Hokki raastoi loppuhetkillä voiton - "Se kumpi taistelee ihan v***sti saattaa voittaa"

MESTIS / Raportti
Hokin vääntäminen palkittiin kolmella pisteellä.
Kuva © Timo Savela
Hokki ja TUTO väänsivät lauantai-illan ratoksi tasaisen ja vähämaalisen Mestis-ottelun. Kamppailun ratkaisua saatiin jännittää aina kolmannen erän loppuhetkille asti.

Hokin sankariksi lauantain ottelussa nousi Joni Piipponen, joka iski voitto-osuman tarkasti etuyläkulmaan alle neljä minuuttia ennen päätössummeria. Hyökkääjä nostettiin heti alussa ykkösketjuun, kun Niklas Näppi joutui jättämään pelin kesken avausvaihdossa.

Tulos oli tilastojen valossa suhteellisen odotettu, sillä TUTOn edellinen vierasvoitto Kajaanisa on niinkin kaukaa kuin syyskuulta 2013. Ylipäätään Hokin ja TUTOn välisissä otteluissa vierasjoukkue on poistunut tuon päivämäärän jälkeen vain kahdesti voittajana, kun Hokki on voittanut kaksi kertaa Kupittaalla.

Ottelun avauserä oli tasaista puurtamista, jossa molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Molempien maalit syntyivät hetkeä ylivoiman päättymisen jälkeen.

Maalinteon aloitti vierasjoukkueen Rasmus Kulmala. Anssi Virkin laukaus pomppasi Antti Lehtosen räpylästä, ja Kulmala tökki kiekon maaliviivalta sisään. Samu Pyykkönen oli vapautunut vain kuusi sekuntia aikaisemmin jäähyaitiosta.

Tasoitusta kotiyleisön ei tarvinnut odotella viittä minuuttia kauempaa. Kulmala oli hypännyt jäähyltä kaukaloon viisi sekuntia aikaisemmin, kun Heikki Klemetti täräytti kiekon lämärillä ohi Jere Myllyniemen.

Ottelussa suureen osaan nousi kamppailupelaaminen, eikä myöskään nokkapokalta vältytty. Turkulaiset ajoivat läpi ottelun röyhkeästi Lehtosen maalille, vielä vihellysten jälkeenkin. Hokin välillä sääntöjen rajamaillakin käynyt vääntäminen ei miellyttänyt TUTO-käskijä Ismo Lehkosta.

− Henkilökohtaisesti mielestäni tällä ei ollut mitään tekemistä jääkiekon kanssa. Painitaan, miekkaillaan ja heitetään kiekkoa maalille, ei siinä taidon kanssa ole mitään tekemistä. Se kumpi taistelee ihan v***sti, se sitten saattaa voittaa, jos kiekko sattuu onnekkaasti pomppimaan, Lehkonen sanaili.

− Meidän osalta tietenkin se, että kauteen lähdettiin 16 hyökkääjällä ja nyt jäljellä on kahdeksan, kuusi on sairaslistalla ja [Radim] Valchar ja [Miska]Humaloja jo muissa maisemissa, tekee meidän lähtökohdistammekin sellaisia, ettemme lähde muuta kuin repimään ja raastamaan. Sitä teimme tosi hyvin, ja siitä saimme myös tuon voittomaalin, vastasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokki myllytti – Myllyniemi torjui

Toinen erä mentiin vahvasti isäntien komennossa, mutta lisämaaleja ei kummassakaan päässä nähty. Erän paras paikka tarjoutui heti alkuhetkillä Michal Kristofille, joka pääsi karkaamaan läpiajoon. Maalilla erinomaisesti torjunut HPK-laina Myllyniemi kuitenkin nollasi yrityksen komealla hanskatorjunnalla.

Näpin kokoonpanosta putoamisen myötä kahdeksalla hyökkääjällä operoimaan joutunut Hokki oli ottelun loppuun saakka yllättävänkin hyvällä jalalla liikkeellä. Ajoittain myös hyökkääjänä pelanneet puolustajat Ville Vittaniemi ja Taneli Siikaluoma ansaitsivat puhtaat paperit.

Toisessa erässä pelaajille tarjoutui myös ylimääräinen lepohetki, kun kaukalon laidan luukku rikkoutui ja sitä jouduttiin korjailemaan hetken aikaa.

Piipponen epäonnen soturista sankariksi

Ottelussa turkulaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimaa neljästi ja Hokki kuudesti, mutta yhtään varsinaista erikoistilanneosumaa ei ottelussa syntynyt.

Päätöserän alkuun TUTO sai luotua kovaa painetta isäntien päätyyn ja Hokki oli ajoittain melkoisessa pesukoneessa. Maalilla Lehtonen kuitenkin selvitti tilanteet. Erän puolivälin ylittyessä myös isännät tulivat jälleen paremmin peliin mukaan.

− Voittoon olen tietysti tyytyväinen, oli se meidän puolustamisemme sitten miekkailua vai mitä, niin mielestäni me puolustimme hyvin, Laukkanen kuvaili.

Erän lähestyessä loppuaan ja jatkoajankin jo haiskahtaessa Hokin ykkösketju värkkäsi hienon paikan. Markus Piispanen toi kiekon alueelle ja tarjoili maalille rynnistäneelle Piipposelle, jonka laukaus kuitenkin kolahti päätyplekseihin.

Hetkeä myöhemmin Piipponen kuitenkin kuittasi virheensä ja tälläsi voittomaalin kaivettuaan kiekon kulmaväännöstä itselleen. Hukatun paikan jälkeen osuma selkeästi maistui Piipposelle, joka oli yhtä hymyä noutaessaan ottelun parhaan pelaajan palkinnon.

Loppuhetkillä TUTO haki vielä tasoitusta kuudennen kenttäpelaajan voimin, mutta lisää maaleja ei enää Kajaanin illassa nähty.

− Kauneus on katsojan silmissä, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Minä ainakin olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, päätti Laukkanen.

Joukkueet palaavat sorvin ääreen keskiviikkona. Hokki pelaa tuolloin neljännen perättäisen kotiottelunsa RoKia vastaan. TUTO puolestaan matkaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle