Heikkotasoinen vääntö pitkän kaavan mukaan

Vehmanen ratkaisi pinnat Savonlinnaan.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Hokin ja SaPKon välisessä ottelussa nähtiin muutama hieno maali, mutta muuten ottelu ei tarjonnut hienouksia eikä suuria tunteita. Tasatahtia edennyt ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa vahvemmaksi osoittautui vieraileva savolaisryhmä lukemin 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1).

Ottelu alkoi selvästi paremmalla jalalla liikkeessä olleen kotijoukkueen tahdissa. Heti ensisekunneilla näyttöhaluja uhkuva kärppälaina Tomi Körkkö vei kiekon SaPKo-päätyyn ja laukoi terävästi. Reilun 9 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon, kun Hokin Sakari Manninen sai kiekon omalla siniviivalla ja lähti polkemaan ylöspäin. Hänen keskialueen lättysyöttönsä meni SaPKo-pelaajan jaloista pompaten Ville Leskiselle, joka pääsi irti puolustajasta ja laukoi komean ranteen takanurkkaan.

- Oli mukava päästä pelaamaan Leskisen ja Körkön kanssa. Hyviä, luistelevia ja tehokkaita pelimiehiä ovat. Ensimmäisessä maalissa sain oman pään lähdössä keskelle kiekon ja sain jaettua Leskiselle, joka teki hienon maalintekijän maalin, kertasi Manninen Hokin avausmaalia.

Viitisen minuuttia myöhemmin Hokille tarjottiin ylivoimaa, mutta maalin teki lopulta SaPKo. Kotijoukkueen ongelmat puolustusalueen syötöissä jatkuivat, ja luokaton avaussyöttö jäi suoraan Niko Kallelalle, joka antoi tykkinsä puhua lukemiksi 1-1 alivoimalla.

Hokin hienoisesta painostuksesta huolimatta joukkueiden ero sarjataulukossa näkyi oikeastaan vain valmentajien tyytyväisyystasossa ja odotuksissa.

- Hyvää peliä, kumpikaan joukkue ei missään vaiheessa antanut periksi näki vieraiden valmentaja Saku Martikainen.

- Nihkeää puurtamista ja tunteetonta pakkopullaa, tylytti puolestaan kotijoukkueen vähemmän tyytyväinen Petri Mattila.

Tasatahti jatkui

Toisen erän aloitti jälleen vahvemmin kotijoukkue. Hokki pisti painetta SaPKon päätyyn ja Santeri Lukan istuessa huitomisrangaistusta Veli-Antti Leinonen vei linnapaidat 2-1-johtoon hienolla yläkulmalaukauksellaan. Maalin alustivat kotijoukkueen parhainta peliä esittäneet Manninen (0+2) ja Körkkö.

Muutaman minuutin näytti, että ottelu kääntyisi kotijoukkueelle, mutta Hokin jäähyily antoi savonlinnalaisille tasoitusmahdollisuuden. Ensin Heikki Lukkari lähti istunnolle laitataklauksesta, sitten Jarkko Heikkinen koukkaamisesta. SaPKo ei turhaan ryntäillyt lyhyellä 5–3-ylivoimallaan, vaan pisti kuvion rauhallisesti kuntoon. Hokin saatua neljännen kenttäpelaajan kentälle pässipaitojen tehokolmikko Mikko NuutinenKristian RuismaNiko Laakkonen tasoitti pelin 2-2:een. Maalintekijänä toimi Nuutinen.

Ottelun toista erää rikkoivat jäähyt. Sekaan mahtui myös vaaratilanteita. Lukkarin laitataklaus nähtiin vain kaksiminuuttisena, SaPKon Tuomas Muhosen päähän kohdistunut taklaus taas 2+10 minuutin arvoiseksi. Otteluvalvoja tekee tilanteesta raportin, joten lisäsanktiot ovat mahdollisia.

Ottelun taso tippui entisestään

Kolmas erä eteni melko sekavissa merkeissä. Erä oli kerinnyt hiukan yli puoliväliin, kun Veikko Karppisen ja Ville Leskisen syötöstä kiekon sai Jarkko Heikkinen. Heikkinen otti tyhjät pois ja kilautti kuuluisan lyöntilaukauksensa tolpan kautta sisään ylivoimakuvion päätteeksi.

Kotijoukkueen johto ei kuitenkaan kestänyt edes kahta minuuttia, kun Casper Santanen unohti Kristian Ruisman yksin maalin eteen, eikä Ruisma paikastaan erehtynyt. Syöttöpisteet merkkauttivat Roni Viirlas jaLaakkonen.

Varsin vaisulla jatkoajalla ei ratkaisua nähty, vaikka pässipaitojen Muhonen pääsikin yrittämään jopa tyhjään maaliin viime sekunneilla. SaPKo nappasi kuitenkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi peräkkäistä voittoa, kun yllättäväksi ratkaisijaksi voittomaalikisassa nousi puolustaja Iiro Vehmanen, joka ujutti kiekon maalin näppärän kikkailun päätteeksi.

- Kaksi erää oltiin hiukan alakynnessä. Onneksi kestettiin se sitkeydellä, tuurilla ja maalivahtipelin ansiosta, kiitteli Martikainen joukkuettaan kahdesta pisteestä.

- Viikonloppuna on pakko antaa kaikkensa, ei riitä että annetaan vaan 95%, nuori Sakari Manninen kommentoi Hokin tilannetta.

Samalla linjalla oli myös päävalmentaja Mattila.

- Asenteessa on parantamista. Meillä oli ehkä pari kaveria, jotka jaksoivat tehdä työtä voiton eteen, ei löytynyt 18 kaveria, ketkä olisivat olleet valmiita tekemään saman työn.

Hokin pelit jatkuvat viikonloppuna etelän-kiertueen merkeissä K-Vantaan ja HCK:n vieraana. SaPKo kohtaa perjantaina kotonaan HCK:n ja lauantaina matka vie Jukureiden vieraaksi Mikkeliin.