FPS nöyryytti Hokkia Kajaanissa

Mestis-kolmonen Kajaanin Hokki palasi torstaina tylyllä tavalla maanpinnalle kahden hyvän pelin jälkeen. Ennakkoluulottomasti kaukalossa liikkunut vajaamiehinen sarjajumbo FPS haki pisteet Hokilta ansaitusti lukemin 3-5 (1-1,2-2,0-2). Voitto oli Palloseuralle jo toinen peräkkäinen.
haastattelu

Oskar Essen iski ratkaisun
[lue lisää]

- Kyllä jokainen voitto tuntuu tosi hyvältä. Sen verran on turpaan tullut tällä kaudella, FPS-luotsi Karri Kivi myhäili ottelun jälkeen.

Kivellä on syytäkin tyytyväisyyteen, sillä FPS otti torstaina voittonsa täysin ansaitusti. Hokin peli ja asenne olivat valovuoden jäljessä tiistaisesta Jukurit-ottelusta, mutta se ei vähennä lainkaan Palloseuran voiton arvoa.

Hokin valmentaja Kai Suikkanen ei osannut ottelun jälkeen kertoa, mistä linnapaitojen vaisuus johtui.

- Vaikea sanoa. Tiistain jälkeen ei painotettu mitään muuta kuin tätä peliä. Puhuimme poikien kanssa ja kaikki piti olla valmista, mutta se ei riitä. Olen sanonut aikaisemminkin, että hyvänä päivänä me voitamme minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa ja huonona päivänä häviämme kaikille.

FPS löysi pelinsä kymmenen minuutin jälkeen

Ottelun alku lupaili kajaanilaisittain hyvää, sillä puolustaja Jussi Erkkilä vei isännät johtoon jo ajassa 3.37. Erkkilän siniviivalaukaus livahti maaliin hitaasti tilanteessa liikkuneen Ville Hostikan patjan alta luvattoman helposti, sillä Hostikan edessä ei ollut minkäänlaista maskia.

Esityön Erkkilän maaliin tekivät Tuomas Nikoskelainen ja Teemu Virtala. Nikoskelaisen hankkima syöttöpiste oli yksi Hokin harvoista ilonaiheista torstaina, sillä mies siirtyi pisteensä turvin Mestiksen pistepörssin kärkipaikalle. Nikoskelaisen pistesaldo syksyn peleistä on 8+16.

Vaikeuksissa kamppailun alussa olleen FPS:n kone käynnistyi avauserän puolivälissä. 1-1-tasoitus syntyi ajassa 10.34, jolloin Tino Sandhu iski Mestis-uransa avausmaalin komealla tavalla. Sandhu nousi maalille röyhkeästi Antti Halosen ja laidan välistä, jätti Halosen luistelemaan taakseen ja nosti kiekon rystyllään maalin oikeaan ylänurkkaan. Esityön maaliin tekivät Tommi Heinonen ja Kim Vähänen.

Enempää maaleja ei avauserässä nähty, vaikka vihreisiin pukeutuneilla vierailla olikin erinomainen paikka karata johtoon alivoimalla hieman erän puolivälin jälkeen. Markus Ojalan omalta siniviivalta hyökkäyssiniselle antama pystysyöttö avasi Palloseuralle nopeasti 2-0-hyökkäyksen. Ojalan syötöstä läpiajoon päässyt Tommi Heinonen laukoi kuitenkin suoraan päin Petri Koivistoa.

Haverinen loukkaantui toisen erän alussa

Toinen erä tarjosi dramatiikkaa jo heti ensimmäisellä minuutilla, kun Markus Haverinen loukkasi itseään kiekontavoittelutilanteessa omalla siniviivalla. Mies taisteli kuitenkin alivoimatilanteen loppuun asti ja sai jopa torjuttua yhden forssalaislaukauksen heittäytymisellään.

Hieman tämän jälkeen Haverinen pääsi luistelemaan vaihtoon, josta matka jatkui pian tutkimuksiin pukukopin kautta. Pukukoppiin Haverinen poistui vasenta kättään roikottaen ajassa 21.59.

- En nähnyt tilannetta, enkä tiedä vielä mikä hänellä on. Hän lähti koppiin ja saman tien lääkäriin, Suikkanen totesi.

- Meiltä puuttui tänään kaksi hyökkääjää, ja kun Haverinen joutui sivuun ja Meriläinen istui kymppiään, jouduimme tiivistämään pakkaa. Kolmannessa erässä siirryimme kolmeen ketjuun, mutta se ei parantanut otetta. Teimme hirveitä virheitä, Suikkanen jatkoi.

FPS siirtyi johtoon ajassa 27.02, jolloin Pekka Rautio iski maalinedusruuhkassa saamansa paluukiekon kajaanilaismaaliin. Syöttöpiste kirjattiin Oskar Essenille ja Joni Kujalalle, jotka molemmat pelasivat vahvan pelin.

- Joskus tekee mieli nostaa joku pelaaja esille. Tänään sellainen on Joni Kujala. Loistava peli häneltä, Kivi kehui luottopuolustajaansa.

Hokin tehominuuttikaan ei pysäyttänyt Palloseuraa

Hokki löysi hetkellisesti virtaa koneeseensa ottelun puolivälissä. Tuolloin joukkue iski kaksi maalia minuutissa ja kolmessa sekunnissa ja siirtyi uudelleen johtoon.

Isäntien toinen maali oli Antti Jaatisen käsialaa. Hokki joutui pistämään ykkösylivoimansa uuteen uskoon Haverisen jouduttua sivuun, mutta se ei tahtia hidastanut sillä Jaatinen iski maalinsa vain 13 sekunnin ylivoimapyörityksen jälkeen maalin edustalta. Esityön ajassa 29.23 syntyneeseen osumaan tekivät Jarkko Heikkinen ja Teemu Virtala.

3-2 syntyi ajassa 30.26 komean kuvion päätteeksi. Antti Erkinjuntti pääsi nousemaan keskialueelta ja käytti kiekkoa Antti Kangasniemellä, joka jatkoi pelivälineen takaisin Erkinjuntille. Erkinjuntti päätti tilanteen laukomalla kiekon varmasti FPS-maaliin.

- Toisessa erässä pääsimme 3-2-johtoon, ja tuntui että peli kääntyy meille, mutta mitä vielä. Emme taklanneet ollenkaan emmekä uskaltaneet ottaa mustelmia. Tämä oli huono peli meiltä, mutta se ei vähennä yhtään FPS:n voiton arvoa, Suikkanen kertasi.

FPS tasoitti kamppailun vielä ennen toisen erän loppua Hokin löysän alivoimapelaamisen takia. Puolustajat Antti Uitto ja Mikko Saavinen sekä hyökkääjät Niko Saarenpää ja Tuomo Laukkanen seurasivat läheltä kun Veli-Matti Savinainen huitaisi kiekon maalin vasemman tolpan juureen ajassa 39.59. Syöttäjiksi merkattiin illan toiset tehopisteensä saalistaneet Oskar Essen ja Pekka Rautio.

- FPS:n kolmas maali kuvasti hyvin peliä. Kaksi meidän pakkia seisoi paikallaan, hyökkääjä löi mailaan, otti kiekon ja teki maalin. Puuttui vain että he olisivat nokkaa kaivaneet, Suikkanen murehti.

Essen iski voittomaalin päätöserän alussa

Kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Oskar Essen kruunasi iltansa ottelun voittomaalilla ajassa 45.29. Essen ehti ensimmäisenä Markus Ojalan laukomaan ja Petri Koiviston torjumaan kiekkoon ja nosti pelivälineen varmasti Hokin maaliin.

Linnapaidat eivät kyenneet nousemaan voittotaisteluun missään vaiheessa kolmatta erää, vaikka kamppailun loppu FPS-päädyssä kuluikin. Hokki haki rohkeasti tasoitusta vaihtamalla Koiviston kuudenteen kenttäpelaajaan ensimmäisen kerran jo ajassa 56.47.

Isäntien ottama riski kostautui ajassa 57.33, jolloin Lasse Lintula löi kiekon punaviivan takaa keskelle tyhjää kajaanilaismaalia. Syöttöpisteet merkattiin Tino Sandhulle ja Jarno Kantelukselle.

- Ryhmä kapenee, mutta mukana olijat taistelevat. Katsoin juuri ennen peliä sitä kokoonpanoa, jolla olimme täällä kuusi viikkoa sitten, ja siitä porukasta on hävinnyt 11 miestä, Karri Kivi iloitsi.

- Tänään meillä oli mukana neljä vakipuolustajaa. Lisäksi A-junnujen Tuomas Kauti tuli mukaan ja pelasi joitakin hajavaihtoja, mutta tietyt kaverit pelasivat todella paljon. Sentteri Markus Ojala siirtyi pelin jälkimmäiseksi puoliskoksi puolustajan paikalle helpottamaan alakerran miesten kuormitusta, Kivi jatkoi.