Hermekselle vihdoin helpotusta – väsytetty Jokipojat kaatui päätöserän maaleilla

MESTIS / Raportti
Markus Korkiakoski osui Hermekselle.
Kuva © Timo Savela
Kauden kahdeksas peli toi vihdoin Kokkolan Hermekselle kaivatun avausvoiton, kun viikon lähinnä bussissa istuen viettänyt Jokipojat kaatui lauantaina numeroin 3–1 (0–0, 1–1, 2–0).

Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula oli lauantai-iltana syystäkin helpottunut mies. Kauden aloittanut seitsemän ottelun tappioputki katkesi vihdoin viimein, kun joukkue nujersi Jokipojat maalein 3−1.

− Se on hirveä ero fiiliksessä voiton ja tappion jälkeen, Karhula summasi.

− Toivon todella, että tämä voitto toisi rentoutta. Joukkue kyllä tekee hyvin töitä, mutta kyllä siitä vielä näkee, että on puristusta.

Jokipojille tappio taas tiesi sitä, että tappioputki venyi jo kolmeen otteluun. Joukkueen viikko sisälsi kolme ottelua, sillä ennen Kokkolan-visiittiä joukkue pelasi keskiviikkona Rovaniemellä ja perjantaina kotona SaPKoa vastaan. Mittariin kertyi siis hurja määrä kilometrejä.

− Haasteellinen viikko. Onhan tässä reissattu, niin se näkyi terävyydessä. Vastustaja pääsi aika tuoreena tulemaan, joensuulaiskollega Jouni Varis taas muistutti.

Rajala toi ryminää

Viihdyttävän ja tasaisen väännön avausmaalin iski Markus Korkiakoski, kun Hermes pääsi ylivoimalla 4−2-vastahyökkäykseen. Näyttävä syöttökuvio päättyi komeaan viimeistelyyn.

Jokipoikien Oula Uski onnistui tasaamaan puntit toisen erän päätössekunneilla, mutta viimeistään päätöserässä väsymys alkoi painaa joensuulaisten jalkaa. Hermeksen Matti Kaarlela iski voittomaalin joensuulaisten huolimattoman oman alueen pelaamisen jälkeen, ja viimeisen niitin tyhjiin murjoi Samu Markkula.

Hermeksen nutussa nähtiin myös uusivanha tuttavuus, kun Ville Rajala palasi sarjaporrasta alempaa kokkolalaisten riveihin. Voimahyökkääjä toikin punanuttuihin sitä tuttua itseään.

− Hän toi äijämäisyyttä ja sitä perkelettä, mitä on kaivattukin, Karhula kehui kielenkäyttöään pahoitellen.

Kummassakin päässä maalivahdit esiintyivät edukseen. Kotijoukkueen Samuel Jukuri torjui entistä seuraansa vastaan peräti 34 kiekkoa, kun taas joensuulaisten Jonathan Iilahdelle kertyi 23 torjuntaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle