkeen otteen siirtymistä kotijoukkueelle erän lopussa.

— Ensimmäinen erä oli outo. Me hallittiin, muttei päästy maalin eteen millään. Toiseen erään parannettiin, mutta sitten peli sekosi ja kaveri sai otteen.

Maalittoman toisen erän jälkeen ratkaisu siirtyi viimeiseen erään. Peli näytti jo kääntyvän vieraille, kun Julius Rantaeskola painoi kiekon suoraan syötöstä ohi Tolosen. Upean esityön osumaan teki Viljami Waklin ja Miro Mäkinen.

Tärkeillä hetkillä kokeneet sotaratsut ottavat usein ratkaisevan roolin, ja niin kävi perjantainakin. Aatu Hämäläinen piti kiekkoa ja veti vieraiden puolustajat itseensä löytäen juuri oikealla hetkellä maalille yksin hiipineen Kokkolan. Kokkola ei erehtynyt, vaan hassutteli 3−2-voittomaalin. Toisena syöttäjänä maalissa oli Kokkolan tapaan tehot 2+1 iskenyt Katosalmi.

Kun Pasi Kouvalainen onnistui vielä ylivoimalla ja Janne Katosalmi viimeisteli 5−2-lukemat tyhjiin, jäi sarjapisteet Iisalmeen ja K-Vantaa joutui jatkamaan lauantaiksi Jokipoikien vieraaksi tyhjin käsin.

— Kouvalaisella kaikinpuolin vaikea ilta, mutta hieno huomata, miten komea ylivoimaosuma vapautti, Sinkkonen kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle