Kaksi sekuntia ja 22 sekuntia - "Hieno tapa voittaa jääkiekkopeli"

MESTIS / Raportti
Kokkolassa nähtiin totutun tiukka kamppailu Hermeksen ja RoKin välillä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kokkolan keskiviikkoillassa tarjoiltiin katsojille kiivastempoinen ottelu Hermeksen ja RoKin välillä, eikä kamppailusta tapahtumia puuttunut. Jatkoajalle venyneen jännittävän ottelun vei nopealla 4−3-voittomaalilla vierasjoukkue RoKi.

Kokkolan Hermeksen ja RoKin ottelusta oli odotettavissa totutun kiivas taistelu, jota kiritti vielä sarjasijoitukset joukkueiden ollessa perätysten karsintaviivan molemmin puolin. Hermes-luotsi Ari-Pekka Pajuluoma ei harmitellut tulosta vaan pelaajien kadonnutta viimeistä panosta.

− Olen sitä mieltä, että me emme olleet joukkue tänään. Me olimme yksilöitä. Jotain mystistä tapahtunut tässä, kun aamulla oli hyvä fiilis. Varmasti kaikki yritti, mutta jokin pieni jäi puuttumaan.

− Hyvä kamppailu ja puhdas peli. Tietenkin vastustaja iskee kapuloita rattaisiin, kun ei oltu ihan niin työteliäitä. Tulos ei harmita, se oli se mitä ansaittiin.

Vierasjoukkue joutui pelaamaan lähes koko ottelun vajaalla puolustuksella, kun ensimmäisen erän alkupuoliskolla RoKin pelaaja sai ilkeän osuman kiekosta kasvoihin. Niki Blombergin veto osui puolustaja Eemeli Heikkistä, joka ei palannut enää jäälle. Viimeksi perjantaina RoKin Tuomas Salmela oli yhtä epäonnekas.

− Erittäin vauhdikas lätkäpeli. Me olimme hyvin läsnä pelissä. Vastustaja pääsi rokottamaan meidän hyökkäyspään virheistä, joista tuli sitten vastahyökkäyksiä. He rokottivat niistä tehokkaasti. Viidellä pakilla mentiin oikeastaan koko peli, kun Heikkisellä tuli kiekko kasvoihin, rovaniemeläisten päävalmentaja Petri Karjalainen summasi ottelua.

Ottelun avausmaalin tekijänä tuttu mies

Avauserä lähti odotetun vauhdikkaasti liikkeelle ja kiekko siirtyi päästä päähän molempien hakiessa paikkoja avatakseen ottelun maalitilastot.

Jopa hiukan odotetusti avausmaalin pääsi paluukiekosta kiskaisemaan Kristian Kangas, kun ottelusta oli ehtinyt kulua yli kaksi minuuttia. Maali oli Kankaalle kolmas ottelun avausmaali entistä seuraansa Hermestä vastaan tällä kaudella.

Kotijoukkue ei rovaniemeläisten maalista hätkähtänyt vaan tuli tasoihin alle kolme minuuttia avausmaalista. Maalin edustan hässäkässä Rasmus Reijola kadotti kiekon torjunnan jälkeen, ja Hermeksen tuore vahvistus Miika Tiihonen siirsi kiekon tyhjään tilaan tehden uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

Toista erää ehti kulua vain hiukan toista minuuttia, kun kokkolalaisten kultakypärä Samu Markkula sai Niko Kuirilta namupassin eivätkä Mattilan kädet jäätyneet vaan tuloksena oli 2−1-maali.

Tuloksettoman ylivoiman jälkeen Hermes siirtyi kahden maalin johtoon ennen ottelun puolta väliä − vain hetki sen jälkeen, kun RoKin tasoitusmaali oli hylätty videotarkistuksen jälkeen. Tällä kertaa maalinteossa kunnostautui pirteästi läpi ottelun esiintynyt Radek Koblizek.

Erä eteni kotijoukkueen paineistaessa vajavaisena pelaavaa RoKia, mutta vieraat eivät antaneet periksi missään vaiheessa. Rovaniemeläisten taistelu palkittiin pukukoppimaalilla erän viimeisellä minuutilla, kun kapteeni Henri Joki-Erkkilän siniviivan tuntumasta lähettämän kiekon ohjasi Teemu Korpela ohi Samuel Jukurin.

RoKi viime sekunneilla tasoihin ja lopulta voittoon

Kolmanteen erään lähdettiin vieraiden maalin takaa-ajoasemasta, kun tulostaululla loistivat 3−2-lukemat. Vauhti oli hiukan rauhallisempi kuin ottelun alussa, kuten toisessakin erässä. Molempien otteissa näkyi hiukan levottomuutta ja kiekko pomppi välillä kuin kivikkoisella tiellä.

Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen oli jälleen vauhdikas ja tapahtumia riitti puolin ja toisin. Rovaniemeläiset pääsivät ylivoimalla testaamaan Jukurin hereillä oloa, mutta Hermes-vahti otti useita tärkeitä torjuntoja pitäen joukkueensa voitossa kiinni.

Viimeisillä minuuteilla RoKin valmennus teki taktisia maalivahdinvaihtoja, joilla sai pelattua hengähdysaikaa kärkipelaajille. RoKin saatua jäähyn näytti, että taktikointi ei hyödyttänyt, mutta hetkeä myöhemmin myös Hermes otti jäähyn. Tämän tilaisuuden vieraat käyttivät ja tulivat ilman maalivahtia 3−3-tasoihin Jarkko Harjulan maalilla vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria.

Jatkoaikaa ehti kulua ainoastaan 22 sekuntia, kun Joki-Erkkilä iski kiekon Jukurin längistä sisään Harjulan poikittaissyötöstä. Ottelun viimeinen minuutti toi RoKille tarvittavia pisteitä ja tyytyväinen Karjalainen kiittelikin joukkuettaan sitkeydestä.

− Totta kai hieno tapa voittaa jääkiekkopeli, kun tulee viime sekunneilla tasoihin ja siitä jatkoaikavoitto. Tasainen peli ja työ palkittiin sillä, että saatiin kaksi pistettä matkaan.

Muokattu 24.1.2017 klo 23.35: korjattu virheelisesti kultakypäräksi mainittu Risto Mattila Samu Markkulaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle