Hermeksen pitkä kotiputki poikki – "Yksi kypsimmistä vieraspeleistä"

MESTIS / Raportti
Aki Keinänen iski Kokkolassa kaksi ja syötti yhden.
TUTO otti sarjakärjessä viilettävää SaPKoa kiinni taas kolmen pinnan verran, kun joukkue haki täyden pistepotin Kokkolasta. Kotitappio oli kolmantena olevalle Hermekselle ensimmäinen sitten joulukuun alun.

Hermeksen seitsemän ottelun mittainen kotivoittoputki katkesi lopulta melko tylyin numeroin, kun TUTO oli vahvempi maalein 2−5 (0−1, 2−2, 0−2).

Kotijoukkueen päävalmentaja Antti Karhula valitteli ennen kaikkea eroa joukkueiden fyysisyydessä.

− Sinänsä en tiedä, voiko tappioon olla niin hirveän pettynyt, mutta varsinkin ensimmäiseen erään olen. Kaveri oli paljon valmiimpi, voitti järjestään kamppailut ja oli irtokiekoissa aina ensimmäisenä. Ei se niin voi mennä, että vaan odotellaan ja katsellaan, Karhula ihmetteli.

− TUTO oli aktiivinen, valmis ja kova kamppailuissa. Vähän jäätiin, ikävä kyllä. Toivottavasti tämä on niin sanottu hyvä tappio, että opitaan jotain, mitä pitää olla, jos haluaa voittaa kovia joukkueita.

Turkulaisten Hannu Kuru vei avauserässä TUTOn johtoon, ja toisessa erässä Aki Keinänen (2+1) iski 0−2-lukemat. Hermes väänsi Keinäsen maalin jälkeen tilanteen tasoihin Jesse Huhtalan ja Kristian Kankaan osumilla.

Heti tasoituksen jälkeen kokkolalaisten Samu Markkula epäonnistui rangaistuslaukauksesta, mikä oli Karhulan mukaan yksi käännekohdista.

− Toisessa erässä päästiin vähän peliin mukaan, ja siinä oli ehkä meidän momentumikin rankkarin kohdalla. Olisiko innostuttu lisää siitä, jos olisi mennyt, hän mietti.

Osapuolista TUTO oli se, joka innostui Rasmus Rinteen torjumasta rankkarista ja oli jälkimmäisen puolikkaan ratkaisija. Keinäsen 2−3-ylivoimamaali reilu minuutti rankkarin jälkeen jäi ottelun voittomaaliksi.

Päätöserässä turkulaisten Kristian Tuohilampi ja Joonas Toivanen löivät vielä lisäosumat taululle.

− Peli oli tosi laadukas puolin ja toisin. Meiltä todella kypsä, yksi kypsimmistä vieraspeleistä tänä vuonna. Oltiin kärsivällisiä, vakuuttava voitto meille. Helpolla se ei tullut, mutta laadukkaasti, TUTO-luotsi Miika Elomo summasi.

− Hienoa oli saada Anssi Virkki takaisin. Rinteellä maalissa oli erinomaiset otteet, viittasi Elomo 19 kertaa torjuneeseen veskariin.

» Lähetä palautetta toimitukselle