TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

SaPKo vahvisti asemiaan - Tanuksen ketju tiukan ottelun ratkaisijana

MESTIS / Raportti
SaPKon tehoketju Jonatan Tanus - Joona Monto - Teemu Lepaus ratkoi pelin jälleen kerran.
Kuva © Timo Savela
Hokki ja SaPKo pelasivat tasaisen Mestis-ottelun, jonka ratkaisijoina kunnostautuivat tutut miehet. Voitto antoi SaPKolle etulyöntiaseman taistelussa runkosarjavoitosta, Hokin pudotushaaveet puolestaan kärsivät ison kolauksen päävastustajien voittaessa pelinsä.

− Erittäin tiukka, hyvä Mestis-kamppailu. Molemmilla joukkueilla jalka liikkui hyvin ja molemmat puolustivat todella tiiviisti. Maalipaikat pidettiin molemmilta aika minimissä, varsinkin ensimmäiset kaksi erää, tiivisti SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

Pelaaminen oli puolin ja toisin melko sekavaa avauserässä. Erää hallitsi hienokseltaan SaPKo, mutta ensimmäisen kunnon paikan väsäsi Hokki, Markus Korkiakoski pääsi ohjaamaan maalin edestä. SaPKon tuore lainavahti Samu Perhonen kuitenkin selvitti.

SaPKon erän parhaassa paikassa Korkiakoski kunnostautui puolestaan pahassa. Hyökkääjä pelasi kiekon kanssa huolimattomasti omalla alueella, ja Jonatan Tanus pääsi riistoon. Tutkapari Teemu Lepaus ei kuitenkaan onnistunut avopaikasta.

Molemmat pääsivät kokeilemaan myös ylivoimalla. Hokki sai kiekon jo Perhosen taakse, mutta Sami Jekunen pelasti maaliviivalta, joten avauserässä jäätiin maaleitta.

Toisessa erässä puolestaan Hokki pelasi pirteää kiekkoa. Kajaanilaisjoukkue pyöritti peliä savonlinnalaisten päädyssä ja loi tukun vaarallisen näköisiä maalipaikkoja. Isännät saivat ajettua erän alussa pässipaitojen hyökkäykset tehokkaasti kulmiin, erän edetessä peli liikkui vauhdikkaasti päädystä toiseen.

− Viimeksikin taisin sanoa, ettei ole arkipäivää, että SaPKo Kajaanista pisteet hakee. Tänäänkin ne olivat todella tiukassa, kotijoukkue oli todella hyvä tänään. Pitää olla tyytyväinen, arvosti Räsänen vastustajaa.

Vaikka toisesta erästä ei yhtään tilastomerkintää saatu, oli peli viihdyttävää ja vauhdikasta. Molemmilla oli jokunen paikka, mutta maalivahdit selvisivät ilman merkittävämpiä venytyksiä.

SaPKon tehomiehet ratkaisivat loppuminuuteilla

Peli jatkui tarkkana. Molemmat puolustivat maaliensa edustaa tiiviisti, ja hyökkäykset jäivät molemmilla melko nopeiksi rynnistyksiksi ilman pidempiä paineistusjaksoja.

− Muuten tämä oli todella tasainen peli kaikkinensa. Olimme kärsivällisiä ja pelasimme pelisuunnitelman mukaan. Ei se ihme ole, että SaPKo kärjessä on. Tämä oli hyvä ja laadukas Mestis-ottelu kaikin puolin, kertoi Hokki-luotsi Jari Laukkanen.

Pelikellon käydessä kohti täyttä aikaa molemmille joukkueille tarjoutui mahdollisuuksia ratkoa peli ylivoimalla. Lisäksi pelattiin minuutin verran tasavajailla. SaPKo-ylivoimalla maalipörssin kärkinimi Tanuksella oli loistava maalipaikka, mutta mies aikaili vetonsa kanssa ja oivallisen pelin torjunut Sami Väliharju ennätti väliin.

Toista kertaa Tanus ei kuitenkaan epäonnistunut. Hyökkääjä pääsi tykittämään heti aloituksen jälkeen suoraan poikittaissyötöstä kiekon verkkoon ja vei savonlinnalaiset johtoon. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Tanus toimi syöttäjänä Joona Monton 0-2-maaliin.

− Viimeisessä erässä olimme riittävän kärsivällisiä. Sitten herrat Tanus ja Lepaus halusivat vääntää ratkaisun, ja käänsivät sen siinä. Muuten olen todella tyytyväinen koko joukkueen puolustusilmeeseen, Räsänen kiitteli.

− Ei turhaan ole heidän ykkösnyrkkinsä pörssikärjessä. Kun peli piti tappaa, niin heiltä löytyi ja meiltä ei löytynyt. Yksi aloitustappio ensiksi ja sitten yksi kämmi oman alueen puolustuksessa, niin tämä ilta oli siinä, harmitteli Laukkanen.

Hokki ehti saada vielä pari kohtuullista kavennustonttia, mutta lopullisesti kiri katkesi Korkiakosken huitomisjäähyyn. Ylivoimalla Rasmus Hämäläinen sinetöi pelin myös tuloksellisesti 0-3-osumalla.

− Erityiskiitos pitää antaa maalivahti Perhoselle. Eilen vielä Helsingissä, Juvalta hyppäsi bussiin ja oli kyllä erittäin vakuuttava tuolla maalin suulla, Räsänen päätti.

Hokki jatkaa pelejään perjantaina kuuden pisteen ottelussa LeKiä vastaan. SaPKo kohtaa lauantaina Jokipojat.

» Lähetä palautetta toimitukselle