Hokki harjoitteli Hermeksen nurin

MESTIS / Raportti
Kajaanin Hokki ja Kokkolan Hermes iskivät torstaina yhteen jo kolmannen kerran tänä kesänä. Kahden aiemman harjoitusottelun tapaan Hokki oli parempi myös joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa. Kaksi uutta pelaajaa esitellyt kotijoukkue korjasi voiton 5-1-lukemin.

Hermes tuli Kajaaniin valkoiset pelipaidat mukanaan, joten Hokki joutui kaivamaan naftaliinista Suomi-sarja-aikaiset siniset pelipaitansa. Outo uniformu ei isäntien peliä sekoittanut ja linnapaidat siirtyivätkin 1-0-johtoon jo ajassa 4.46 kun Iikka Törnvallin siniviivalämäri upposi Hermes-vahti Eero Kilpeläisen selän taakse. Esityön Törnvallin osumaan tekivät sveitsiläissentteri Alexis Weber ja Veli-Antti Leinonen.

Kilpeläinen oli hyvin työllistetty läpi erän ja mies joutui venymään kerta toisensa jälkeen kajaanilaishyökkäysten tielle. Todelliseen huippupelastukseen Kilpeläinen venyi katkaistessaan mailallaan Joonas Karjalaisen etenemisen. Karjalainen ei onnistunut ujuttamaan Weberin tarjoilemaa kiekkoa ohi Kilpeläisen.

Hermes oli varsinkin kahden ensimmäisen erän aikana pelkkä vastaantulija, eikä Hokin maalia vartioineelle Joni Myllykoskelle kirjattu avauserässä kuin viisi torjuntaa. Kertaalleen Hermes tosin kolkutteli Hokki-maalin kehikkoa, mutta Jukka-Pekka Koistisen ylivoimalla ampumaa ylärimalaukausta lähemmäs eivät jumalpaidat avauserässä päässeet.

- Meidän peli on parantunut selvästi viime lauantain Joensuun pelistä ja se on positiivinen asia. Olemme onnistuneet harjoituksissamme, mutta vielä emme tiedä Mestiksen todellista tasoa. Hermeksellä on kokenut joukkue ja uskon että he ovat sarjassa kovempia, Hokin valmentaja Vladimir Kolek kertasi pelin jälkeen.

Hokki käytti avauserän ainoan ylivoimansa hyväkseen kun vasenta laitaa pitkin kiekon Hermes-alueelle tuonut Ville Meriläinen löysi maalinedustalta Joonas Karjalaisen, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä Hermes-maaliin Eero Kilpeläisen jalkojen välistä. Peliä oli tuolloin pelattu 12.01.

Hokin tehominuutti toisen erän valopilkkuna

Hokki säästeli jo avauserän jälkeen pelaajiaan, sillä puolustaja Antti Halonen ei palannut kaukaloon kahteen viimeiseen erään. Kolekin mukaan nivusvammaa poteneen Halosen peluutuksessa ei otettu mitään riskiä. Ajassa 23.56 isäntien rivit harvenivat entisestään kun Juha Silvander poistui sairaalaan tikattavaksi. Silvanderin purukalusto sai puutavaraa Sami Nummelta, joka sai tilanteesta 2+2 minuutin jäähytuomion.

- Antti ei pelannut avauserän jälkeen ja Happo sekä Nikoskelainen jättivät päätöserän väliin. Lisäksi Silvander sai tikkejä ja menetti hampaita, Kolek sanoi.

Isännät hukkasivat erän alussa kahden minuutin 5-3-ylivoiman, mutta erän loppupuoliskon ylivoimapeli osoittautui jälleen toimivaksi. Ville Vimpari laukoi Hokin kolmannen osuman suoraan Kimmo Hapon esityöstä. Ketjun kolmantena lenkkinä pelannut Tuomas Nikoskelainen palkittiin myös syöttöpisteellä.

Punavalo syttyi Hermes-vahti Kilpeläisen takana seuraavan kerran vain 23 sekuntia edellisen osuman jälkeen. Jarkko Oikarinen tarjoili kiekon maalin takaa Joonas Karjalaiselle, joka iski kiekon maaliin jo ottelussa tutuksi tulleeseen tapaan suoraan syötöstä. Hermes-maalin oikeaan ylänurkkaan kiekon laukoneen Karjalaisen osumaan merkattiin syöttäjäksi myös Markus Haverinen.

Hermeksellä oli tilaisuutensa kavennukseen kun se pääsi pelaamaan neljä minuuttia ennen toisen erän päättymistä tasan kaksi minuuttia 5-3-ylivoimaa isäntien Sampo Ylisiuruan ja Tuomo Laukkasen hankittua yhtä aikaa kaksiminuuttiset. Luokaton kokkolalaisylivoima meni kuitenkin kiekkoa siirrellessä, eikä viidesti toisessa erässä torjunutta Joni Myllykoskea edes testattu kunnolla.

- Ei tässä kauhean hyvillä mielin voi olla. Virheiden määrä on huikea ja tekemisen laatu ei ole sitä mitä sen pitäisi olla. Tämä on vähän happy family -meininkiä, asiat hoidetaan kunnolla kentän ulkopuolella ja yritystä on, mutta maltti ja järki puuttuvat, Hermes-luotsi Pasi Arvonen analysoi ottelun jälkeen.

Vieraatkin maalin makuun päätöserässä

Kamppailun päätöserä ei erikoisia hienouksia tarjonnut. Ottelun tasaisin se kuitenkin oli, siitä kertovat jo maalivahtien torjunnatkin (Myllykoski 5, Kilpeläinen 3). Hermes onnistui avaamaan maalitilinsä ajassa 45.09 kun Tuomo Kortelaisen kaatuminen avasi paikan kaksikolle Mikko Uusitalo - Joni Lindlöf eikä se erehtynyt, sillä Lindlöf iski kiekon maaliin takatolpalta Uusitalon nappisyötöstä. Maalin syöttäjäksi kuulutettiin myös Jari-Pekka Pajula, mutta pöytäkirjaan kumpikaan esityön tekijä ei päässyt.

- Peli parani pikkuisen kun jätettiin yksi kenttä pois jaloista pyörimästä. Se, mikä huolestuttaa on se, että olemme hakeneet likaisen työn tekijöitä eikä niitä näkynyt. Kurvaillaan pois irtokiekoista eikä taklata loppuun asti. Ehkä luullaan, että asiat ovat hyvin vaikka ne ovat vielä hakusessa, Arvonen sanoi.

Hermeksen kavennusta läheltä katsonut Tuomo Kortelainen pääsi yrittämään maalintekoa pian kokkolalaiskavennuksen jälkeen, mutta miehen laukaus pysähtyi maalikehikkoon. Kertaalleen linnapaidat kuitenkin vielä saivat kiekon ohi Eero Kilpeläisen. 5-1-osuma oli samalla isäntien kolmas ylivoimamaali.

Veli-Antti Leinonen pelasi kiekon omalla siniviivalla Ville Vimparille, joka löysi pystyavauksellaan hyökkäyssiniseltä kohti maalia menossa olleen Ville Meriläisen ja pelasi tämän läpiajoon. Meriläinen harhautti Kilpeläisen sivuun ja siirsi kiekon jäätä pitkin kokkolalaismaaliin ajassa 50.39.

Hokin ottelut jatkuvat jo perjantaina SM-liigaan nousseen KalPan kotiluolassa. Linnapaidat lähtevät Kolekin mukaan matkaan hyvin samanlaisella joukkueella kuin Hermes-otteluunkin.

uutinen

Juho-Tuomas Appel pitkään sivussa
[lue lisää]

- Antti Halonen ei pelaa, se on selvä, sillä en halua ottaa mitään riskejä. Kaikki tänään pelanneet haluan mukaan ja lisäksi haluaisin puolustukseen Teemu Rintaniemen armeijasta.

Hermes pelaa seuraavan harjoitusottelun ensi viikon perjantaina. Kokkolassa pelattavassa ottelussa vastaan luistelee Hokki.

- Meillä on vielä kolme viikkoa aikaa harjoitella tekemistä ennen sarjan alkua. Töitä on kovasti, mutta aikaakin on, Arvonen totesi.

Kentälliset ottelun alussa:

Hokki:

3 Tuomas Nikoskelainen - 20 Ville Vimpari - 9 Kimmo Happo

14 Markus Haverinen - 8 Jarkko Oikarinen - 24 Juha Silvander

13 Miika Kurka - 21 Tuomo Laukkanen - 55 Niko Saarenpää

22 Ville Meriläinen - 31 Alexis Weber - 17 Joonas Karjalainen

34 Veli-Antti Leinonen - 4 Iikka Törnvall

95 Jarkko Heikkinen - 18 Antti Halonen

6 Tuomo Kortelainen - 23 Marko Tuomainen

15 Sampo Ylisiurua

35 Joni Myllykoski (1 Tuomas Lohtander)

Hermes:

24 Mikko Vanninen - 23 Jani Uski - 10 Ismo Siren

27 Joni Lindlöf - 28 Jari-Pekka Pajula - 18 Jarno Kantelus

26 Henri Hietaharju - 17 Jukka-Pekka Koistinen - 33 Jani Kylmämaa

12 Matti Pesonen - 11 Olli-Pekka Kopiloff - 14 Mikko Uusitalo

7 Aapo Aro - 8 Mikko Jortikka

6 Jesper Söderholm - 22 Sami Nummi

38 Markus Tuomaala - 5 Antti Niemi

3 Jarmo Heikkilä

30 Eero Kilpeläinen (32 Vesa Lahtonen)

» Lähetä palautetta toimitukselle