Paavo Hölsä ja maalitehokkuus toivat RoKille vierasvoiton Hermeksestä

MESTIS / Raportti
Oma koira puri, kun viime kaudella Hermeksessä pelannut Kristian Kangas teki ottelun avausmaalin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Rovaniemeläiset avasivat revanssipelit Hermestä vastaan vahvasti pelaten omilla vahvuuksilla ja järkevän maltillisesti, vaikkakin vielä jäi parannettavaa. Edellisen kerran RoKi on voittanut Kokkolassa lähes kaksi vuotta sitten 30.12.2015.

Rovaniemeläiset ottivat selkeän vierasvoiton Kokkolasta lukemin 5−1. Kokkolalaisten hyvästä paineistuksesta huolimatta kotijoukkue Hermes sai taisteltua oman ainoan maalinsa vasta aivan ottelun lopulla. RoKi puolestaan käytti omat paikkansa erittäin tehokkaasti.

− Siinä mielessä hyvä peli, että kolme pistettä enempää ei voi saada ja voittoa ei ole koskaan helppo saada täältä, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen tuumasi maltillisesti.

Hermes aloitti ottelun vahvasti saaden tilanteen aikaiseksi RoKin maalille alle puolessa minuutissa. Videotarkistuksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin, kun kiekon päällä maannut Paavo Hölsä puskettiin kiekon kanssa maaliin.

Kokkolalaisten vahva avaus hyytyi nopeasti hetken sekavan vaiheen aikana. RoKi lähti painamaan voimalla hyökkäyksiä Hermes-päätyyn ja käänsi pelin hallinnan itselleen. Paineistaminen toi avausmaalin erän puolessa välissä, kun oma koira puri Kristian Kankaan muodossa.

− Meiltä erittäin hyvä startti peliin, vaikka käytiinkin heti katsomassa videolta ensimmäistä tilannetta. Ensimmäinen erä oli hyvää pelaamista, pystyttiin luomaan paikkoja, puolustettiin ja pelattiin järkevästi, Karjalainen jatkoi.

Ensimmäinen erä oli vieraiden tiukassa otteessa, eivätkä isännät saaneet omaa koneistoa täysin käyntiin RoKin vyöryessä Hermeksen puolustusalueelle. Hermeksen luotsi Antti Karhula oli tyytymätön omiensa esitykseen.

− Eka erä meni meiltä täysin ohi, tekisi mieli sanoa aika pahoja sanoja, mutta en tiedä miten tuon alun olisi pitänyt sytyttää. Ihan lapasia oltiin, ja RoKi oli hyvä vieden erää selkeästi.

Kotijoukkueen herääminen ei auttanut

Toiseen erään Hermes tuli paremmalla jalalla ja sai hyvällä karvauksella paineistettua RoKin pelaajia. Rovaniemeläisten vastahyökkäykset kuitenkin ajoi ottamaan rangaistuksia, mikä rikkoi kokkolalaisten peliä turhaan, vaikkakin kotijoukkue esitti erinomaista alivoimapelaamista.

− Toisessa erässä alivoimatapot alkoivat sytyttämään porukkaa ja alettiin taistelemaan, Karhula antoi hiukan tunnustusta omilleen.

Erän aikana Hermes sai luotua useita loistopaikkoja ja pyörityksiä RoKin maalinedustalle. Näissä kaikkien yläpuolelle kuitenkin nousi Paavo Hölsä, joka napsi väliin upeita torjuntoja.

− Onhan nuo yritykset maalipaikoissa ihan luokattomia, ja sitten vastustaja kävi luvattoman helposti niittaamassa kolme maalia. Kyllähän se syö aika rotanlailla, Karhula manasi.

− Toisessa erässä meidän pelaaminen ei ollut niin hyvää, mutta Hölsä otti tarvittavat kopit, RoKin kapteeni Henri Joki-Erkkilä kertasi.

Hölsän pitäessä oman maalinsa puhtaana RoKin nelosketju syöksyi hyökkäyksiin ohi Hermes puolustuksen Samuli Jukurin maalille. Hermeksen hallinta ei auttanut, kun Malo Ville ja Julius Hermonen tarjoilivat maalipaikat Eemeli Heikkiselle ja Tino Metsävainiolle vuorollaan.

Viimeinen kulki samalla lailla kuin toinenkin Hermeksen paineistaessa hyvällä liikkeellä ja syöttöjen löytäessä kohteensa. Kotijoukkueen pelihallinta avasi paikkoja hyökkäyspäässä vieraiden puolustuksen hajotessa ajoittain, mutta kovasta pyörityksestä huolimatta kiekkoa ei saatu ohi Hölsän edes tuurilla.

− Toinen ja kolmas erä... Paljon on tekemistä kiekollisissa valinnoissa ja pelikurissa. Siinä, kun oltiin kolme nolla johdossa ja vastustaja avasi vähän lisää sitä peliä, oltiin haasteessa sen kanssa, ei saatu merkattua äijiä. Paineen alla taas ei pystytä voittamaan niitä hetkiä, Karjalainen avasi omiensa ongelmakohtia.

Vieraat pitivät johtoasemansa loppuun asti

RoKi väläytti aina tilaisuuden tullen hyökkäyksensä vaarallisuutta kääntäessä pelin nopeasti Hermeksen päähän. Samalla kaavalla syntyi RoKin neljäs maali Olli-Matti Järvelän toimittaessa kiekon nollakulmasta ohi Jukurin.

Kokkolalaisten tilaisuus tuli viidenkymmenen minuutin kohdalla RoKin joutuessa ottelussa ensimmäisen kerran alivoimalle. Hermes sai pyöritettyä ylivoimaansa kohtuudella ja löysi vetopaikkoja, mutta edelleen maalinteko oli tuskaisen vaikeaa.

Lopulta Hermeksen vahva taistelu toi alivoimalla ensimmäisen kavennusmaalin. Maali merkittiin Niki Blombergille, mutta kiekko luikahti Hölsän längistä oman pelaajan Riccardo Sartorin kurottaessa mailallaan kiekkoon. Pelin sinetti nähtiin jo ajassa 56.44, kun Olli-Aleksi Pietilä heitti pelivälineen omalta alueelta tyhjään maaliin.

− Meiltä jämäkkää ja hyvää vieraspeliä, kehui Joki-Erkkilä.

− Ei siitä ansaitsekaan mitään, jos ei ole heti pelin alusta valmiina, niin se on vaikea kääntää sitten, kova opiskelun paikka, tyytymätön Karhula totesi lopuksi.

Hermeksen ja RoKin keskinäiset pelit jatkuvat lauantaina Rovaniemellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle