Hokin johto kuihtui Kokkolassa - Appelgren Hermeksen sankarina

Niklas Appelgren (kuvassa takana) oli Hermeksen tehomies. Tässä syntyi 3-3-tasoitus.
Hokin synkkä syksy Mestiksessä jatkui, kun Hermes oli kotiluolassaan parempi lukemin 4-3. Hokki johti ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta isäntien puristus kantoi rinnalle, ja lopulta ohi. Suurimpana sankarina Hermes-leirissä hääri kaksi maalia takonut Niklas Appelgren.

Hermes lähti peliin vahvasti, ja veikin peliä alussa. Erän edetessä Hokki hivuttautui kuitenkin vähä vähältä enemmän kuskin pukille, ja vastasi myös avausmaalista.
Kajaanilaiset käänsivät peliä nopeasti, ja pääsivät luomaan hyvää painetta kokkolalaispäätyyn. Taneli Siikaluoma haistoi tilaisuuden ja nousi pari potkua viivasta, sai nappisyötön Timo Hiltuselta ja tälläsi kiekon takanurkkaan.

− Hermeksen päälletulo alussa ei yllättänyt, osasimme sitä odottaa. Hyvin otimme vastaan ja lähdimme kääntämään peliä, kommentoi Siikaluoma Fanseatin erätaukohaastattelussa.

Kauttaaltaan peli oli vauhdikasta kiekkoilua päästä päähän. Hermeksen Jere Rantalalla tarjoutui heti kokkolalaisten alivoiman jälkeen aivan timanttinen paikka tasoittaa, mutta maaliin kiekko ei uponnut.

Erän loppuun Hermes sai aikaan pitkän ja vaarallisen paineen, mutta tällä kertaa vauhti meni yli, kun Jesse Huhtala jyräsi Hokin Pasi Kouvalaisen todella typerästi pää edellä laitaan ja lähti jäähylle.

Hokin ykkösylivoimakentällinen pyöritti peliä komeasti, ja lopulta Hiltuselle löytyi tilaa vasemmalta laidalta. Hiltunen ei pitkään miettinyt, vaan sivalsi vieraat kahden maalin karkumatkalle vain 19 sekuntia ennen erätaukosummeria.

− Tasainen ja tiukka peli, monenlaista tapahtui tuossa pelin aikana. Positiivista, että ykkösketju heräsi oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan. Onnistumisia tuli avauserässä, ja senkin jälkeen johtivat meidän peliä, kehaisi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ykkösnyrkkiään Hiltunen–Markus Korkiakoski–Kouvalainen.

Villit viimeiset minuutit veivät pelin tasoihin

Toisen erän alkuun molemmat pääsivät kokeilemaan jälleen ylivoimaa, mutta Hermeksen kavennus syntyi lopulta tasakentällisin, kun maalin edustalla päivystänyt Niklas Appelgren pääsi tuikkaamaan Jussi Nättisen tarjoilun verkon perukoille.

Hermes sai lisävirtaa maalistaan, mutta tasoitusta se ei onnistunut värkkäämään. Siitä pitivät huolen maalivahti Tuukka Smura ja uhrautuvaisesti pelannut Hokki-viisikko. Pian pelin kulku tasoittui jälleen.

Erän lähestyessä loppuaan Mikael Seppälä vei Hokin uudelleen kahden maalin johtoon, ja hetkeä myöhemmin Matti Kaarlelalla oli paikka jo illan neljänteen Hokki-maaliin, mutta laukaus kopsahti Mikael Edelmannin kypärään. Hokki näytti pääsevän tauolle turvallisessa johtoasemassa, mutta Hermes oli eri mieltä.

Reilu minuutti Hokki-maalista kotijoukkueen Mikko Virtanen pääsi tuikkaamaan irtokiekon verkkoon, ja alle minuuttia myöhemmin Appelgren toi illan toisellaan isännät tasoihin.

− Joukkue sai varmasti uskoa, mielestäni kuitenkin aika hyvän 60-minuuttisen pelasimme. Vaikka jäimme pari maalia perään, varsinkin toisessa erässä tuntui, ettei mennyt ihan reilusti. Hyvin jätkät kasasivat itsensä, ei tullut minkäänlaisia notkahduksia, se oli kiva huomata, Hermes-valmentaja Antti Karhula kertoi.

Hermes sinnitteli pisteet kotiin

Kolmannessa erässä Hermes jatkoi siitä mihin toisen lopussa jäi, kun Antti Paavilainen vei kokkolalaiset ensimmäistä kertaa johtoon.

− Hyvä fiilis, erityisesti Paavilaisen voittomaali meni oikealle miehelle. Oli alkukaudesta todella hyvä, sitten tuli se ikävä loukkaantuminen. Nyt mies on ollut pirteä, ja tänään sai siitä hienon palkinnon, hymyili Karhula.

Peli jatkui tiukkana, mutta päätöserässä tempo hiukan hidastui, ja molempien pelaamisessa alkoi näkyä enemmän tarkkuutta. Kumpikin joukkue sai vuoron perään pidempiä pyörityksiä, ja Hokki joutuikin käyttämään aikalisänsä pitkän kiekon jälkeen.

Pelikellon käydessä armottomasti kohti nollaa, lisäsi vierasjoukkue pökköä pesään, ja kävikin lähellä tasoitusta. Maaliviivan paremmalle puolelle kiekko ei kuitenkaan enää tietään löytänyt, joten pisteet jäivät Kokkolaan.

− Tulos oli kuitenkin tappio, se ei varmasti tyydytä ketään. Alivoimapelaamisessa päästimme kaksi maalia, siinä täytyy parantaa. Tällaisia nämä pelit ovat olleet, löytyy hyviä asioita, mutta sitten myös sitä parannettavaa, päätti Laukkanen.