Kahden suihkukomennuksen LeKi aloitti pohjoisen kierroksensa tappiolla

Aki Kangasmäki laukoi ottelun avausmaalin.
Kuva © Sami Kemppainen
Hokki esitti jälleen kotikaukalossa vahvoja otteita, kun se kaatoi LeKin 5-2. Ottelua sävyttivät lukuisat hukatut ylivoima ja peräti kaksi LeKille tuomittua isoa rangaistusta.

Vauhdikkaassa kamppailussa maalit antoivat odottaa itseään aina päätöserään ja erityisesti sen loppuminuuteille asti.

Ottelu lähti liikkeelle Hokin otteessa. Peli poukkoili päädystä toiseen heti alusta asti, mutta LeKi ei onnistunut rakentamaan omista rynnistyksistään maalipaikkoja, toisin kuin kotijoukkue.

Illan ensimmäinen ulosajo nähtiin erän puolivälin ylittyessä, kun LeKin Janne Seppäsen taklaus osui Hokin Reko Tornbergia päähään keskialueella, ja Seppänen passitettiin suinkuun. Myöskään Tornberg ei enää palannut kaukaloon.

− Ihan hyvän startin saimme tähän peliin, ja se oli varmaan meidän parasta antiamme tämän pelin osalta. Vähissä olivat vastustajan maalipaikat avauserässä, kommentoi Hokin Jari Laukkanen.

Alkukauden aikana Mestiksen tehokkainta ylivoimaa pelanneen isäntäjoukkueen viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin tällä kertaa heikkoa, eikä kunnollisia maalipaikkoja päässyt syntymään.

Toisen erän Hokki aloitti räväkästi ja avausmaali näkikin päivänvalon jo 47 sekunnin pelin jälkeen. Aki Kangasmäki sai liikaa tilaa nousta laidalta ja laukoi terävän kudin LeKi-maaliin.

Hokki hukkasi ylivoimaa – LeKi rokotti

Maalin jälkeen kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa vielä kahteen otteeseen, mutta tulos oli jälleen laiha. LeKi sen sijaan hyödynsi heti illan ensimmäisen ylivoimansa, kun Juho Liuksiala suti irtokiekon takatolpalta verkkoon.

− Tapahtumarikas ottelu, paljon erikoistilanteita. Pelasimme kohtuullisen hyvää alivoimaa ja tapoimme monta paikkaa, totesi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

− Ehkä ylivoimassa alkoi näkymään se, että sinne pääsevät oikeastaan kaikki, jotka tuolla pystyvät pelaamaan. Ei ole ihan helppo paikka pelaajalle alkaa pelaamaan sellaista peliä, mitä ei ole muutamaan vuoteen tehnyt. Sen suhteen voi olla melko armollinen meidän ylivoimallemme, kertoi Laukkanen.

− Yhdellä lyhyellä harjoituksella ei varmaan voi enempää vaatia. Huomenna on varmaan vähän helpompaa, jos ja kun muutama ylivoima tuolla Savonlinnassa tulee. Silloin se ehkä himpun verran tutumpaa on. Fakta on kuitenkin, että suurin osa niistä, joita tuota ylivoimaa on suunniteltu pelaamaan, ovat tällä hetkellä toipilaina tuolla katsomossa, Hokki-valmentaja jatkoi.

Maalistaan LeKi sai lisävirtaa ja painoi peliä vahvasti Hokin päätyyn. LeKi rakenteli hyökkäyksiään pitkälti pitkillä avauksilla ylivoimahyökkäyksiä hakien. Huolimattomuus ja useampaan mallikkaaseen torjuntaan venynyt Sami Väliharju nollasivat kuitenkin yritykset.

Ketsuppipullo aukesi päätöserässä

Kolmas erä lähti jälleen käyntiin Hokin komennossa. Kotijoukkue kiekotteli rauhallisesti koko kentän mitalla ja LeKin maalipaikat jäivät jälleen vähäisiksi. Erän edetessä pelin kuva tasoittui.

Juuri erän puolivälin ylittyessä Hokki siirtyi uudelleen johtoon. Joukkue lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja maalintekosektoriin luikerrellut Heikki Klemetti pääsi huudattamaan kajaanilaisyleisöä kauden ensimmäisellä maalillaan.

− Oli omat hetket ratkoa tuossa kolmannessa erässä ylivoimalla, ja sitten oli läpiajoa, noissa saranapaikoissa ei onnistuttu. Sitten tuli se vastahyökkäys, josta Hokki tempaisi toisen maalin ja niitä jäähyjä vielä perään, Kuusela sadatteli.

LeKin taivas näytti tummenevan lopullisesti, kun Miika Heikkilä taklasi Christoffer Seppeliniä keskialueella päähän ja passitettiin suihkuun. Paria minuuttia myöhemmin Markus Haapanen lähti istumaan kakkosta, ja kahden miehen ylivoimalla Hokki siirtyi ratkaisevan tuntuiseen 3−1-johtoon Risto Mattilan komealla lämärillä.

Kellon käydessä kohti nollaa vieraat lähtivät hakemaan kavennusta täydellä teholla. Lempääläläiset vetivät Christian Heljangon pois maalilta ja kokosivat joukkojaan aikalisän turvin. Riski ei kuitenkaan kannattanut, sillä vain kahdeksan sekuntia myöhemmin kiekko löytyi LeKin maalista, maalintekijänä aikaisemmin erässä kovia kokenut Seppelin.

Kahden maalin iltaa viettänyt Liuksiala onnistui vielä illan toisellaan kaventamaan tilanteeksi 4-2, mutta Seppelin kaunisteli tilastojaan vielä toisella tyhjiin upotetulla maalilla sinetöiden loppulukemat.

− Tiukka taistelu, joukkueessa riitti luonnetta, mutta ihan ei riittänyt niissä paikoissa tappaa tuota peliä, Kuusela päätti.

− Taisteluun olen itsekin tyytyväinen omassa joukkueessa. LeKilläkin oli paikat ratkoa, mutta olimme sitkeitä ja kärsivällisiä, ja se palkittiin. Ehkä kokonaisuutena kun peliä miettii, niin näkisin, että oikeaan osoitteeseen kolme pistettä jäi, iloitsi Laukkanen.

Molemmat joukkueet jatkavat pistejahtiaan huomenna lauantaina. Hokki matkaa Savonlinnaan sarjakärki SaPKon vieraaksi, ja LeKi jatkaa pohjoisen kiertuettaan RoKin kotiluolassa.