Hokki kesti Hermeksen rynnistyksen

MESTIS / Raportti
Kolmannen erän raju rynnistyskään ei tuottanut Kokkolan Hermekselle perjantaina toivottua tulosta vaan kahden ensimmäisen erän aikana kovalla prosentilla viimeistellyt Kajaanin Hokki piti pisteet kotonaan 4-2-lukemin. Voittonsa myötä linnapaidat nousivat tasaisessa Mestiksessä jo neljännelle sijalle.
haastattelu

Haverinen jatkaa vakuuttavasti
[lue lisää]

Linnapaitojen komea voittomaali oli punakypärä Markus Haverisen käsialaa. Haverisen ringetteviivan tuntumasta lähtenyt lämäri upposi vastustamattomasti Hermes-maalin oikeaan ylänurkkaan ajassa 37.58. Esityön maaliin tekivät ketjukaverit Niko Saarenpää ja Tuomo Laukkanen.

- Seurasin kun Saarenpään Niko ja Laukkasen Tuomo lähtivät hyökkäykseen. Laukkanen ajoi maalille ja jäin taustamieheksi. Sain kiekon Saarenpäältä ja osuin legendaarisella silmät kiinni -vedolla, Haverinen kertasi maaliaan ottelun jälkeen.

- Toisen erän maali oli niin kaunis, että se lämmitti mieltä hyvin paljon. Koko viisikko onnistui siinä, noin hienoa maalia näkee harvoin edes SM-liigassa, Hokki-valmentaja Vladimir Kolek hehkutti Haverisen laukomaa maalia.

Hermeksen kannalta toisen erän lopussa syntynyt 3-1-maali tuli mahdollisimman huonoon aikaan. Joukkue kesti erän alkupuoliskolla todellisen Hokki-rynnistyksen, jonka aikana isännillä oli paikkoja useampaankin maaliin. Uhrautuva peli ja läpi ottelun korkealla suoritettu aggressiivinen karvaus kuitenkin pitivät joukkueen maalin päässä Hokista.

- Toisessa erässä luulin jo, että pääsemme maalin takaa-ajoasemasta tauolle. Sitten sattui yksi nukahdus ja merkkausvirhe omaan päähän, ja Hokki iski todella komean maalin, toimitsijakieltoa kärsivää Pasi Arvosta Hermeksen valmentajana tuurannut Jouni Vuorinen harmitteli.

Silvanderin maalilla taukojohtoon

Hermes aloitti ottelun vauhdikkaasti. Joukkue kesti helposti jo puolen minuutin pelin jälkeen tulleen Ismo Sirenin kaksiminuuttisen ja heti perään seuranneen ylivoimapelin aikana maalitili oli jo lähellä avautua. Mikko Vanninen laukoi päin Hokki-maalilla toisen ottelunsa pelannutta Antti Jokelaa, jonka torjunnan paluukiekko ajautui vapaana olleelle Tommi Jämingille. Jäminki kuitenkin onnistui jotenkin sohimaan kiekon ohi tyhjän kajaanilaismaalin.

Jäminki onnistui maalinteossa viitisen minuuttia myöhemmin. Mies ohjasi Ismo Sirenin siniviivalta lähteneen jäänuoliaisen ohi Jokelan aivan Hokki-maalin edustalta ajassa 8.48. Ylivoimamaalin toiseksi syöttäjäksi kirjattiin Jari-Pekka Pajula.

- Ensimmäisessä erässä pääsimme varkain johtoon ylivoimalla. Sitten Hokki luisteli paremmin kuin me, mutta peli pysyi pitkään tasaisena. Sitten sattui pari nukahdusta ja Hokki teki niistä maalinsa, Vuorinen kommentoi.

Hermeksen ensimmäinen nukahdus sattui ajassa 10.07 maalivahti Eero Kilpeläiselle, jonka taakse Hokki-kapteeni Kimmo Happo ampui tasoituksen suhteellisen helposti. Hapon ringetteviivalta lähtenyt laukaus livahti kokkolalaismaaliin Kilpeläisen mailakäden puolelta. Esityön ylivoimalla syntyneeseen 1-1-osumaan tekivät Iikka Törnvall sekä Veli-Antti Leinonen.

Hokin 2-1-osuman pohjusti upean syötön vasemmasta laidasta antanut Tuomas Nikoskelainen. Mies pelasi Juha Silvanderin läpiajoon hyökkäyssiniviivalta eikä Silvander erehtynyt vaan vei isännät tauolle johtoasemassa. Osuma syntyi ajassa 16.51.

- Ensimmäisessä erässä liikkuvuutemme oli hyvää, mutta emme oikein päässeet kiekkoihin vaan kaartelimme liikaa. Puhuimme siitä poikien kanssa kopissa tauon aikana, Kolek sanoi ottelun jälkeen.

Hermeksen kiri ei riittänyt

Toisen erän lopulla harmittavan takaiskun kokenut Hermes tuli päätöserään raivokkaasti ja isännät olivat hätää kärsimässä. Päätuomari Jarkko Kosonen vihelsi Hokille kaksi suhteellisen helppoa jäähyä, joten Hermes pääsi pyörittämään ylivoimaa erän alkuminuuttien aikana.

Hokki kesti kokkolalaisrynnistyksen erinomaisia koppeja ottaneen Antti Jokelan johdolla. Tärkeillä torjunnoillaan isännät pelissä mukana pitäneen Jokelan hienoin torjunta nähtiin 44. peliminuutilla, kun mies ehti poikittaisliikkeensä jälkeen patjoineen Mikko Vihtolan laukauksen tielle.

- Kolmanteen erään saatiin sellainen liike, jota haluttiin jo alussa. Pojat olisivat ansainneet pisteet pelkästään sen perusteella, mutta Hokki malttoi puolustaa fiksusti vaikka oli jyrän alla. Emme onnistuneet tekemään maalia niistä muutamasta huippupaikastamme, Vuorinen sanoi.

Niin jyrän alla isännät olivat, että jää ei juuri Hermeksen päädyssä kulunut päätöserän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Hokki kuitenkin kesti painostuksen ja käytti aikalisänkin hieman ennen erän puoltaväliä kokkolalaisvyörytyksen ollessa hurjimmillaan. Hermes-maalilla Eero Kilpeläisellä oli suhteellisen leppoisa päätöserä, ensimmäinen kunnon torjuntakin tuli Jarkko Oikarisen veivausten jälkeen 53. peliminuutilla.

Hermes nousi peliin mukaan kun Miika Kurka joutui kaksiminuuttiselle ajassa 55.25. Joukkue otti tuolloin aikalisän ja kymmenen sekuntia myöhemmin maalivahti Kilpeläinen liukui vaihtoaitioon ja jumalpaidat ottivat kuudennen kenttäpelaajan jäälle.

6-4-ylivoima toi tulosta ajassa 56.10 kun Ismo Sirenin siniviivapomppu upposi isäntien maaliin. Syöttäjiksi 3-2-kavennukseen merkattiin Jouni Kulonen ja Tommi Jäminki.

- Kolmas erä ei ollut meiltä niin hyvä. Saimme kaksi mielestäni helppoa jäähyä ja Hermeksellä oli kahdeksan minuutin paine, sitten otin aikalisän. Pelasimme neljä minuuttia neljällä ja teimme sen erittäin viisaasti, Hokki-valmentaja Kolek kiitteli omiaan.

Tasoituksen hakeminen ilman maalivahtia koitui Hermeksen kohtaloksi. Juha Silvander pääsi ottelun päätössekunneilla nousemaan pitkin oikeaa laitaa ja tarjoili kiekon siniviivan ylityksen jälkeen Miika Kurkalle, joka iski kiekon tyhjään kokkolalaismaaliin ajassa 59.59. Aapo Aro ei ehtinyt aivan estää maalin syntyä, vaikka mies saikin mailansa osittain väliin heittäytymisensä ansiosta.

Kolek tyytyväinen voittoon

uutinen

Hokki purki Lahesalun sopimuksen
[lue lisää]

- Pitää olla tyytyväinen voittoon. Peli oli erittäin tasainen ja tasaviisikoin pelasimme ihan ok. Tiesin että Hermes on vahva ylivoimalla ja he tekivätkin sen aikana molemmat maalinsa. Sanoin jo ennen ottelua, että Hermes on kovempi joukkue kuin syksyllä ja he todistivat sen tänään. Siksi voitto maistuu erityisen hyvältä, Kolek iloitsi.

- Se vähän harmittaa, että yleisö ei tule katsomaan pelejämme. Nyt on perjantai-ilta, ulkona sataa ja pelaamme täällä huippukiekkoa. Harmi kun ihmiset eivät näe sitä. Toivon, että he tulevat seuraavaan Sport-peliin suuremmalla joukolla, Kolek jatkoi.

Hermeksen vaihtoaitiossa oli perjantaina totuttua väljempää Pasi Arvosen ja Jens Friisin kärsiessä toimitsijakieltojaan. Kaksikkoa tuuranneella Jouni Vuorisella oli kiireinen iltapuhde vierasjoukkueen vaihtoaitiossa.

- Kun pelin vauhti ja tempo nousevat, ei siinä ehdi ohjaamaan pelaajia. Sen vaan kun huolehtii, että viisi miestä menee kerrallaan kentälle ja kaksi niistä on pakkeja. Kaveri kun olisi niin tämä olisi helpompaa. Toisaalta tämä oli pelaajilla jo etukäteen tiedossa, emmekä saaneet yhtään jäähyä väärästä vaihdosta, Vuorinen sanoi.

Hokin Lukko-lainoista maalivahti Antti Jokela jatkaa joukkueen mukana varmuudella 17. päivänä pelattavaan Jukurit-otteluun. Puolustaja Otto Honkaheimon tilanteesta neuvotellaan Lukon kanssa maanantaina.

Kentälliset ottelun alussa:

Hokki:

10 Miika Kurka - 8 Jarkko Oikarinen - 9 Kimmo Happo

39 Tuomas Nikoskelainen - 41 Teemu Virtala - 19 Juha Silvander

14 Markus Haverinen - 21 Tuomo Laukkanen - 16 Niko Saarenpää

22 Ville Meriläinen - - - 96 Joonas Karjalainen

34 Veli-Antti Leinonen - 5 Iikka Törnvall

7 Tuomo Kortelainen - 29 Otto Honkaheimo

95 Jarkko Heikkinen - 18 Antti Halonen

12 Sampo Ylisiurua

33 Antti Jokela (35 Joni Myllykoski)

Ville Meriläinen ja Sampo Ylisiurua eivät saaneet jääaikaa.

Hermes:

15 Tommi Jäminki - 28 Jari-Pekka Pajula - 24 Mikko Vanninen

27 Joni Lindlöf - 17 Jukka-Pekka Koistinen - 18 Jarno Kantelus

12 Matti Pesonen - 16 Jouni Kulonen - 33 Jani Kylmämaa

26 Henri Hietaharju - 11 Olli-Pekka Kopiloff - 25 Mikko Vihtola

7 Aapo Aro - 10 Ismo Siren

5 Antti Niemi - 4 Jeff Mason

6 Jesper Söderholm - 22 Sami Nummi

30 Eero Kilpeläinen (32 Vesa Lahtonen)

» Lähetä palautetta toimitukselle