Vauhdikas ottelu kääntyi altavastaajalle vain sekuntien turvin - Hermeksen Vartiainen sankarina

MESTIS / Raportti
Hermeksen Janne Pälve avasi ottelun maalitilin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kokkolan Hermeksen ja Kiekko-Vantaan kauden ensimmäisestä kohtaamisesta muodostui vauhdikas ottelu, joka ei jättänyt katsojaa kylmäksi. Tasavahvan taistelun voittajaksi selviytyi Hermes, kun Tuomas Vartiainen ohitti Juho Ratilaisen kolme sekuntia ennen jatkoerän loppua.

Kokkolassa Hermeksen isännöimästä ottelusta odotettiin tiukkaa vääntöä, jonka hallitseva osapuoli olisi vierasjoukkue K-Vantaa. Hermes kuitenkin tuli otteluun vahvasti pelaten tasaisen kamppailun vantaalaisia vastaan.

− Meidän peliin lähtö oli luokaton, kun kaveri oli yritteliäs ja työteliäs halliten sitä kautta peliä. Pienellä onnen kantamoisella päästiin mukaan peliin, mutta Hermekselle ansaittu voitto. He pystyivät sekoittamaan meidän kiekollisen pelin. Tosi pettynyt meidän liikkeeseen, vantaalaisten päävalmentaja Pasi Arvonen totesi ottelun jälkeen.

− Ihan helppoa meille ei ole tällä hetkellä voittaa. Johtoasemassa pelaamisessa on haasteita, kun ei olla hirveästi siinä asemassa pelattu. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että jätkät ovat ostaneet sen, että yhdessä töitä tekemällä voidaan ansaita jotain. Se oli tämän päivän teema, Hermes-luotsi Ari-Pekka Pajuluoma avasi joukkueensa tilannetta.

Vieraiden hallinta kääntyi isäntien maaliksi

Ensimmäisen erän kymmenminuuttinen oli selkeästi vantaalaisten hallintaa, kun lohipaidat vyöryivät Hermes-päätyyn jatkuvalla syötöllä. Kotijoukkueen onnistui katkoa hetkittäin K-Vantaan pyörityksiä, mutta toiseen päätyyn pääseminen oli kovan työn takana. 

Todella vauhdikkaasti edennyt peli kääntyi kokkolalaisten eduksi, kun hyvin liikkunut hyökkäyspään kiekottelu avasi Janne Pälveelle paikan. Siniviivan kolmiosyöttelystä Pälve veti komean rannevedon upottaen kiekon ohi pienoisen maskin takana olleen Juho Ratilaisen.

Erän loppupuolisko kulki edelleen kovalla vauhdilla vantaalaisten puskiessa painetta kotijoukkueelle, joka puolestaan taisteli väsymättä vastaan. Kun lisämaaleja ei tullut, erätauolle siirryttiin Hermeksen 1−0-johdossa.

Toisessa erässä ottelun maalihanat aukesivat myös vierasjoukkueella. Erän alkuun kotijoukkue tuli aktiivisemmin ja siirtyi kahden maalin johtoasemaan Sampo Paulaharjun kudin upottua Ratilaisen räpyläpuolelta maalin ylänurkkaan. 

Kokkolalaisten hyvä vaihde tyrehtyi ottelun puolessa välissä kolmen kaksiminuuttisen myötä. K-Vantaa kiitti kahden miehen ylivoimalla, kun Julius Rantaeskolan veto b-kaarelta lähetti kiekon ensimmäisen kerran Samuel Jukurin selän taakse.

Merkkausvirhe kostautui karvaasti

Alivoimat aiheuttivat kotijoukkueen peliin sekavuutta, joka puolestaan johti virheisiin siellä sun täällä. Vierasjoukkueen tasaisen varma peli siirsi paineen Hermeksen niskaan, ja lopulta puhdas oman pelaajan merkkausvirhe puolustuspäässä toi vantaalaiset tasoihin. 

K-Vantaan oman pään aloituksesta lähtenyt nopea nousu päättyi, kun Joakim Kukkonen kurvasi Jukurin edestä siirtäen kiekon alakulmasta maalin perälle. Näin toisen erän jälkeen tulostaululla loisti lukemat 2−2.

Viimeisen erän ensimmäinen puolisko oli reipasta päästä päähän kiekottelua, jossa ei isompia tapahtunut suuntaan eikä toiseen, vaikka joitakin maalipaikkoja avautuikin. Erän loppua kohden vauhti ja taistelu jälleen kiihtyi.

Kamppailu johtomaalista onnistui ensin kotijoukkue Hermekseltä, kun kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Aku Kestilä otti avausvoiton taaksepäin. Kiekon nappasi Samu Markkula, ja Markkulan kova veto upposi jälleen Ratilaisen räpyläkäden yläkulmaan.

Vieraat eivät jääneet ihmettelemään,, vaan tulivat uudelleen tasoihin Kukkosen illan toisella maalilla, joka syntyi Kukkosen siirtäessä paluukiekon maalinkulmalta ulos liukuneen Jukurin taakse. Ottelun varsinaisella peliajalla maaleja ei enää syntynyt ja jatkoajalle lähdettiin 3−3-tilanteessa.

Jatkoaika kului vauhdilla, ja juuri kun näytti, että ratkaisu haettaisiin voittolaukauskilpailusta, purjehti Hermeksen Tuomas Vartiainen upealla yksilösuorituksella läpi kentän ohittaen K-Vantaan puolustajan ja lopulta Ratilaisen.

− Olen pettynyt meidän tämän hetkiseen työmoraaliin ja yhdessä pelaamiseen. Muutamat pelaajat tuijottavat liikaa pisteitä eivätkä pelaa joukkueelle. Sitä lähdetään työstämään maanantaina, Arvonen tuumasi tiukkana.

− Tosi tärkeä voitto tuonne koppiin. Todella tyytyväinen, kun 21 jätkää löi kaiken tuonne sekaan, Pajuluoma päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle