Hokin ja Hermeksen paremmuuden erona jälleen yksi maali: "Kiekon kanssa pelaaminen oli avain"

Jesse Huhtala veivasi Hokki-puolustuksen estelyistä huolimatta tasoitusmaalin.
Hermes saalisti tasaisessa pelissä arvokkaat vieraspisteet Kajaanista lukemin 1-2. Ottelu oli joukkueiden aikaisempien kohtaamisten tapaan vauhdikas ja tasainen ratketen vasta loppuhetkillä.

Hokin pudotuspelihaaveet saivat lunta tupaan, kun Hermes ryöväsi kajaanista kolme pistettä. Hokki siirtyi ottelussa 1-0-johtoon avauserässä, mutta aktiivista vieraskiekkoa pelannut Hermes nousi rinnalle ja ohi kahdella vastahyökkäysmaalillaan.

− Tiesimme, että kaveri tulee kotonaan kovaa. Olimme ihan hyviä kiekolla jo toisessa erässä. Ehkä pelin iso kuva on, että pelasimme hyvää ja laadukasta kiekollista peliä, pääsimme sieltä paineen alta pois. Mielestäni se antoi meille avaimet tähän otteluun, summasi Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula.

− Samaa tapahtumaa katsoimme. Tulokseen kun mennään, niin kaverin kaksi maalia olivat sitä, että olimme kiekollisesti huonompia ja huolimattomampia. Viisi-viisi -pelissä kaverilla oli varmasti hyvää puolustamista, mutta kyllä hyökkääjät vähän pikkupojiksi jäivät. Ei ollut kiimaa voittaa omia yksi vastaan ykkösiä, summasi Hokki-kollega Jari Laukkanen.

Avauserä kahden kovaa karvaavan joukkueen välillä oli kaksijakoinen. Erän alku eteni lievästi Hermeksen komennossa, mutta loppua kohden ja erityisesti maalinsa jälkeen Hokki siirtyi kuskin paikalle.

Viihdyttävässä erässä maalipaikkoja syntyi molemmissa kenttäpäädyissä, kuten Hermeksen kultakypärä Niklas Appelgrenin läpiajo ja Radek Koblizekin loistopaikka toisessa päädyssä. Maalivahdit olivat kuitenkin erittäin hyvässä vireessä.

Hermeksen erikoistilannepelaaminen oli heikkoa edellisessä ottelussa Espoo Unitedia vastaan, ja myös Hokki-pelin avausosuma syntyi Hokki-ylivoimalla. Maalintekijänä irtokiekosta Anton Ollikainen. Vastaavasti avauserän oman ylivoimatilaisuutensa vieraat hukkasivat.

Hermeksen pyörremyrsky käänsi pelin

Toisen erän Hermes aloitti loistavasti. Kokkolalaiset myllyttivät peliä kuin ylivoimalla ja loivat myös tukun maalipaikkoja, mutta Sami Väliharju kesti. Mainoskatkon jälkeen Hokki pääsi hieman rikkomaan jumalrintojen myllytystä, mutta kaikkinensa erä oli täysin vieraiden.

Hokki näytti jo selviävän tauolle kuivin jaloin, mutta lopulta tasavajailla pelatessa Jesse Huhtala karkasi Hokki-virheen seurauksena läpiajoon ja ohitti Väliharjun rystypuolelta.

− Pääsimme laadukkaasti tuonne hyökkäysalueelle varsinkin toisessa erässä. Saimme siinä muutaman huippupaikan, joista emme tehneet. Tuli siinä sitten pieni pelko, että näinkö tässä käy, että kaverin maalivahti ryöstää ihan kokonaan. Onneksi saimme sen yhden siihen, Karhula huokaisi.

Kajaanilaisilla oli erässä kosolti onnea mukana, sillä lukuisten tolppiin ja ohi suuntautuneiden maalintekoyritysten lisäksi Hermeksen johtomaali kävi vain senttien päässä, kun kiekko pyöri Väliharjun takana maaliviivalla.

Toisella erätauolla Hokki oli kerännyt itseään, ja päätöserässä kamppailtiinkin tasaisissa merkeissä. Erän lähestyessä loppuaan siirtyivät vieraat johtoon. Hermes käänsi pelin nopeasti keskialueella, Antti Paavilainen tarjoili ja Saku Kivinen laukoi kiekon maaliin.

− Kolmanteen erään jatkoimme aika hyvin. Mietin tuossa erän puolivälissä, että laitan voittomaalin tekijämme pois. Onneksi en laittanut, niittasi sitten voittomaalin. Se, miten kiekon kanssa pelasimme oli avain tälle iltaa, hymähti Karhula.

Loppuminuuttien aikana Hokki ei saanut minkäänlaista kiriä aikaan. Hermes piti kiekkoa kajaanilaisten päädyssä ja jatkoi korkeaa karvaustaan. Maalivahdin kajaanilaiset saivat vedettyä pois vasta kymmenen sekuntia ennen erän loppua, eikä tasoitus käynyt lopulta lähelläkään.

− Jälleen kerran maalin peli, kuten aikaisemmin tällä kaudella. Sanoin ennen peliä, että yksittäisten pelaajien ratkaisut tulevat näyttelemään isoa roolia, ja siinä osuin mielestäni oikeaan, miten tuohon tulokseen muutamat ratkaisut sitten vaikuttivat. Kaksi erää olimme huonompia, joten ansaitut pisteet Hermekselle, Laukkanen päätti.

Hokki jatkaa pelejään perjantaina kotikaukalossaan, kun vastaan saapuu Jokipojat. Hermeksen seuraava peli on vuorossa lauantaina Kokkolassa IPK:ta vastaan.