Jokipojat laittoi Hermeksen ahtaalle − kahden tasaisen taisto Kokkolassa

MESTIS / Raportti
Hermes tuuletti jatkoaikavoittoaan keskiviikkona.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Keskiviikon Mestis-kierroksella Hermes sai kotikaukalossaan vastaan uuden vaihteen löytäneen joensuulaisvieraan. Vieraskaukaloon Jokipojat lähti viime lauantain KeuPalta kaivetun 5−1-voiton rohkaisemana. Lopputuloksena olikin tasainen ja jännittävä ottelu, jossa ei ratkaisua varsinaisella peliajalla saatu. Kahdesta tasaisesta vahvempi oli lopulta Hermes 4−3-jatkoaikavoitollaan.

Vaikka isossa kuvassa ottelu olikin varsin tasainen, oli isäntäjoukkue Hermes etenkin avauserässä hivenen hallitsevampi osapuoli. Isäntien johdolla alkoi myös keskiviikkoillan maalinteko, sillä Hermeksen työnteko palkittiin lopulta erän lopulla Taavi Tialan iskettyä 1−0-avausmaalin.

− Avauserä oli meiltä vajaata. Jalka ei liikkunut niin kuin olisi pitänyt, ja olimme huolimattomia kiekon kanssa, totesi Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis ottelun päätyttyä.

Vahva ylivoimapelaaminen toi kuitenkin joensuulaisvieraan tasoihin. Jo avauserän aikana Jokipojat esitteli vahvaa ylivoimaansa, ja toisen erän alussa syntyi jo tulostakin: 1−1-tasoitusmaalin taituroi Tuukka Rajamäki.

Erän edetessä Hermes alkoi varovaisesti hivuttautua kuskin paikalle. Vaikka ärjypaidatkin saivat omat hetkensä, oli kokkolalaispoppoolla kuitenkin huomattavasti paremmat paikat. Isännät pääsivät jopa alivoimalla säikyttelemään Joonas Haraldia ja joensuulaispuolustusta.

Jokipojat haastoi ja haastoi

Toisen erän pirteä hyökkäyspelaaminen tuotti Hermekselle lopulta tulosta, sillä isännät pääsivät aloittamaan päätöserän niukassa 2−1-tilanteessa Tialan illan toisen osuman myötä. Ja kun valotaululle ilmestyi jo 3−1-lukemat, alkoi Hermeksen tilanne näyttää turvalliselta.

Mutta toisin kävi.

Joensuulaisvieras lähti päätöserän puolen välin tienoilla melkoiseen liitoon, ja alle viidessä minuutissa sisukkaat ärjypaidat osoittivat isäntäjoukkueelle, ettei tässä mittelössä niin vain kuskin paikalle hypätä.

− Johtoasemassa pelaaminen on meillä tuskaa ja aiheuttaa minulle huolta. Yksilöt yrittävät liikaa ratkoa, harmitteli Hermes-käskijä Ari-Pekka Pajuluoma.

Ensin maalinteossa onnistui Oskari Lehtinen ja tämän jälkeen Oula Uski. Hetken saivat ärjypaidat jännittää tasoitusosumaansa, sillä Uskin maalia ei suorilta hyväksytty. Tuomarit kokivat tarpeelliseksi tarkistaa, oliko Hermes-maali osuman aikana paikoillaan.

− Kolmas erä oli meidän paras. Pitää nostaa pelaajille hattua siitä, että pääsimme tasoihin, Varis kiitteli omiaan.

Hermes kaivoi kaksi pistettä

Vaikka Hermeksen tasoitusmaali roikkui ilmassa päätöserän loppuminuutit, ei Jokipojat antanut hyvän vireensä herpaantua.

Myöskään jatkoajalla joensuulaisvieras ei antautunut helpolla. Vasta viisiminuuttisen loppupuolella Niko Kuiri iski 4−3-voittomaalin isäntien hyväksi.

Joensuulaisvalmentajan mielestä jatkoajan aikana Jokipojilta riistettiin selkeä mahdollisuus maaliin.

− Jatkoajassa ottaa yksi asia päähän: Larinmaa pääsi läpi, ei se ollut lähelläään paitsiota, Varis tuhahti.

− Emme olisi tänään ansainneet kolmea pistettä. Päätöserän perusteella aivan ansaittu lopputulos, totesi Pajuluoma viitaten Jokipoikien vahvaan päätöserään.

» Lähetä palautetta toimitukselle