Kovaa taistelua tärkeistä pisteistä

SaPKo klaarasi vieraspinnat Kajaanistakin.
Mestis-kausi on osoittautunut tällä kaudella mielenkiintoiseksi ja tasaiseksi ja se näkyi erittäin hyvin Kajaanin Hokin ja SaPKon välisessä ottelussa. Joukkueiden peliesityksistä ei voinut päätellä, että joukkueet majailivat ennen illan ottelua eri päissä sarjataulukkoa. Maalittomana edenneen ottelun käänsi edukseen SaPKo vasta voittomaalikilpailussa.

Ottelu oli kokonaisuutena tasainen ja pisteiden tärkeys molemmille joukkueille paistoi hermostuneisuutena läpi ottelun. Ensimmäisessä erässä edettiin melko tasaisesti, hivenen huolimattomasti ja sekavasti. Pelaajat törmäilivät toisiinsa ja kiekkoa roiskittiin päätyyn, molempien joukkueiden puolustettua melko tiiviisti. Kotijoukkue piti kiekkoa hallussaan hiukan enemmän, mutta vieraat puolestaan saivat hyökkäyksiinsä enemmän juonikkuutta ja päämäärää, ja näin ollen pässipaidat saivat aikaiseksi enemmän laukauksia maalia kohti.

Vaarallisia maalipaikkoja ei siunaantunut montakaan ja sykähdyttävin tapahtuma olikin SaPKon Anssi Virkin kaatuminen päin laitaa kiekontavoittelukamppailussa. Virkki veti jonkin aikaa happea, mutta pystyi jatkamaan ottelun loppuun saakka.

Toinen erä SaPKon hallintaa

Toisessa erässä vieraat siirtyivät ottelussa kuskin paikalle. SaPKo oli kauttaaltaan vahvempi joukkue kentällä, oli kyse sitten puolustustyöskentelystä tai hyökkäämisestä. Hokilla oli suuria ongelmia saada syöttöjä omilleen ja sitä kautta hyökkäyksiinlähdöt näyttivät todella vaikeilta.

Maalipaikkoja nähtiin kuitenkin muutama. Toista erää oli pelattu reilut neljä minuuttia kun Hokin Sakari Manninen syötti Teemu Virtalan oivaan maalintekopaikkaan, mutta pässipaitojen maalivahti Antti Leskinen hoiti omat tehtävänsä mallikkaasti. Vain hetkeä myöhemmin loistava pystysyöttö pelasi Kristian Ruisman puolittaiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa Hokin maalivahti Teemu Seppänen sai torjuttua kiekon.

Molemmat pääsivät kokeilemaan toisessa erässä ylivoima pelaamistaan ja molempien pyöritys olikin melko vahvaa, mutta vaarallisia tilanteita ei saatu luotua.

Kolmas erä kotijoukkueen merkeissä

Kolmas erä alkaa vauhdikkaasti ja vieraat pääsevät ylivoimalle kun kolmatta erää on pelattu reilut puolitoista minuuttia. SaPKon ylivoima oli jokseenkin mielikuvituksetonta ja niinpä kotijoukkue pääsi peliin aivan uudella tavalla mukaan hyvin sujuneen alivoimansa vuoksi.

Sekavaa peliä ei auttanut lainkaan sekava tuomarilinja. Rumuuksia ei pelissä nähty, mutta koska tuomarit sallivat melko rajun koukkimisen ja huitomisen, oli molempien joukkueiden vaikea luoda sen kummempia kuvioita. Häirintä oli rajua molemmin puolin, mutta pilli ei soinut. Ottelun jäähyistä suurin osa taas tuli melko mitättömistä tilanteista, joten pelaajien sekaannusta oli helppo ymmärtää.

Kolmatta erää hallitsi kotijoukkue lähes yhtä selvästi, kuin vierasjoukkue toista erää. Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli tarkkaa ja uhrautuvaa. Varmasti ja moitteetta torjuneet maalivahdit pääsivät pääosin helpolla, mutta ansaitsivat nollapelinsä.

Jatkoajallakaan ei ratkaisua nähty. Jatkoajalla mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, mutta tuloksettomasti. Voittomaalikisassa SaPKo nappasi elintärkeät pisteet pudotuspelipaikasta taistellessaan, kun Joonas Toivanen iski ratkaisevan maalin. Kaiken kaikkiaan voittomaalikilpailussa nähtiin kolme maalia, jotka kaikki olivat todella taidokkaita.

SaPKon päävalmentaja Saku Martikaisen mukaan ottelu ei tarjonnut hienouksia, mutta rankkarit olivat molemmin puolin huikeita.

- Tämä oli ensimmäinen peli meille tällä kaudella, kun 60–65 minuuttiin ei kolissut kertaakaan omissa ja se on vieraskentällä iso juttu. Kovaa puolustamista, jätkät uhrautuivat toistensa eteen ja yksi kaveri otti lämärin nenään. Nämä ovat voittavia asioita, kun halutaan kaivaa pisteitä tiukassa ottelussa. Hyökkäyspelaamista olisin toivonut, yksi pönttö vähintään pitää aina pystyä kaivamaan.

Tappiosta huolimatta kotijoukkueen esitys tyydytti kotijoukkueen valmentajaa.

- Molemmat puolustivat hyvin ja kahdessa ensimmäisessä erässä maalipaikat olivat tosi vähissä. Kolmannessa erässä meillä oli muutama hyvä tontti tämmöiseen playoff-kiekkoon, mitä tänään nähtiin. Paikoista olisi pitänyt tehdä se yksi maali, ynnäsi yhden pisteen ottelusta napanneen Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Hokki kohtaa perjantaina 18.1. kotonaan TUTOn, SaPKo puolestaan saa vieraakseen KooKoon kuluvan viikon lauantaina.