Vähän maaleja, paljon tapahtumia ja tunnetta

MESTIS / Raportti
Mikko Liukkonen iski kaksi häkkiä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Hokki isännöi KooKoota keskiviikkoillan ottelussa, joka tarjosi katsojille vauhtia, tunnelatausta ja hienoa taistelua. Kotijoukkueen sairastupa on edelleen täynnä ja tänään jalkeille saatiin viisi varsinaista puolustajaa, kun KooKoolla oli tarjota yli 350 ottelun kokemus pelkästään puolustajien vyöltä. Juuri puolustupelaamisensa ansiosta vieraat nappasivat voiton lukemin 0-3 (0-1, 0-0, 0-2).

Kajaanin jäähallin laidat eivät ole pitkään aikaan ryskyneet siihen malliin, kuin ne ryskyivät Hokin ja KooKoon välisessä ottelussa. Molemmat joukkueet olivat täynnä tunnelatausta ja ottelun alusta saakka nähtiin komeita, kovia ja puhtaita taklauksia sekä muutenkin kovavauhtista jääkiekkoa.

Kotijoukkue oli kahden minuutin alivoimaa lukuun ottamatta hallitsevampi joukkue. Linnapaitojen hyökkäykset vyörytettiin vauhdilla vierailijoiden päätyyn, mutta kouvolalaispuolustus taisteli niin mallikkaasti, että Hokin painostuksesta huolimatta KooKoon Mikko Rämö pääsi loppujen lopuksi maalillaan melko helpolla.

- Pystyttiin vastaamaan Hokin hyvään alkuun. Puolustuspäässä taisteltiin hyvin ja oltiin valmiita vaikka syömään kiekko. Lisäksi Rämö otti pari tärkeää koppia, kehui Juha Juujärvi omiensa puolustuspelaamista.

Ottelun avausmaali syntyi KooKoon nopeasta hyökkäyksestä, kun Aatu Hämäläinen (1+1) ohjasi kiekon sisään maalinedustalta. Maalia tarkasteltiin tovi videolta, mutta todettiin sääntöjen mukaiseksi. Merkkejä tulevasta alkoi näkyä erän lopussa, kun vieraiden Tommy Wingels lisäsi fyysisyyttä omaan peliinsä.

Tuomarilinja katoaa

Wingelsin tunteet eivät viilenneet erätauon aikana, vaan nahina oli valmis heti ensimmäisessä vaihdossa. Sen sijaan tuomarien linja katosi mystisesti erätauolla ja tämä sekoitti molempien joukkueiden peliä. Siinä missä ensimmäisessä erässä taklattiin kovaa ja puhtaasti, toisessa erässä siirryttiin tuomarien kadottaessa otettaan huitomiseen, hakkaamiseen ja koukkimiseen.

Hokille tarjoutui hyvä mahdollisuus tulla tasoihin kun Matt Nickerson joutui jäähylle. Hokki piti kiekkoa mallikkaasti lähes koko kaksiminuuttisen ja kuvio pyöri, mutta KooKoon puolustus oli tarkkaa ja uhrautuvaista pakottaen Hokin vaikeisiin syöttöihin, joista ei maalipaikoille päästy.

Nickersonin päästyä jäähyltä kouvolalaisille tuomittiin kyseenalainen jäähy väärästä vaihdosta. Vieraiden vaihtopenkki esitti jyrkkää kritiikkiä tuomiosta, mutta siitä huolimatta Hokki pääsi yrittämään uudestaan tasoitusta ylivoimalla. Tälläkään kertaa Hokki ei päässyt ylärimaa lähemmäksi.

- Pelin kulminoitui meidän hyvään alivoimapelaamiseen ja puolustamiseen yleensä, näki Juujärvi ottelun ratkaisun.

Tapahtumia riittää, peli hajoaa

Vierailijoiden tuskastuminen tuomarilinjaan sai lisää väriä, kun raitapaidoilta jäi viheltämättä selvä koukkaustilanne. Valmentaja Juujärven kieli kirposi, josta tuomari rankaisi KooKoota joukkuerangaistuksella. Peliä ei ehditty saamaan uudestaan käyntiin, kun vierailijoita rangaistiin taas, tällä kertaa huitomisesta. Tästä tulistuneena Mikko Alikoski puhui ensin itselleen käytöskympin ja iskettyään mailalla jäähyaition pleksiin, tuomari passitti Alikosken suihkun puolelle.

Hokin 5-3-ylivoima jauhoi mallikkaasti koko kaksiminuuttisen, mutta laukaukset jäivät jälleen edessä olleisiin pelaajiin. Maalilla Rämö selvisi tilanteesta yhdellä torjunnalla.

Myös KooKoo pääsi kokeilemaan viidellä kolmea vastaan, kun Hokin jäähypenkillä istuivat kuudentena pakkina pelannut Teemu Huttu ja Veli-Antti Leinonen. Samalla hetkellä kun Hutun jäähy loppui, pelattiin Mikko Liukkoselle täysin avoin paikka ja lukemat olivat 0-2.

Kahden maalin Liukkonen sai kunnian viimeistellä loppulukemat 0-3 potkaisemalla kiekon maaliin. Tuomaristo ilmeisesti katsoi, että isäntien puolustaja rikkoi tilanteessa Liukkosta, sillä maalia ei tällä kertaa edes tarkasteltu videolta.

- Ei voi olla kovin pettynyt, vaikka tappio tuli. Tämä oli meiltä hyvä peli. Rohkeutta ja luovuutta oli enemmän kuin aikoihin, kertoi Mattila ja jatkoi summaamalla alkukautta:

- Syyskausi on ollut kokonaisuutena onnistunut ja olemme jopa hiukan aikatauluamme edellä. Jätetään jääkiekko mielestä hetkeksi pois ja keskitytään joulunviettoon.

- Kiihkeä ja hyvä matsi. Tyytyväisenä voidaan lähteä joulunviettoon, kommentoi puolestaan Juujärvi.

Joulua odotellaan muutenkin, mutta Mattila toivoo vielä yhtä asiaa joululta:

- Joulupaketista odotellaan seitsemää pelaajaa sairastuvalta. Eilen saimme ensimmäisen kerran kuuteen viikkoon nämä ylivoimaviisikot kasaan, joten siinä on vielä vähän harjoituksen puutetta, kertoi Mattila.

Joulutauon jälkeen perjantai-iltana 28.12. Hokki pelaa vieraissa Jukureita vastaan ja perään lauantaina kotonaan Jokipoikia vastaan. KooKoo vierailee ensin Joensuussa ja isännöi tämän jälkeen LeKiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle