Jukureille toinen kiinnitys ennätyspitkässä ottelussa

Jukurit nappasi voiton Suomen historian pisimmässä jääkiekko-ottelussa.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Hokki ja Jukurit rikkoivat taannoisen jääkiekko-ottelun keston Suomen ennätyksen keskiviikkoiltana Kajaanissa. Vahvan kolmannen erän turvin jatkoajalle ottelun vienyt Jukurit juhli lopulta toista kiinnitystä finaalipaikkaan Joonas Kalliolan pysäytettyä kellot aikaan 151.31.

Historiankirjoihin päätyneen ottelun ratkaisumaali syntyi vasta ottelun viidennessä jatkoerässä. Joonas Kalliola jäi ylivoimalla vapaaksi takatolpalle, mistä hyökkääjä sinetöi voiton joukkueelleen.

− Äärettömän ylpeä täytyy olla oman joukkueen sitkeydestä ja uskon, että myös kollega on samaa mieltä, kiitteli väsynyt jukurivalmentaja Antti Pennanen ottelun päätyttyä.

Ottelu lähti liikkeelle Jukurien komennossa. Kummankin joukkueen puolustuspeli oli hyvin tarkkaa, mutta mikkeliläiset olivat Hokkia askeleen edellä maalipaikkojen rakentelussa.

Vierailijat eivät kuitenkaan saaneet kiekkoa ohi varmasti pelanneen Antti Lehtosen, ja paikan saatuaan Hokki viimeisteli illan avausmaalin. Osumasta vastasi kultakypärä Miska Humaloja, jolle osuma oli jo pudotuspelien kuudes.

Humalojan, Riku Toivon ja Janne Nivan muodostama ketju esitti muutenkin Hokin pirteintä osaamista ja sai luotua tilanteita myös vaikeina hetkinä.

− Lähdimme hyvin liikenteeseen. Viidellä viittä vastaan -pelissä olimme niskan päällä. Oli ylivoimahyökkäyksiä ja tyhjääkin maalia, mutta emme niistä tehneet, joten Hokki kyllä ansaitsi tuon johtomaalinsa, Pennanen sanoi.

− Ensimmäinen erä oli meille haasteellinen, kuten kollegakin tuossa sanoi. Kaverilla oli ehdottomasti paremmat maalipaikat, yhtyi vatsataudin vuoksi sivussa ollutta Jari Laukkasta tuurannut Hokki-valmentaja Antti Turunen.

Hokki petrasi toiseen erään

Hokki paransi kiekollista peliään toiseen erään ja sai luotua myös maalipaikkoja enemmän, kuin avauserässä. Jukurit otti kaksi peräkkäistä, turhaa keskialueen rangaistusta, joista ensimmäisen aikana Hokki rokotti.

Jesse Puljujärvi purjehti taidokkaasti kiekon kanssa sisään alueelle ja tarjoili pelivälineen Markus Korkiakoskelle, jolla oli helppo työ niitata 2-0-osuma maalin edestä.

Toisessa erässä myös fyysinen peli nousi suurempaan rooliin. Jarno Pavenin Tomas Mikusiin kulmauksessa kohdistama kova taklaus kuumensi tunteita, ja toisessa erässä jaettiinkin kovia taklauksia puolin ja toisin.

Jukurit tuli tasoihin erikoistilannemaaleilla

− Toiseen erään paransimme, ja kolmannenkin erän viidellä viittä vastaan -pelaamiseen voi olla tyytyväinen. Vastustaja iski kolme maalia erikoistilanteissa, joka lopulta ratkaisi tänään, Turunen totesi.

Kolmas erä lähti mikkeliläisten kannalta riemukkaasti käyntiin, kun Mika Kujanpää riisti kiekon lepsusti pelanneilta kajaanilaisilta keskialueella ja karkasi alivoimalla maalintekoon.

Kolmas erä oli erittäin rikkonainen. Tuomaristi vihelsi lyhyen ajan sisään peräti neljä rangaistusta. Yksi näistä päättyi Jukurien tasoitusmaaliin. Kiekko pomppi pitkään maalin edessä, josta Kalliola latoi lopulta pelin tasoihin. Hokki protestoi maalia raivokkaasti, sillä ennen maalin syntymistä Ville Saukko sai kasvoihinsa osuman mailasta.

Gladiaattorit jättivät kaikkensa kentälle

Ensimmäisen jatkoerän alkaessa moni uskalsi odottaa pikaista ratkaisua, olihan molemmille joukkueille tarjoutunut hyviä tilaisuuksia ratkaista peli jo kolmannen erän lopulla.

Totuus oli kuitenkin kaikkea muuta, sillä lopulta Kajaanissa miteltiin peräti seitsemän kokonaisen ja yhden puolikkaan erän verran. Jatkoaika ei pelillisiä hienouksia tarjonnut, väsymys paistoi molempien otteista, mutta tuumaakaan ei kumpikaan joukkue ollut valmis antamaan periksi.

Myös fyysinen peli jäi pienempään rooliin, sillä energiaa ei tahdottu tuhlata torikokouksiin. Vaarallisiakin tilanteita kuitenkin nähtiin, sillä tuomarilinja oli jatkoajalla erittäin salliva.

Lopulta Jukurien ylivoima tuotti tulosta, kun  Kujanpää pääsi tarjoilemaan kiekon Kalliolalle, joka ohjasi kiekon ohi 54 kertaa torjuneen Lehtosen.

− Todella ylpeä olen tästä ryhmästä ja siitä, millainen sisu ja moraali siellä on tehdä näitä hommia. Nämä ovat niitä hetkiä, joita varten on vuodatettu hikeä punttisalilla, porrastreeneissä ja pururadalla, Turunenkin kiitteli omiaan.

− Ollaan tyytyväisiä kiinnitykseen. Homma jatkuu perjantaina Mikkelissä, Pennanen käänsi katseensa jo tulevaan.

− Voitostahan tästä lopulta pelataan, sitä ei tänään tullut. Sarja on nyt 2-0 kaverille. Voisi sanoa, että tänään tämä sarja vasta lähti kunnolla käyntiin. Jatketaan Mikkelissä, päätti Turunen.