Hermes kiri päätöserässä voittoon

Hermes pelasi torstaina tilannerikkaan harjoitusottelun ruotsalaista Team Kiirunaa vastaan. Vahvan kolmannen erän ansiosta Hermes voitti lopulta luvuin 7-5 (3-1, 1-3, 3-1).

Hermes tuli ottelun ensimmäisestä minuutista alkaen kovalla vauhdilla, kun pitkä bussireissu painoi selvästi Kiirunan jaloissa. HIFK:in kasvatti Mikko Strömberg piti kuitenkin muutamalla paraatipelastuksella huolen siitä, ettei Hermes karannut heti omille teilleen.

Vastoin pelin kulkua Kiiruna teki ottelun avausmaalin kun peliä oli pelattu runsaat seitsemän minuuttia. Hermeksen puolustus seikkaili väärässä paikassa, ja Joel Fredriksson pääsi vapaasti nostamaan kiekon Hermeksen maalissa torjuneen Vesa Lahtosen taakse.

Tämän jälkeen Hermeksen ykkösketju otti kuitenkin ohjaat käsiin. Aku Joki-Erkkilä iski kaksi nopeaa maalia ja Hermes johti ottelua 2-1. Molemissa maaleissa syöttäjinä oli Jari-Pekka Pajula ja Jani Uski. Ensimmäinen maali syntyi hienon ylivoimakuvion päätteeksi.

Ennen erän loppua Hermes iski vielä toistamiseen ylivoimalla. Tällä kertaa Marko Kotajärven siniviivaveto painui maskissa olleen Strömbergin taakse.

Toiseen erään Hermes näytti tulevan löysäällä asenteella, ja Joakim Stenvall kavensi 3-2:een. Hetkeä myöhemmin Jani Uski keräsi ottelun kolmannen syöttöpisteensä, kun Aapo Aron nosto siniviivalta löysi tiensä yläkulmaan.

Mutta päätöserään lähdettiin tasatilanteesta, kun Joakim Basilius ja Joakim Stenvall pääsivät maalin edestä helponnäköisesti maalintekoon.

Kolmannessa erässä Kiiruna ehti vielä ex. Hermes Juho Luoman maalilla 4-5 johtoon, mutta tämän jälkeen Hermes lisäsi luistelua ja vieraat putosivat kyydistä. Tasoitus tuli kun kakkoskenttä pyöritti ylivoimaa, ja Jari Jääskeläinen osoitti maalivainunsa tasoittamalla Tero Tourusen ja Niko Papinahon syötöistä.

Viisi minuuttia ennen loppua Karo Koivusen epäonnistuneelta näyttänyt laukaus yllätti Strömbergin ja Hermeksen raju painostus oli vihdoin tuottanut tulosta. Ennen pelin loppua Hermes iski vielä kertaalleen ylivoimalla. Tourunen syötti, ja Sami Nummi viimesteli.

Kotijoukkuen vaarallisin ketju oli Jari-Pekka Pajulan johtama ykkösketju, jonka laidoilla Jani Uski ja Aku Joki-Erkkilä siirsi painopisteen jokaisessa vaihdossa Mikko Strömbergin maalille.

Hermekseltä puuttui nenäluunsa murtanut puolustaja Kimmo Salmela, ja hyökkääjät Mikko Kaukokari ja Kimmo Tuunala. Jäähallissa liikkuneiden huhujen mukaan maalivahti Ari Vapola on lopettanut uraansa.

Seuraavan pelinsä Hermes pelaa jo tänään, kun joukkue matkustaa Kajaaniin testaamaan Hokin mestis-valmiutta.