Ketterä hallitsi Kokkolassa − "Olimme koko ajan potkun jäljessä"

MESTIS / Raportti
Hermes jäi lauantaina Imatralaisten jalkoihin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kokkolan lauantai-illassa Hermes sai vieraakseen Imatran Ketterän. Vaikka ottelun avauserä enteilikin tasaista ottelua, veti vierasjoukkue lopulta pidemmän korren. Hermes jäi Ketterän jalkoihin selkein 4−1-lukemin.

− Ärsyttää sanoa tämä, mutta tuntuu, että tämän pelin me hävisimme jo ennen pelin alkua. Ja loppu oli meiltä vain väkinäistä yrittämistä, tuhahti Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula ottelun tauottua.

Imatralaisvieras sai illan kamppailuun varsin vauhdikkaan alun, sillä avausosuma syntyi alle kahdessa minuutissa. Rudolfs Maslovski luisteli kovalla vauhdilla Hermes-päätyyn ja syötti kiekon maalin kulmalta osuman viimeistelleelle Saku Viskarille.

Ketterän onnistuneesta alusta huolimatta Hermes pysyi hyvin mukana ottelun avauserässä ja parhaimman paineensa kotijoukkue pääsi vieraspäätyyn luomaan heti avausmaalin jälkeen.

Avausosumaa kokkolalaisyleisö sai kuitenkin odottaa miltei kymmenisen minuuttia. Ville Alhgrenin onnistui syöttää suoraan Saku Kiviselle, joka ei epäröinyt, vaan iski lukemat 1−1:een.

Tasaisen pelin lisäksi avauserä tarjosi myös kuumenevia tunteita. Ilo tasoitusmaalista vaihtui kokkolalaiskatsomossa pian suuttumukseen epäselvän kampitustilanteen myötä. Ketterän Erno Ripatti ja Hermeksen Samu Markkula kolaroivat kiekontavoittelutilanteessa, ja näytti siltä, että Ripatti kolhi Markkulaa pahemmin, mutta jäähypenkkiä tilanteesta lähti kuluttamaan kokkolalainen.

Hermeksen onneksi Ketterälle avautunut ylivoimatilanne ei kuitenkaan tuottanut maalia ja ikävältä näyttäneestä tilanteesta huolimatta Markkulakin pystyi peliä jatkamaan.

− Ensimmäisessä erässä meistä oli havaittavissa samaa huolimattomuutta kuin eilen. Toisessa erässä iso profiilinnosto jätkiltä, paransimme huomattavasti, totesi Ketterä-käskijä Matias Lehtonen.

Hermes sekoili, Ketterä hallitsi

Heti toisen erän alkuun oli selvää, että avauserän tasaisuus oli enää vain muisto. Erän ensimmäinen kymmenen sekuntia oli kokkolalaissekoilua ja imatralaisriemua.

Hermes pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, jota kesti ruhtinaalliset kuusi sekuntia ja tasoitusmaalin iskenyt Kivinen passitettiin jäähylle. Neljällä neljää vastaan -peliä ei puolestaan ehtinyt kulua kuin viisi sekuntia, ja Ketterä oli 2−1-johdossa.

− Olimme tänään koko ajan potkun jäljessä. Jokaisessa irtokiekossa Ketterän jätkä oli ensimmäisenä ja vei suurimman osan kamppailuista, Karhula tuumasi.

Isäntäjoukkueen sekoilut eivät jääneet erän alkuun. Koko toista erää väritti Hermeksen huolimattomuus ja loppua kohden jopa paniikki, kun erän puolenvälin tienoilla Tomi Iso-Mustajärvi vei vieraat jo 3−1-johtoon. Lopulta myös Samuel Jukuri sai siirtyä ja torjuntavastuun otti Leevi Laakso.

Päätöserään Hermes sai hieman takaisin avauserän ilmettään, mutta Ketterän tehokas puolustus ei murtunut. Kokkolalaisten onnistui kilauttaa kiekko maalin kulmaan, mutta tilannetta ei lopulta käyty edes tarkistamassa.

− Meidän puolustuspeli ja taistelu ylipäätään olivat tänä viikonloppuna sellaista, että se lämmittää kyllä mieltä todella paljon, Lehtonen kiitteli omiaan.

Ketterä vei ottelun lopulta selkein 4−1-numeroin. Antti Karhula ei peitellyt pettymystään ottelun jälkeen.

− Pahoittelen paria pahaa sanaa, mutta vituttaa aivan törkeästi. Tuntui, että aiemmilla viikoilla otettiin jo askelia eteenpäin, mutta joku luulo meihin taas iski, että pikkaisen helpommalla oltaisiin päästy, Karhula harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle