Peli-Karhut voittoon jatkoajalla – Hermes avasi pistetilinsä

MESTIS / Raportti
IPK vei Kokkolassa vierasvoiton jatkoajalla.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
IPK otti ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se kävi vaikeuksien kautta hakemassa jatkoaikavoiton Hermeksen vieraana. Heikosti kauden avannut Hermes otti samalla avauspisteensä tämän kauden Mestiksessä.

Hermes aloitti ottelun vahvasti ja se näytti, että se on todenteolla hakemassa kauden avausvoittoaan. Puolustuspelin ongelmat kuitenkin jatkuivat ja Hermes-painostuksesta huolimatta IPK onnistui luomaan vaarallisimmat tekopaikat vastahyökkäyksillä.

Etenkin karhulauman ykkönen Topi Piipponen, Juuso Nevalainen ja Samu Pyykkönen pääsivät usein vaarallisiin vastaiskuihin. Piipponen tarjoilikin ketjukavereilleen erässä kolme huippupaikkaa, joista miehet eivät kuitenkaan onnistuneet.

Hermeksen energisin oli niin ikään ykköskenttä. Erityisesti kaksikko Jimi Nylund ja Saku Kivinen pelasivat hienosti yhteen luoden joukkueensa vaarallisimmat paikat. Myös kakkoskentän sentteri Markus Korkiakoski esitti kauden parastaan, mutta miehen oivallukset eivät aina kulkeneet yhteen ketjukavereiden kanssa.

IPK vie toista erää

Toinen erä oli lähes täysin vieraiden hallintaa ja IPK-valmentaja Janne Sinkkonen antoikin täyden tunnustuksen siitä joukkueelle. Damir Galinin tyhmä kostojäähy ja siitä seurannut Hermeksen tasoitus jätti kuitenkin erästä joukkueelle luun käteen.

— Toinen erä oli parasta IPK:ta mitä olen täällä ollessani nähnyt. Neljällä kentällä pystyttiin vyöryttämään hyökkäyksiä vastustajan päätyyn, mutta valitettavasti terävyys maalipaikoissa ei ollut riittävää, Sinkkonen toteaa.

Tasoitus tuli ylivoimalla, kun Kivinen napautti IPK-pakki Galinia käsille ja tuomarikaksikko huomasi vasta koston, kun Venäjän jätti pyyhki Kivisellä lumia kaukalon pinnasta. Maalin iski kapteeni Nico Lehto.

Vaikka Samuel Jukuri Hermes-maalissa pitikin joukkuetta hienosti pystyssä, ei hänkään pystynyt rumputulen alla pitämään maaliaan puhtaana. Lopulta hienoa syksyä pelaava Niko Putkonen rikkoi Jukurin nollan, kun Jussi Viitanen tarjoili miehelle nopeasta kiekonriistosta alkaneen hyökkäyksen päätteeksi.

Kolmannessa erässä pelin juoni muuttui jälleen. Hermes painoi ja IPK sortui omassa päässä virheisiin. Hermeksen johtomaali syntyikin vierailijan lepsun kulmapelin jälkeen, kun Matti Virtanen pääsi lopulta liruttamaan kotijoukkueen johtoon.

Myös Hermes-luotsi Antti Karhula iloitsi kolmannen erän ilmeestä.

— Jos jotain positiivista tästä pelistä pitää viedä lauantain Jokipojat-peliin, niin ilman muuta kolmannen erän hyvä ilme. Viimeisen erän hyvän ilmeen takia harmittaa, kun ei kolmea pistettä pystytty tänään ottamaan.

Voittoon asti ei Hermeksen lento kuitenkaan riittänyt. Galin paikkasi tyhmän jäähynsä runnomalla itsensä väkisin maalineteen. Kun tilanteessa Samuel Sikstus roikkui reppuselässä mukana, oli seurauksena ansaittu jäähy.

Jäähy ehti juuri vanheta, kun Saku Kinnusen viivalaukaus viuhui Hermes-pelaajan ja Janne Katosalmen luistimien kautta ohi voimattoman Jukurin.

Jatkoaika vierailijan näytöstä

Kun täysi peliaika ei tuonut ratkaisua, oli edessä jatkoaika. Sitä hallitsi lähes täydellisesti vierailija IPK. Lopullinen sinetti ottelulle tuli, kun puolustaja Niko Korhonen karisti oman puolustajansa ja löysi maalin edestä Aleksi Hämäläisen. Hämäläinen jakoi kiekon takaisin ja Korhosella oli helppo työ lyödä limppu tyhjiin.

— On ilo huomata, että Korhonen on ottanut itseään niskasta kiinni ja alkanut urheilla, ja saanut sitä kautta itsensä tuohon iskuun, Korhosta Hermeksessäkin valmentanut Karhula totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle