Hermes jatkoi hyviä esityksiään

Hermeksen saldo Kokkolassa pelatuissa harjoitusotteluissa pysyi koskemattomana kun Kajaanin Hokki taipui tiistaina Hermeksen käsittelyssä maalein 5-3 (1-1, 2-1, 2-1). Hokki nousi pari minuuttia ennen loppua vielä maalin päähän, mutta kentän paras pelaaja Aku Joki-Erkkilä ratkaisi ottelun kun peliaikaa oli jäljellä puoli minuuttia. Melko siistissä ottelussa päätuomari Pasi Kauppila vihelsi peräti 19 jäähyä.

Illan ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 2.30. Karo Koivunen avasi laitaan, Mikko Kaukokari nosti maalin eteen, ja Antti Räikkönen ohjasi hienosti ilmasta 1-0. Maali syntyi ylivoimalla kun Sami Siltavirta oli hetkeä aikaisemmin saanut komennuksen jäähypenkille.

Alku olikin melkoista Hermes-vyörytystä, mutta Hokin maalivahti Riku Välitalo piti joukkueensa pelissä mukana muutamalla näyttävällä torjunnalla.

Hokki pääsi kuitenkin pikku hiljaa peliin mukaan, ja tilanteita rupesi syntymään Hermeksenkin maalille.

Tasoitus tuli kun debyyttinsä kotijoukkueen maalin suulla tehnyt HIFK-juniori Tommi Niemelälle sattui paha nukahdus. Niemelä hukkasi kiekon helponnäköisessä tilanteessa Sami Kaartiselle, joka siirsi pelivälineen maalin eteen ja Sauli Kela viimesteli tyhjiin.

Toista erää oli pelattu 3.45 kun Hokki siirtyi johtoon. Teemu Juntunen pisti takatolpalta kiekon maaliin. Mainion syötön antoi jälleen Kaartinen.

Hokki ei kuitenkaan ehtinyt nauttia johdostaan pitkään, kun Aku Joki-Erkkilä tasoitti pelin Jani Uskin esityöstä runsas minuutti myöhemmin.

Hermeksen tehokas ykkösnyrkki Uski-Pajula-Joki-Erkkilä oli pahanteossa myös seuraavassa vaihdossa. Tällä kertaa Uskin nosto maalille livahti helponnäköisesti Välitalon längistä sisään ja toiselle erätauolle lähdettiin Hermeksen johtaessa 3-2.

Hermeksen neljäs maali syntyi kun Mikko Kaukokari voitti hyökkäyspään aloituksen. Isokokoinen puolustaja Toni Salonen laukaus osui tolppaan, ja Kaukokari viimeisteli hallitusti.

Hokki ei kuitenkaan lannistunut. Kun peliä oli jäljellä enää runsaat kaksi minuuttia, valmentaja Timo Meriläinen haki oikeaoppisesti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Veto toi välittömästi toivotun tuloksen kun Niemelä Hermeksen maalissa hukkasi kiekon toistamiseen, ja Sami Kaartinen pääsi tällä kertaa itse toimittamaan kiekon tyhjään maaliin.

Vajaat puoli minuuttia ennen loppua peli ratkesi kuitenkin lopullisesti Hermeksen eduksi. Aku Joki-Erkkilä pääsi paluukiekosta nostamaan loppulukemat 5-3.

Hermeksen parasta osaamista näytti jälleen Jari-Pekka Pajulan johtama ykkösnyrkki. Pajula postui kuitenkin päätöserässä pelistä ja Uski otti toisessa erässä turhan käytösrangaistuksen. Näin ollen Joki-Erkkilän valinta kotijoukkueen ykkösmieheksi on perusteltu. Mikko Kaukokarin johtama kolmosketju oli myös hyvällä pelipäällä.

Äänekkäästi peliä johtanut try-out maalivahti Tommi Niemelä torjui muuten varsin hyvin, mutta seikkaili kaukana maalistaan turhan usein. Paremmalla viimeistelyllä Hokki olisi voinut rankaista Niemelän virheistä enemmän kuin kahdesti.

Hokin näkyvin oli tehot 1+2 kerännyt Sami Kaartinen. Maalivahti Välitalon ohella näkyvissä rooleissa oli myös hyökkääjä Jani Tuppurainen ja kahdessa kentässä uurastanut Harri Korpela.