Yksi putki poikki, toinen jatkuu

Hokki osoitti hyvää taisteluilmettä.
Kuva © Antti Varonen
Hokki onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa perjantai-iltana Kiekko-Vantaan kustannuksella. Vauhdikas ottelu huipentui voittomaalikilpailuun, jossa isäntäjoukkue onnistui paremmin ja arvokas voitto jäi Kajaaniin lukemin 5-4.

Ottelun vauhdikkuutta kuvaa se, että ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin jo heti ensimmäisellä minuutilla, kun Vaasan Sportista lainalle Hokkiin saapunut puolustaja Eetu Heikkinen heitti sokkosyötön suoraan vastustajan lapaan. Artem Iossafovin laukaus kuitenkin painui ohi maalin.

Hieman ennen erän puoltaväliä nähtiin ikävä tilanne, kun K-Vantaan Atte Mäkinen taklasi selästä Hokin Niko Saarenpäätä. Mäkiselle tuomittiin pelirangaistus ja Saarenpää poistui koppiin paikkailtavaksi ja puhtaan pelipaidan vaihtoon.

Ottelussa seurasi katkos, kun tarvittiin zambonin apua jään puhdistamiseksi verestä. Katkon jälkeen vantaalaiset ottivat vielä toisen rangaistuksen ja Hokki pääsi vyöryttämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan.

Kahden miehen ylivoimaa isännät ehtivät pyörittää puoli minuuttia, kunnes Heikkinen antoi kauniisti poikittain ja Risto Mattila latasi kiekon maaliin.

Hokki sai nauttia johtoasemasta aina erän loppuhetkille saakka, kunnes täysin vapaaksi maalin eteen jäänyt Jere Laine pääsi iskemään Tomi Tuomiston namupassista pelin tasoihin.

Hokki jäähyili, Vantaa hallitsi

Toinen erä oli vierasjoukkueen hallintaa. Vantaalaiset kestivät Hokin alkumylläkän ja siitä seuranneen alivoiman ja painoivat peliä kerta toisensa jälkeen vaarallisesti kajaanilaisten alueelle. Hokki-puolustus näytti olevan kerta toisensa jälkeen vaikeuksissa luisteluvoimaisten vieraiden kanssa.

Aggressiivisesti karvannut vierasjoukkue käytti Hokki-pelaajien yksittäiset virheet hyödyksi ja onnistui sitä kautta luomaan hyviä maalipaikkoja ja siirtymään ottelussa kuskin paikalle.

K-Vantaa pääsi erän aikana kokeilemaan ylivoimalla kolme kertaa, joista ensimmäisen se myös käytti. Avausmaalin syöttänyt Tuomisto käänsi maalin kulmalta ja kiekko upposi Antti Lehtosen längistä sisään.

− Kiekko-Vantaa oli toisen erän selkeästi meitä edellä tässä pelissä. Meidän joukkue oli kyllä hyvin valmistautunut tähän peliin. Tasainen peli kaikkinensa, tuumi Hokki-valmentaja Jari Laukkanen.

Kolmesti rinnalle ja lopulta ohi

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta loistavasti. Maalivahti Lehtonen pysäytti komeasti mailallaan Ilkka Kangasniemen yrityksen. Hetkeä myöhemmin kiekko löytyi verkosta toisessa päässä kenttää, kun pikakiituri Niklas Näppi iski nopean vastahyökkäyksen päätteeksi pelin tasoihin.

Tasalukemissa ei kauaa ehditty pelata, kun K-Vantaan Oskari Hämäläinen käytti ylivoimatilaisuuden hyödykseen. Viivasta tullut napakka rannelaukaus yllätti täysin maskissa olleen Lehtosen.

Pian maalin jälkeen Lehtonen poistui pukukoppiin ja Hokki-maalille luisteli Tuomas Tolonen.

Kotijoukkue oli päättänyt, että se ei helpolla nahkaansa myy. K-Vantaa-maalivahti Joona Partanen kadotti helpon näköisen laukauksen jälkeen kiekon ja Niko Saarenpää sai sohia pelin tasoihin.

Molemmat iskivät kolmannessa erässä vielä kertaalleen. Ensin Joel Lehtinen käytti Hokin Ville Hyvärisen kompuroinnin hyödykseen ja karkasi maalintekoon. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä Laukkanen otti aikalisän ja veti Tolosen pois maaliltaan. Tällä kertaa riski kannatti, kun Heikkisen komea lämäri upposi ohi Partasen.

− Harmittaa vietävästi, ettei johtoasemassa onnistuta pitämään pakettia kasassa, totesi pettynyt K-Vantaa-valmentaja Jami Kauppi.

Jatkoajalla vantaalaisvieraille tarjottiin vielä voittoa ylivoiman muodossa, mutta uhrautuvaisesti pelannut Hokki-alivoima kesti.

Voittomaalikilpailussa Antti Kalapudas laukoi ratkaisevan maalin ja Hokin kauden ensimmäinen kotivoitto oli tosiasia.

− Tuo taistelumoraali joka meidän joukkueellamme oli, sen osalta ansaitsimme mielestäni tuon ylimääräisen pisteen, päätti Laukkanen.

Kumpikin joukkue pelaa lauantaina vieraskaukalossa. Hokki kohtaa viime kauden välierävastustajansa KooKoon Kouvolassa, kun neljännen tappion putkeen kärsinyt K-Vantaa puolestaan matkaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.